Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-05-2013, 12:59 PM
mrkiey mrkiey is offline
Regular

mrkiey's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 609
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by profsyukri View Post
nak bagi pada owner ke yang person inchager tu hahahah
Jangan bagi duit kopi sbb anda melakukan kesalahan dan dosa. Jgn semata2 nak dapat kan projek sanggup makan hasil dari sumber yang haram.....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-05-2013, 01:56 PM
zall zall is offline
Active Plus

zall's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,374
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by profsyukri View Post
nak bagi pada owner ke yang person inchager tu hahahah
decision maker ler... kekeke...

apapun, biarler kita untung skit dari amalkan benda yg tk elok ni...

tak gitu?
Reply With Quote
  #13  
Old 23-05-2013, 04:06 PM
B2Bsales B2Bsales is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 77
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by profsyukri View Post
jumpa onwer pun sudah , jumpa procurement dept pun sudah ,jadi polisi yang bagaimana yang di maksudkan oleh B2Bsales.
maksud saya kemungkinan polisi pembelian mereka berasaskan kepada kriteria tertentu spt :

- harga termurah
- payment terms paling terbaik
- tahap servis yang cekap etc etc

Mungkin juga setiap kali mereka menilaikan proposal drpd mana-mana pembekal kriteria-kriteria tersebut mempunyai weighted value yang tertentu.

Boleh jadi juga pihak procurement mereka sudah terlalu selesa dgn perhubungan dagangan yang telah dipupuk dgn pembekal sedia ada.

Saya rasa profsyukri lebih arif mengenai industri yg prof ceburi dan telah pun membuat satu carta perbandingan antara syarikat prof dan pesaing-pesaing lain bagi melihat dimana 'edge' syarikat profsyukri.
Reply With Quote
  #14  
Old 23-05-2013, 05:54 PM
Hazu Creative Hazu Creative is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 618
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yelderin View Post
apa keperluan kapal selain dari makanan yg bleh di supply?
banyak...semua yg diperlukan sebuah syarikat/office.

Barangan utility - Semua jenis sabun(sabun mandi, cuci toilet, cuci lantai, sabun basuh dll.), tilam, cadar, selimut, kertas utk paperwork...uish semua la.

Barangan utk kerja - safety boot, tools2 asas, cat, tali dll (yg ni boleh jadi kualiti biasa atau industrial level atau specialize utk marine)

Yg nak supply saya rasa xde masalah cuba approach syarikat kapal. Dari kapal besar ke kapal medium size yang belayar semua perlu supply. Biasa Barang dari darat kena bawa dengan bot ke kapal. Ada yg kena lalu imigresen. Apa pun try la tanya syarikat kapal tentang prosedur tu.
Reply With Quote
  #15  
Old 25-05-2013, 06:22 PM
bintara80 bintara80 is offline
Active Member

bintara80's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,349
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 12
Active Level
Default

pengalaman aku sebagai macai tokeykapal ...
1. biasanya dia dah ada ejen & supplier yg dah established
2. cashflow nk kena kuat... sbb tak semua tokeykapal paymaster yg bagus
3. komunikasi yg terbaik dgn bos & procurement
4. harga mesti rendah bro
__________________
EJEN RUMAH/TANAH REN00171 ~ EJEN LPPSA LOAN KERAJAAN
HUBUNGI: 019-283 4359 CHE MAT
KLIK SINI >> http://www.ceritahartanah.com << KLIK SINI
Reply With Quote
  #16  
Old 25-05-2013, 06:26 PM
pressuresprayer pressuresprayer is offline
Active Plus

pressuresprayer's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 4,003
Thanks (Received): 107
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam tt, ade register dgn misc dan petronas ke sbg vendor?
Reply With Quote
  #17  
Old 27-05-2013, 10:18 AM
profsyukri profsyukri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 453
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by B2Bsales View Post
maksud saya kemungkinan polisi pembelian mereka berasaskan kepada kriteria tertentu spt :

- harga termurah
- payment terms paling terbaik
- tahap servis yang cekap etc etc

Mungkin juga setiap kali mereka menilaikan proposal drpd mana-mana pembekal kriteria-kriteria tersebut mempunyai weighted value yang tertentu.

Boleh jadi juga pihak procurement mereka sudah terlalu selesa dgn perhubungan dagangan yang telah dipupuk dgn pembekal sedia ada.

Saya rasa profsyukri lebih arif mengenai industri yg prof ceburi dan telah pun membuat satu carta perbandingan antara syarikat prof dan pesaing-pesaing lain bagi melihat dimana 'edge' syarikat profsyukri.
Boleh jadi juga pihak procurement mereka sudah terlalu selesa dgn perhubungan dagangan yang telah dipupuk dgn pembekal sedia ada.Boleh saudara terangkan lebih lanjut,jika tiada keberatan boleh saudara kongsikan dengan kami semua, bagaimana cara untuk mengatasi masalah tersebut.tq
Reply With Quote
  #18  
Old 27-05-2013, 10:20 AM
profsyukri profsyukri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 453
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pressuresprayer View Post
Salam tt, ade register dgn misc dan petronas ke sbg vendor?
MISC sudah , petronas untuk provision belum lagi,hanya engineering spart, store sahaje, Jika saudara boleh bantu sangat2 dialu-alukan. tq
Reply With Quote
  #19  
Old 27-05-2013, 10:24 AM
profsyukri profsyukri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 453
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bintara80 View Post
pengalaman aku sebagai macai tokeykapal ...
1. biasanya dia dah ada ejen & supplier yg dah established
2. cashflow nk kena kuat... sbb tak semua tokeykapal paymaster yg bagus
3. komunikasi yg terbaik dgn bos & procurement
4. harga mesti rendah bro
terima kasih atas info saudara, amat berguna untuk saya,number 2,3,4 rasanya sudah , mungkin number 1 saya belum ada,jadi bagaimana caranya?
Reply With Quote
  #20  
Old 27-05-2013, 10:26 AM
profsyukri profsyukri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 453
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zall View Post
decision maker ler... kekeke...

apapun, biarler kita untung skit dari amalkan benda yg tk elok ni...

tak gitu?
yang ini aku setuju, mari bantu ,mari tolong
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump