Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 02-11-2012, 04:02 AM
cilox cilox is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,382
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

pariahh punye paria
__________________
bring teh lulz.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 02-11-2012, 07:10 AM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,973
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku masuk petrol pump bhp kat batu 17 rawang bau semerbak ini puak2 punye sireh,x tahu la tokey tu puak diorg ke x tp majoriti staff puak diorg jerrr aku nmpk..
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #13  
Old 02-11-2012, 03:20 PM
ceklifxsniper ceklifxsniper is offline
Legendary Member

ceklifxsniper's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2010
Posts: 12,404
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 118
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

..tt , apa bezanya pulak pariah dgn keeling ?
__________________

Quote:
Originally Posted by G.Spicy View Post
kalau ISIS mula attack israel bagus la dan aku akan telan balik ludah2 aku kpd isis,tetapi selagi belum attack israel, pendirian aku akan tetap ISIS dalah sesat dan HARAM.noktah
Reply With Quote
  #14  
Old 02-11-2012, 03:31 PM
seether seether is offline
CG Top Poster Club

seether's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Location: Klang Valley
Posts: 28,419
Thanks (Received): 9769
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ceklifxsniper View Post
..tt , apa bezanya pulak pariah dgn keeling ?
mohon rakan berbangsa india kita di CG bole
pencerahan secara ilmiah..sekadar berkongsi info je beb..
__________________
inspiration comes to us slowly and quietly..prime it with a little solitude..
Reply With Quote
  #15  
Old 02-11-2012, 05:28 PM
cik ecah cik ecah is offline
Junior

cik ecah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Location: Alam Manusia
Posts: 82
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus info ni
sblom ni tak terfikir pulak asal usul perkataan pariah ni
lgpon dalam islam mmg tak ajar kite benda2 mcm ni
Reply With Quote
  #16  
Old 02-11-2012, 08:38 PM
seether seether is offline
CG Top Poster Club

seether's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Location: Klang Valley
Posts: 28,419
Thanks (Received): 9769
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cik ecah View Post
bagus info ni
sblom ni tak terfikir pulak asal usul perkataan pariah ni
lgpon dalam islam mmg tak ajar kite benda2 mcm ni
lagi satu bila dgr perkataan pariah ni..
saya selalu ingat movie ni..musti ade yg penah tgk..

__________________
inspiration comes to us slowly and quietly..prime it with a little solitude..
Reply With Quote
  #17  
Old 19-11-2018, 10:48 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,727
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 340
Active Level
My Mood:
Default

hmetro.com.my/global/2018/04/327588/bantahan-kasta-dalit-belenggu-india
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
  #18  
Old 25-11-2018, 03:48 PM
TengkuHaadi TengkuHaadi is offline
Active Plus

TengkuHaadi's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2008
Posts: 4,145
Thanks (Received): 276
Likes (Received): 137
Active Level
Default

Kita kene faham Sistem Varna ni bukannya Kebudayaan Indus asal. Kemasukan pengaruh Aryan dalam masyarakat Lembah Indus di India utara, tapi di selatan India Ajaran Sanatana Dharma (Eternal Truth) @ Hinduism masih lagi boleh dikatakan masih pure dari kemasukan Kebudayaan Aryan.

Sistem Varna asalnya tak diamalkan di selatan India oleh masyarakat Tamil...bangsa Tamil bukannya bangsa yg 'terkeluar' dari susunan Sistem Varna sebagaimana kepercayaan kita.

Tapi ada pertembungan budaya di utara dgn selatan, pengaruh Aryan sedikit sebanyak pengaruhi masyarakat di selatan. Sebahagian kecil je yg amalkan Sistem Varna tapi berbeza sedikit Sistem Varna di utara India.

Sejak tahun 1920-an berlaku revolusi menghapuskan Sistem Varna di selatan India. Kebanyakan masyarakat Tamil tidak lagi mengamalkan Sistem Varna seperti meletak Surname Varna Keturunan pada nama.

Hanya sebahagian kecil je yg masih mendiskriminasikan keturunan Dalit iaitu keturunan Thevar (kebanyakan adalah Land Lord). Di selatan India, keturunan Brahmin pun dianggap keturunan sama seperti keturunan lain termasuk Dalit.
__________________
Quote:
“Do not believe in something simply because you have heard it, Nima. Like this cup you are full of OPINIONS and SPECULATIONS. To see the light of wisdom, you must first, empty your cup.” - Our mind is contaminated with falsehoods and mistaken views. No new knowledge and wisdom will go in if we do not remove these wrong views and thoughts.
Reply With Quote
  #19  
Old 25-11-2018, 03:57 PM
asx23 asx23 is offline
Active Plus

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 3,906
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 414
Active Level
Default

ICERD sesuai untuk sistem seperti ini.
Reply With Quote
  #20  
Old 25-11-2018, 04:18 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,561
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1514
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah,, India hidup dengan senang-lenang di Malaysia.... alhamdulillah
__________________
"Dan janganlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dengan itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Dan jangan kamu memanggil dengan panggilan yang buruk antara sesama kamu yang seagama seIslamnya, seperti panggilan ya fasiq, ya kafir, Firaun, Haman atau sbgnya"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump