Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-01-2014, 05:41 PM
`Unknown_ `Unknown_ is offline
Active Member

`Unknown_'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2013
Posts: 1,034
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
Default 1 hari 1 trade

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pemorex carigold.Saya ingin meminta izin untuk membuka topic ini bagi tujuan mengkaji satu strategi yang di panggil 1 HARI 1 TRADE.

TEKNIK 1 HARI 1 TRADE adalah satu teknik yang cukup mudah.Tetapi tersangatlah tipu jika saya cakap teknik ni 100% perfect.Atas alasan inilah saya membuka thread ini sebagai tujuan berbincang antara sesama pemorex dari cg tak kiralah newbie atau masta.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Strategi ini dikongsi oleh masta Nathea dari forum seberang.Terima kasih kepada masta Nathea kerana sudi berkongsi teknik ini secara percuma.

Teknik ini sebenarnya telah di kongsikan di cg oleh masta rayz yang bertajuk
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
.Tetapi saya yakin masih ramai yang kurang paham disebabkan penerangan di thread tersebut kurang.

Ade 3 basic strategi yang dikongsikan oleh masta Nathea di forum tersebut.

1 Bulan 1 kali trade
-Anggaran profit 350 hingga 500 pip.Kita akan cuba bila masuk bulan baru.

1 Hari 1 kali trade
-Anggaran profit 10-25 pip.Teknik ni la yang kita akan gunakan untuk kajian.

1 Jam 1 trade,1 Jam 2 trade,1 Jam 4 trade dan 1 Jam 8 trade
-Anggaran profit 3-5 pip.Teknik ni agak extreme.Kita akan ketepikan dahulu.Teknik ni la yang di bincangkan oleh masta rayz di thread
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



1 HARI 1 TRADE

Untuk kajian ini saya akan gunakan demo account dari insta forex.

Account number: 61089049
Investor password: WnzG9Ag1
Server: 67.228.75.130:443 InstaForex-Demo.com

Rules :

1.Pada meta trader sediakan 2 chart,TF Daily dan 1 Hour.Pair EUR/USD dan GBP/USD.
Sila masukkan Candlebody indicator
Boleh
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


2.Sila pilih forex broker,Candle baru utuk Daily,dibuka pada pukul 5 pagi waktu malaysia.Kita akan op pada pukul 6 atau 7 pagi.

3.Lihat gerakan Candle Daily (pukul 5 pagi waktu malaysia) yang baru open.Tunggu hingga gerakan 5 pip terbentuk.Candlebody indicator akan membantu anda.

4.Apabila Candle Daily telah bergerak 5 pip lihat pula TF 1H.Lihat candle yang terbentuk.(Candle yang terbentuk bermaksud candle yang telah terbentuk selepas candle baru muncul).Minta maaf saya akan tunjukkan contoh gambar apabila market open pada hari selasa nanti.

Jika
Candle Daily (pukul 5 pagi) bergerak 5 pip ke atas,lihat candle di TF 1H pada pukul 4 pagi.Jika candle di 1H searah dengan gerakan Daily Candle op buy.Jika tidak searah tunggu pula candle pukul 5 pagi terbentuk.Jika searah dengan gerakan Candel Daily op buy jika tidak tunggu candle pukul 6 pagi terbentuk.Jika searah dengan gerakan Candel Daily op buy jika tidak = BATAL

Jika
Candle Daily (pukul 5 pagi) bergerak 5 pip ke bawah,lihat candle di TF 1H pada pukul 4 pagi.Jika candle di 1H searah dengan gerakan Daily Candle op sell.Jika tidak searah tunggu pula candle pukul 5 pagi terbentuk.Jika searah dengan gerakan Candel Daily op sell jika tidak tunggu candle pukul 6 pagi terbentuk.Jika searah dengan gerakan Candel Daily op sell jika tidak = BATAL

Kesimpulan
-Waktu valid adalah 3 jam , 5,6 dan 7 pagi.Jika tiada signal = BATAL.Tunggu esok pulak.
-Sekiranya,Candle Daily telah bergerak lebih 10 pip tetapi anda belum lagi op sell/buy = BATAL.Tunggu esok pulak.
-Sila check,sila pastikan pada hari tersebut tiada news terutama sekali usd pada pukul 5 pagi hingga 12 tengah hari.Jika ada = BATAL.Tunggu esok pulak.

Waktu trading adalah pada hari selasa pagi,rabu pagi dan khamis pagi.
Ambil tp 15 hingga 20 pip.Sl mengikut cita rasa anda tetapi saya tidak akan menggunakan sl.Saya akan hold position sehingga pukul 1 tengah hari dan akan tutup position tidak kira la sama ada dalam keadaan positive atau negative.Tetapi jika prediction menunjukkan price akan reverse saya akan hold sampai malam.

Rules 5,6,7 Pagi waktu Malaysia (Op valid sebelum Asia Session di buka)

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
PDF SPOILER : 1 HARI 1 TRADE + EXTREME SCALPING BY MASTA NATHEA VOLUME 1

Dalam e-book ini mengandungi beberapa ayat-ayat penting oleh Masta Nathea mengenai teknik 1 Hari 1 Trade + Extreme Scalping.

Sebelum anda download e-book ini,sila baca dulu petikan berikut :

NAK BAGI FREE BOLEH
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
, JANGAN JUAL !

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Senarai indicator yang di gunakan :
CandlebodyM1,CandleTimeTHV,Pattern_Recognition_Mas ter_V3

Senarai script yang di gunakan :
CloseAll,5buy,5sell


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Read with your own risk.Pening kepala jangan cari aku
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.




Saya rasa cukup lah penerangan saya buat masa kini.Saya akan sentiasa update di ruangan ini sekiranya ada penambahan.Untuk masa ni,kita mahirkan dulu teknik 1 Hari 1 Trade ni.Mungkin lain kali nanti,saya akan terangkan pulak teknik 1 bulan 1 trade dengan teknik scalping.Kepada sesiapa yang kurang paham dan ingin membaca sendiri penerangan oleh masta Nathea dari forum seberang boleh pm saya untuk mendapatkan link.

Akhir kata saya meminta kerjasama daripada semua pemorex dari carigold untuk sama-sama berbincang bagi tujuan penambahbaikan teknik ini.

Jika dengan teknik ini anda mampu meraih 15 pip sehari dengan menggunakan lot sebesar 10.00 (1 pip = $10),tak perlulah anda susah-susah merenung chart 24 jam.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
(Tak mustahil tetapi susah)


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
KEEP THE CLASSIC BE CREATIVE
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Last edited by `Unknown_; 26-01-2014 at 04:31 AM..
Reply With Quote
Thanks mrbukan2, sparetheroad, danlahni, Name:, watakungsi and 8 others thanked for this post
Likes HelangPutih liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-01-2014, 05:41 PM
`Unknown_ `Unknown_ is offline
Active Member

`Unknown_'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2013
Posts: 1,034
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Ruangan untuk soalan dan jawapan.Saya cuba jawab semampu dan sejelas yang mungkin.

Update 26.1.2014 !

Quote:
OK masta.. soalan pertama.

1) Macam mana kalau CS Open Daily itu adalah pukul 6 pagi (Ironfx) atau pukul 9 pagi (Exness)?

Ada perubahan tak dalam TF H1 yang kita nak tengok atau lebih baik cari broker 5 pagi?



2) Boleh huraikan lebih sikit lagi berkenaan: "Waktu trading adalah pada hari selasa pagi,rabu pagi dan khamis pagi."


Terima kasih boss.... boss memang super duper hensem!!! Terbaik!!!
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Daripada pemerhatian pada Eur/usd dan Gbp/usd,jika tiada news,insya allah price akan ranging pada satu arah,pagi hingga tengahari waktu malaysia dan berkemungkinan boleh melebihi 30 pip.Kepada yang belum mahir ketepikan dahulu kesimpulan berikut,sila lihat note 1 dibawah.Gerakan Candle Daily di jadikan rujukan.Satu gerakan yang besar dimulakan dengan gerakan yang kecil.Tetapi,kita sedia maklum keadaan market sentiasa berubah-ubah.Di sinilah saya nak buat kajian dan perbincangan tentang waktu dan situasi yang sesuai untuk op.Sebenarnya,jika anda sudah mahir,anda boleh op bila-bila masa pada waktu pagi.3 Jam valid hanya dijadikan panduan untuk yang belum mahir.Saya syorkan untuk rujuk Forex Broker,Daily Candle open pukul 4,5 atau 6 pagi waktu malaysia.

selasa,rabu,khamis juga hanya di jadikan rules kepada yang belum mahir.Salah satu sebab adalah GAP yang terbentuk pada hari isnin.Kebiasaanya,pada pagi isnin dan jumaat waktu malaysia,market price bergerak sangat lambat untuk memenuhi target tp.Masih lagi dalam kajian.

Note 1 :

Sila pergi ke
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
.scroll sedikit ke bawah terlihat jam besar.

Signal valid selepas Session New York tamat dan sebelum masuk Tokyo Session.Kita still gunakan 3 jam valid.5,6 dan 7 pagi waktu malaysia.

Saat Pasar amerika ditutup pkl 24:00 21:00 UTC,5:00 pagi waktu malaysia (rujuk link yang saya berikan) adalah waktu kita untuk Masuk ke market karena biasanya pasar masih bergerak searah hingga pasar Asia mulai buka.(masih dalam kajian)

Hanya ini saja huraian yang mampu saya berikan.Setiap trader ada pandangan tersendiri.Jangan ikut terus.Buat pemerhatian sendiri untuk memantapkan lagi feel terhadap market price.


Quote:
EU open new daily / Pending buylimit -30pips dari open daily , TP 15pips / Pending Selllimit 30pips dari open daily TP 15pips..menda aku ngarut nih..argghhh..tak paham aku
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Ok jugak masta..Kawan follow ja...Tapi kalau market price break kite berenang sama-sama la...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



Stay to basic,be creative

Last edited by `Unknown_; 26-01-2014 at 04:46 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-01-2014, 05:45 PM
sizuka sizuka is offline
Junior

sizuka's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 89
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

book seat depan dlu..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #4  
Old 25-01-2014, 05:59 PM
`Unknown_ `Unknown_ is offline
Active Member

`Unknown_'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2013
Posts: 1,034
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
book seat depan dlu..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Bawak pop corn sekali..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #5  
Old 25-01-2014, 06:01 PM
ryusuke ryusuke is offline
Active Member

ryusuke's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,448
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Tumpang blaja masta
__________________
GET FREE BITCOIN HERE

Donate: 1FsHKy3D3BpeBikGdiMnjRpiB4xTo2YzwS
Reply With Quote
  #6  
Old 25-01-2014, 06:02 PM
`Unknown_ `Unknown_ is offline
Active Member

`Unknown_'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2013
Posts: 1,034
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Memang MC berderet la engko nanti...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #7  
Old 25-01-2014, 06:10 PM
Don Malaya Don Malaya is offline
CG Top Poster Club

Don Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Full Time Trader
Posts: 26,933
Thanks (Received): 342
Likes (Received): 444
Active Level
My Mood:
Default

teknik mudah yg banyk org x pandang ...teruskan tt...terbaik!
__________________

Institution Forex Indicator
Real.Informed.Transparent
Reply With Quote
  #8  
Old 25-01-2014, 06:17 PM
Kassim Hensem Kassim Hensem is offline
Active Plus

Kassim Hensem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,307
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Wah dah bukak thread masta!! terbaik!!

Masta memang hensem!!! hehee
Reply With Quote
  #9  
Old 25-01-2014, 06:19 PM
`Unknown_ `Unknown_ is offline
Active Member

`Unknown_'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2013
Posts: 1,034
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
teknik mudah yg banyk org x pandang ...teruskan tt...terbaik!
Tu la pasal...Pagi cari profit gune teknik ni untuk modal malam..Malam pulak hentam kaw2 = MC...ape punyer attitude la aku gune...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #10  
Old 25-01-2014, 06:23 PM
Kassim Hensem Kassim Hensem is offline
Active Plus

Kassim Hensem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,307
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

OK masta.. soalan pertama.

1) Macam mana kalau CS Open Daily itu adalah pukul 6 pagi (Ironfx) atau pukul 9 pagi (Exness)?

Ada perubahan tak dalam TF H1 yang kita nak tengok atau lebih baik cari broker 5 pagi?


2) Boleh huraikan lebih sikit lagi berkenaan: "Waktu trading adalah pada hari selasa pagi,rabu pagi dan khamis pagi."




Terima kasih boss.... boss memang super duper hensem!!! Terbaik!!!
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump