Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 29-04-2008, 07:42 PM
gundurowo gundurowo is offline
Super Active

gundurowo's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: ipoh mali
Posts: 8,349
Thanks (Received): 270
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Lagi satu boleh tahu tak apa fungsi sebenar ko gunakan 35sma High dan Low??ada penjelasan tak?sebab tengah nak buat indi ni
member aku cakap, sma 35 high and low tu tuk tgk trend..kalo atas high, UT kalo bawah low, DT...means kalau candle tu bawah low and lwma plak silang, mmg sedap sgt la kalo sell..
__________________
Whatsapp : 011-15340926
[SIZE="5"]
Saya boleh bantu anda daftar grabcar driver tanpa perlu ke ofis.Sila whatsapp sy
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 29-04-2008, 07:46 PM
dandyman_7 dandyman_7 is offline
Regular

dandyman_7's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2007
Posts: 885
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku tengah test teknik bro g
tf 1h filter rsi 14
nnt aku kasi chart die..
heheh...good jo bro

Last edited by dandyman_7; 29-04-2008 at 07:49 PM..
Reply With Quote
  #23  
Old 29-04-2008, 07:50 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 57
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
member aku cakap, sma 35 high and low tu tuk tgk trend..kalo atas high, UT kalo bawah low, DT...means kalau candle tu bawah low and lwma plak silang, mmg sedap sgt la kalo sell..
Dari pemahaman saya sma35 high & low juga berfungsi sebagai filter pd main chart utk melihat major trend pd tf 15. Manakala LWMA 2 dan 8 adalah utk entry point. Selain itu, elakkan daripada open position walaupun LWMA bersilang tetapi RSI filter masih menunjukkan trend berlawanan.

Hanya open position bila LWMA bersilang dan pd masa yg sama rsi filter menunjukkan arah trend yg sama.

Last edited by onetarmizi; 29-04-2008 at 07:52 PM..
Reply With Quote
  #24  
Old 29-04-2008, 07:58 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Dari pemahaman saya sma35 high & low juga berfungsi sebagai filter pd main chart utk melihat major trend pd tf 15. Manakala LWMA 2 dan 8 adalah utk entry point. Selain itu, elakkan daripada open position walaupun LWMA bersilang tetapi RSI filter masih menunjukkan trend berlawanan.

Hanya open position bila LWMA bersilang dan pd masa yg sama rsi filter menunjukkan arah trend yg sama.
setuju,bahaya seh masih downtrend kemudian try untuk buy.RSI 7 ni best plak
Reply With Quote
  #25  
Old 29-04-2008, 08:03 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 57
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Bukan ape cthnya mcm pair G/J tgh downtrend td dan ade time retracement. Masa retracement LWMA mmg telah bersilang jika entry buy td mmg akn floating. So utk elakkan false signal better disiplinkan diri dgn melihat sebentar filter indicator
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
.
Reply With Quote
  #26  
Old 29-04-2008, 08:04 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

seronok gundurowo ni kalau dapat tau sistem dia makin best...hehe..Pimp my ride hehehe
Reply With Quote
  #27  
Old 29-04-2008, 08:11 PM
gundurowo gundurowo is offline
Super Active

gundurowo's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2007
Location: ipoh mali
Posts: 8,349
Thanks (Received): 270
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
seronok gundurowo ni kalau dapat tau sistem dia makin best...hehe..Pimp my ride hehehe
ko mcm tau2 plak aku tgh sronok..

oh ye..aku sesaje letak BBands tuk menguatkan lagi tahap kefilterannya..pe pendpt korg?


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Whatsapp : 011-15340926
[SIZE="5"]
Saya boleh bantu anda daftar grabcar driver tanpa perlu ke ofis.Sila whatsapp sy
Reply With Quote
  #28  
Old 29-04-2008, 08:16 PM
gOdFeLLa gOdFeLLa is offline
Senior Member
InstaForex Official
Introducing Broker

gOdFeLLa's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Jan 2007
Location: InstaForex Official Introducing Broker
Posts: 9,441
Thanks (Received): 402
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
oh ye..sesape ada tak alert file bila LWMA ni cross..kalau ada la..
Kalau nak tambah MA alert, boleh attach indicator yang saya attach.

Gunakan setting seperti dibawah:

FasterMode = 3; //0=sma, 1=ema, 2=smma, 3=lwma
FasterMA = 2;
SlowerMode = 3; //0=sma, 1=ema, 2=smma, 3=lwma
SlowerMA = 8
Attached Files
File Type: mq4 MA_Crossover_Signal.mq4 (3.8 KB, 53 views)
__________________
Quote:

INSTAFOREX IB - WAN AZIHAN

SILA KLIK KAT SINI
Call/SMS/Whatsapp: +6017-6677-944
Reply With Quote
  #29  
Old 29-04-2008, 08:17 PM
mohdradzi mohdradzi is offline
Active Member

mohdradzi's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,104
Thanks (Received): 118
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

waa..best ler thread ni...macam2 bole belajar..bole tambah ilmu ni..terima kasih kerana sudi memberi tunjuk ajar kat sini..

p/s: tumpang belajar kat sini
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #30  
Old 29-04-2008, 08:20 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
ko mcm tau2 plak aku tgh sronok..

oh ye..aku sesaje letak BBands tuk menguatkan lagi tahap kefilterannya..pe pendpt korg?


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
BB ko guna camne gundurowo???guna middle band ke atau guna upper dan lower band???nak juga penjelasan sebab nak makeup ko punye sistem ni

kalau middle band tak guna..baik aku buang je line tengah ni..nampak kemas sikit sebab ko punye 35sma high dan low dah dijadikan sebagai panduan perubahan trend

Last edited by darkkiller; 29-04-2008 at 08:24 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
gundurowo trading style

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump