Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-04-2008, 02:16 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 57
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default CG New Creative Ideas for Trading Development Technique

Salam semua,

Di sini saya ingin memulakan satu thread untuk dibincangkan bersama oleh warga CG khususnya yg aktif dlm dunia forex.

Seperti yang sedia maklum, kebanyakan orang Malaysia ini memang kreatif dan suka modified sesuatu utk menjadikannya lebih baik dan bermutu.

So antara objektif pembukaan thread ini adalah:
1) Mencari gabungan strategi yg terbaik serta dibolehkan utk modified strategi asal (sebagai contoh strategi chaos boleh dikombinasikan dgn certain indicator dari strategi kuskus)
2) Mengalu-alukan semua idea kreatif dari member CG supaya sistem modified menjadi lebih mantap.
2) Membincangkan entry & exit point yg terbaik beserta indicator yang relevan
3) Mencari filter trend yang relevan
4) Untuk develope EA base on final strategi yg dicapai jika ade coder yg interested
4) Lain-lain akan diupdate dari masa ke semasa mengikut kesesuaian.


Untuk makluman semua thread ini tercetus hasil dari perbincangan thread chaos strategi
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.



Perbincangan detail telah dipindahkan ke thread yg berasingan. Utk rujukan seterusnya sila klik di link di bawah:

Pre-Development 1:
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Pre-Development 2 :
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by onetarmizi; 30-04-2008 at 06:46 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-04-2008, 02:33 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Oklah,mulanya macam merajuk bila ada yang kata macam sambal belacan.Tapi aku berfikiran positif untuk bangsa aku sendiri,jom kita mulakan perkongsian.

Kena cari kaedah

1.Entry mestilah dengan yakin dengan meletakkan stoploss
2.Dapat membaca trend yang sebenar
3.Hold sebanyak yang mungkin,dan TP pada semaksimum mungkin
4.Dapat membaca saat-saat permulaan market nak rangging atau sideway

Uptrend - BUY
Downtrend- SELL
Sideway- Jangan trade
Rangging- BUY n SELL

Sasaran mengenai buka position
1.Kita akan sedia maklum risk yang kita ambil ketika entry
2.Kita cuba untuk mengetahui berapa jumlah pip yg patut kita ambil untuk setiap kaedah entry
3.Cuba untuk mendapatkan sebanyak mungkin entry selamat yang ada

Kita buat camni pun bagus keuntungan kita bersama juga.

Alam roh dan ghaib sahaja yang menjadi rahsia Allah.

Last edited by darkkiller; 29-04-2008 at 02:38 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 29-04-2008, 02:34 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

-ruangan ini disewa-
(TUJUAN UNTUK MENUNJUKKAN CARA DAN KAEDAH SISTEM YANG DITEMUI NANTI)
----------------------------------------------------------------------------------


PAIR: GJ (Great Britain VS Japan)
teknik: 1. swing, 2. scalping

1. SWING:
-Sistem Gundurowo dalam pembikinan
Gundurowo_V1

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


-
-
-


2. SCALPING:
-
-
-
-

Last edited by darkkiller; 30-04-2008 at 10:27 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 29-04-2008, 03:50 PM
kaze kaze is offline
Regular

kaze's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Location: Seri Kembangan
Posts: 911
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tq bro oneTarmizi sb open thread ni...

idea DK tu mmg best,
so mana 1 nk start?

klu mcm aku skrg, trade guna w3 chaos + additional filter (Bolliger bands)
nnti klu photobucket dh ok, n aku rajin, aku post2 kan SS, leh kita bincang2 huuhuu..
harap2 ramai la ahli CG yg dpt bg pendapat n idea.. tq
__________________
Blog: Bila Kepala Bergetar

Last edited by kaze; 29-04-2008 at 03:55 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 29-04-2008, 03:56 PM
kaze kaze is offline
Regular

kaze's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2007
Location: Seri Kembangan
Posts: 911
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
-ruangan ini disewa-
(TUJUAN UNTUK MENUNJUKKAN CARA DAN KAEDAH SISTEM YANG DITEMUI NANTI)
heheheeh waaaa leh sewa2 la ek. hehehe
__________________
Blog: Bila Kepala Bergetar
Reply With Quote
  #6  
Old 29-04-2008, 04:00 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
heheheeh waaaa leh sewa2 la ek. hehehe
hehe sewa main-mainlah..Tempat tu akan jadi rujukan kot-kotlah kita jumpa kaedah yg best nanti..

Yup kita combinekan lah apa-apa yang patut dan digunakan untuk demo dulu.Ramai trader kat sini ada macam-macam kaedah,kalau disatukan mesti jadi cantik

Kene pilih main Timeframe apa?nak style SWING,SCALPING ke..Pair apa yg nak digunakan
Reply With Quote
  #7  
Old 29-04-2008, 04:08 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 24,868
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 203
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

cadangan dari seorang newbie...

Kalau tgk korang ni ada macam2 style. Cuba setiap pakar2 forex kat sini style teknik masing2 kemudian buat backtest dan letak ss kat sini. Pastu baru sama2 dpt tgk teknik mana paling dpt byk profit dan paling kurang loss.
Reply With Quote
  #8  
Old 29-04-2008, 04:16 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 57
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
hehe sewa main-mainlah..Tempat tu akan jadi rujukan kot-kotlah kita jumpa kaedah yg best nanti..

Yup kita combinekan lah apa-apa yang patut dan digunakan untuk demo dulu.Ramai trader kat sini ada macam-macam kaedah,kalau disatukan mesti jadi cantik

Kene pilih main Timeframe apa?nak style SWING,SCALPING ke..Pair apa yg nak digunakan
Bagi pendapat saya lebih baik kita fokus pd satu pair sahaja untuk permulaan. Saya lebih prefer kita pilih pair yg paling ganas pergerakannya iaitu G/J. Ini menjadi satu challenge bg kita kerana sudah sedia maklum pair ini memang unik pergerakannya dan kadang2 susah diramal hala tujunya.

Untuk pemilihan gaya trading samada (swing or scalping) dan yang mana satu timeframe menjadi pilihan adalah berdasarkan research dr perbincangan ini.
Reply With Quote
  #9  
Old 29-04-2008, 04:21 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
aku gune MA jek..erm...

rule camni..

buy = bila LWMA 2 (closed) silang ngan LWMA 8 (closed) dari bawah...nak lg cun, candle open atas SMA 35 (high)

sell = sebaliknya..nk lg cun, candle open bawah SMA 35 (low)

ada pape idea nk mantapkan sistem ni tak?
Gundurowo,boleh tunjukkan Screen Shot tak?dengan tutorial ringkas,boleh jee ditambah baikkan

Quote:
cadangan dari seorang newbie...

Kalau tgk korang ni ada macam2 style. Cuba setiap pakar2 forex kat sini style teknik masing2 kemudian buat backtest dan letak ss kat sini. Pastu baru sama2 dpt tgk teknik mana paling dpt byk profit dan paling kurang loss.
Akan dibuat punye nanti,tapi kita start dengan pencetus idea sistem Gundurowo dululah..pastu sikit-sikit kita bagi lagi cun..nak combine entry chaos ke,bollinger ke..apa2 nanti

Quote:
Bagi pendapat saya lebih baik kita fokus pd satu pair sahaja untuk permulaan. Saya lebih prefer kita pilih pair yg paling ganas pergerakannya iaitu G/J. Ini menjadi satu challenge bg kita kerana sudah sedia maklum pair ini memang unik pergerakannya dan kadang2 susah diramal hala tujunya.

Untuk pemilihan gaya trading samada (swing or scalping) dan yang mana satu timeframe menjadi pilihan adalah berdasarkan research dr perbincangan ini.

Ok,camtu kita pilih GJ lah camni

Last edited by darkkiller; 29-04-2008 at 04:24 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 29-04-2008, 04:24 PM
zasrul1978 zasrul1978 is offline
Regular

zasrul1978's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2006
Posts: 717
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Bagi pendapat saya lebih baik kita fokus pd satu pair sahaja untuk permulaan. Saya lebih prefer kita pilih pair yg paling ganas pergerakannya iaitu G/J. Ini menjadi satu challenge bg kita kerana sudah sedia maklum pair ini memang unik pergerakannya dan kadang2 susah diramal hala tujunya.

Untuk pemilihan gaya trading samada (swing or scalping) dan yang mana satu timeframe menjadi pilihan adalah berdasarkan research dr perbincangan ini.
kalau nak lagi rakus.. amik pair USDNOK.. berapa le spread dia
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump