Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-04-2016, 08:42 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,161
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 365
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default Cadangan generator sesuai untuk gerai

Nak tanya, den dalam next week mungkin pacak stall bubur dgn ayam goreng. Franchise je. Tapi problem dia ayam goreng tu kena ada lampu yg kasi kulit ayam tu cantik, tempat den nak pacak tu plak xde kedai2 yg dekat nak tarik letrik..

So kalau situasi macam ni, korang ada suggestion lain tak selain generator.. Kalau x kena beli gak la satu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-04-2016, 08:58 PM
syahsyah1234 syahsyah1234 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Location: Ipoh, Perak
Posts: 2,692
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Kalau nk guna lampu je baik pegi kedai gajet cari usb led.
Pakai powerbank pun tahan lama. Mcm ni.. Terang pun terang.


Cari kat fb kedai lius. Harga tak sure lak. Panjang 33cm.
Reply With Quote
  #3  
Old 21-04-2016, 09:05 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,161
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 365
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syahsyah1234 View Post
Kalau nk guna lampu je baik pegi kedai gajet cari usb led.
Pakai powerbank pun tahan lama. Mcm ni.. Terang pun terang.


Cari kat fb kedai lius. Harga tak sure lak. Panjang 33cm.
problem dia pakai yg lampu kuning tu. paling kurang dlm 600watt. kalau kecik mmg da cari portable solar tu
Reply With Quote
  #4  
Old 21-04-2016, 09:11 PM
abdul_ir abdul_ir is offline
Super Active

abdul_ir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,656
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
problem dia pakai yg lampu kuning tu. paling kurang dlm 600watt. kalau kecik mmg da cari portable solar tu
kalau dah min 600watt, xde pilihan..kena pakai genset 2kw gak la kalo mcm tu
__________________
SETHER:Blockchain's first intelligent social marketing platform

Untuk dapatkan SETHER boleh whatsapp saya 0194123745 MIN: 1 SETH
Reply With Quote
  #5  
Old 21-04-2016, 09:12 PM
syahsyah1234 syahsyah1234 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Location: Ipoh, Perak
Posts: 2,692
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
problem dia pakai yg lampu kuning tu. paling kurang dlm 600watt. kalau kecik mmg da cari portable solar tu
Pegi kedai tinted mintak filem tint lampu yg kuning tu pastu balut. Mana la tau lagi jimat dari beli generator. Kalau mmg selalu meniaga malam better beli la generator. kalau tak guna sgt generator bazir lak spend duit.
Reply With Quote
  #6  
Old 21-04-2016, 09:30 PM
magnesium magnesium is offline
Legendary Member

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 10,547
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 147
Active Level
Default

Lampu apa sampai 600w?

Sebiji mentol biasa 20W je
Reply With Quote
  #7  
Old 22-04-2016, 02:50 PM
Print_Screen Print_Screen is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 5,924
Thanks (Received): 227
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
Nak tanya, den dalam next week mungkin pacak stall bubur dgn ayam goreng. Franchise je. Tapi problem dia ayam goreng tu kena ada lampu yg kasi kulit ayam tu cantik, tempat den nak pacak tu plak xde kedai2 yg dekat nak tarik letrik..

So kalau situasi macam ni, korang ada suggestion lain tak selain generator.. Kalau x kena beli gak la satu..
Tuan pacak tepi jalan ke
Reply With Quote
  #8  
Old 22-04-2016, 02:59 PM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,487
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Ada orang pakai bateri lori jer..
beli yg 2nd... pun boleh gak tu..

jimat sket kos..
__________________

INCOME PROTECTION + PASSIVE INCOME = VMC


DARI BIASA2 JD LUAR BIASA DGN EVOMEN
DAFTAR SEBAGAI USAHAWAN COKLAT & JANA INCOME ANDA
Reply With Quote
  #9  
Old 22-04-2016, 03:02 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 23,161
Thanks (Received): 416
Likes (Received): 365
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Print_Screen View Post
Tuan pacak tepi jalan ke
Aa. n9 ni MB dia kasi kelonggaran skit pada peniaga
Reply With Quote
  #10  
Old 22-04-2016, 03:17 PM
wan632 wan632 is offline
Active Member

wan632's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,471
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 81
Active Level
Default

pakai bateri kereta second hand...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump