Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Indicators

Forex Indicators Professional forex traders generally are using technical indicators in their trading. This section should the right place to discuss & choose which indicators is the best to use.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 02-12-2016, 03:17 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Ini untuk memudahkan trading sahaja.

Bayangkan position kita sgt banyak pada chart jadi script ini utk memudahkan kita close all dgn 1 shot.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 02-12-2016, 04:24 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

10) Close All Profit or Loss at Certain Amount in USD
Ini adalah EA untuk close open position yg sudah profit contohnya bila kita target nak 100usd maka EA akan tutup semua position profit setelah capai 100usd. EA ini boleh juga di setkan contoh kita sanggup loss hanya -50usd maka EA ini akan tutup semua position bila dah capai -50usd.

Function:
Semua floating position dalam profit akan ditutup apabila capai target pada USD yg kita pilih dan juga semua negatif floating position akan ditutup apabila capai loss USD yang kita setkan.

Cara Guna:
Pastikan auto trading ON dan attachkan EA ini pada chart.
Save file dlm folder Expert Advisor.
Attached Files
File Type: ex4 Profit Loss EA nmc.ex4 (38.1 KB, 19 views)
Reply With Quote
  #23  
Old 02-12-2016, 04:35 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,329
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 1
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
10) Close All Profit or Loss at Certain Amount in USD
Ini adalah EA untuk close open position yg sudah profit contohnya bila kita target nak 100usd maka EA akan tutup semua position profit setelah capai 100usd. EA ini boleh juga di setkan contoh kita sanggup loss hanya -50usd maka EA ini akan tutup semua position bila dah capai -50usd.

Function:
Semua floating position dalam profit akan ditutup apabila capai target pada USD yg kita pilih dan juga semua negatif floating position akan ditutup apabila capai loss USD yang kita setkan.

Cara Guna:
Pastikan auto trading ON dan attachkan EA ini pada chart.
Save file dlm folder Expert Advisor.

menarik dok cari sebelum ni

terima kasih
Reply With Quote
  #24  
Old 02-12-2016, 04:37 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,329
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 1
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Ini untuk memudahkan trading sahaja.

Bayangkan position kita sgt banyak pada chart jadi script ini utk memudahkan kita close all dgn 1 shot.
akan close all sekali dengan pending order?
Reply With Quote
  #25  
Old 02-12-2016, 04:42 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
akan close all sekali dengan pending order?
Ya..refer no. 7 bro..semua open position and pending order akan di close.
Reply With Quote
  #26  
Old 02-12-2016, 05:32 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,329
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 1
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Ya..refer no. 7 bro..semua open position and pending order akan di close.
pendin order nak biarkan nak close all open postion current sahaja
Reply With Quote
  #27  
Old 05-12-2016, 09:48 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
pendin order nak biarkan nak close all open postion current sahaja
Yang tu pakai script no. 1) Close All OPEN Orders. Refer post #1
Reply With Quote
  #28  
Old 05-12-2016, 10:31 AM
wheriz wheriz is offline
Active Plus

wheriz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,155
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 159
Active Level
My Mood:
Default

thread ni sangat membantu, tak de butang thanks pulak. terima kasih tt
Reply With Quote
  #29  
Old 13-01-2017, 10:58 PM
stilnox76 stilnox76 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 212
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

terima kasih tt tread ni sangat berguna.terbaik
Reply With Quote
  #30  
Old 20-10-2017, 06:45 PM
fahmiazlan fahmiazlan is offline
Regular

fahmiazlan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2013
Posts: 122
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

tuan, utk open order sell atau buy, yang kita boleh set berapa lot dan berapa pip nk TP, kalau ada nk set SL, misalnya, utk scalping open boleh set 3 layer, set TP dan lot

ada ke?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump