Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-04-2012, 09:01 AM
hafis_81 hafis_81 is offline
Super Active

hafis_81's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2008
Location: Malaya
Posts: 6,397
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
Default Takashimaya (scam)!

Salam..aku ada mslh sket n nk mntk pndgn warts CG..lbh kurang 7 thn lps aku ada psg alat nk elak keta kena curi kt Takashimaya ni..klu ikut aku xnk pasang pun tp bdk melayu yg dtg tu dok pujuk suruh try dulu dlm smggu n bayar 100 je dulu..nk jadi cerita x lama lps dia pasang power window keta aku rosak n jahanam..( smpai skang masih rosak lg )..

Lps aku call ckp power window aku rosak bdk tu dtg blk cek,aku ckp aku xnk pakai bnda ni lg kt keta aku..dia pun setuju n utk bukak n bg aku duit sket utk repair keta aku..pendek cerita deal tu cancel n aku pulang blk barangan tu..tiba2 mggu lps wife aku dpt Surat dr debt collector mntk byrn tertunggak almost 4k yg aku n wife hutang dia x buat installment bnda yg aku pasang tu..yg buat aku bengang lg nama wife aku dh blacklisted skang ni..sbb bnda tu dh jd kes mahkamah,skang ni aku mmg xda pegang apa resit pn sbgai bukti aku prnh beli bnda tu..sbb salesman tu dulu ckp deal tu Kira cancel sbb mmg salah dia silap pasang n menyebabkan power window aku rosak...

Ape perlu aku buat skang,aku xnk byr 4k tu kt company lakhanat tu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-04-2012, 09:18 AM
balang balang is offline
Super Active

balang's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: Jay Bee
Posts: 7,371
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 56
Active Level
Default

hm..sian ko tt....aku pun tak tau nak cakap apa..cuma nak bagitau, ada 1 thread sebelum ni tak silap tak sampai sebulan pun cakap nak beli alarm system ni..
__________________
GEMPAR! TEKNIK JANA PENDAPATAN TERHEBAT ABAD INI!
http://www.pendapatanmudah.com
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2012, 09:22 AM
slvrchair slvrchair is offline
Active Plus

slvrchair's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,490
Thanks (Received): 285
Likes (Received): 15
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

pegi ke tribunal pengguna dan sediakan dokumen selengkapnye utk dijadikan bahan bukti...bleh bro...byk kes camni kat tribunal pengguna...tak tau tribunal pengguna tu ape..ko gune khidmat pakcik guugle...hehe
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2012, 09:25 AM
Green Apple Green Apple is offline
Super Active

Green Apple's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,393
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tak yah beli la..takasyimaya..sedara kan pun kena camtu..interest gila..dia link ngan bank..tak bayar blaklist..
rm500 cash dah leh dapat
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2012, 09:26 AM
symori symori is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,809
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafis_81 View Post

Ape perlu aku buat skang,aku xnk byr 4k tu kt company lakhanat tu..
Bro, kene engage lawyer laa.. debt collectors kalo ko tak nak bayar, last2 dia engage lawyer jugak..

Takashimaya ni bukan kat singapore ke?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-04-2012, 09:26 AM
sawamura sawamura is offline
Legendary Member

sawamura's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: Trading EJ Sampai Kaye..!!
Posts: 12,480
Thanks (Received): 927
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
pegi ke tribunal pengguna dan sediakan dokumen selengkapnye utk dijadikan bahan bukti...bleh bro...byk kes camni kat tribunal pengguna...tak tau tribunal pengguna tu ape..ko gune khidmat pakcik guugle...hehe
tapi masuk tribunal pon kena ada hitam putih..

skarang nih tt tak ada confirmation apa2 dari kompeni budus tuh yg dia nk cancelkan pembelian..

hmm..

tapi kenapa sampai rm4k yer.. jumlah installation takkan laa semahal tuh..
__________________
WTS: Cadar Cotton Patchwork - Nice Design

A Fine Line Between 'Trading' and 'Gambling' Is Called Discipline..
- I Open Each Trade Not Because I Want To.. But Because I Know I Need To..
Reply With Quote
  #7  
Old 05-04-2012, 09:33 AM
azmie82 azmie82 is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2012
Posts: 991
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

rasanya slah salesman tu.dia ckp ikut sedap mulut je kot kt leh cancel tnpa apa2 hitam putih.pgalaman aku siap byr cash lg cz x sggp nk amik hutang and then dia jnji bg 3 hadiah cz cash.

1-brg pertama baju merah ferrari(x tau la murah ke mahal tp mmg best pakai kain dia).

2-dia bg mp4 tp syrt kn amik kt opis dlm ms sbulan dr tarik psg alat tu(yg ni aku memula igt brand mahal2 la cam sony ke,bersusah pyh g kuantan g amik rupanya cap ayam je.itupun bertekak ngan dia cz org kt opis tu kt dh lmbt xleh nk claim.dia org kt sminggu je dr tarikh psg.kan dh lain tu org opis ngan salesman ckp.

3.paling bengan skali org kt opis kt xde hadiah ke3.ada dua je tuk pmbeli cash

Tapi aku dpt gak cz bertekak giler ngan dia org sampai bos dia kot kluar tgk.last2 dia bg gk baju lg satu.haha.pakai bju tu trus g mkn mc"d kt teluk cempedak.habis cite
Reply With Quote
  #8  
Old 05-04-2012, 09:55 AM
koboygurun koboygurun is offline
Active Plus

koboygurun's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,671
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bro call salesmann tue balik....bro draf surat...mintak dier sign...
apa yg dier ckp tue...link ngan tribunal...
Reply With Quote
  #9  
Old 05-04-2012, 11:45 AM
hafis_81 hafis_81 is offline
Super Active

hafis_81's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2008
Location: Malaya
Posts: 6,397
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 0
Active Level
Default

masalahnya xda hitam putih,aku rasa mcm aku kalah je kes ni..bnda dh 7thn,masa aku cancel deal tu mmg aku ada sound mamat yg jual tu sbb buat keta aku rosak..dia hulur aku duit repair keta n ckp deal tu kira cancel.maybe silap kt aku gak,bnda tu klu ikut rm700 je masa tu..skang dh jd 4k..masa tu TAKASHIMAYA ni baru lg,bdk2 dia merayau cari customer kt umh..aku ingt cam nk redah je HQ dia kt desa tasik tu..tp aku stkt bole fight mulut jelah..black n white xda..
Reply With Quote
  #10  
Old 05-04-2012, 12:11 PM
mzniaga mzniaga is offline
Regular

mzniaga's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 544
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pun terkena dgn takashimaya tuh.. nasib baik masa pulang balik barang dia tu aku ada resit... itu pun diorang nak tipu lagi..
jadi pengajaran untuk aku.. lepas ni apa saja urusan aku nak hitam putih.. tahun lepas nyaris2 nak kena dengan tuan rumah sewa.. dia tuduh aku ada tunggakan sewa... aku print semua tarikh bayaran.. last-last dia yg kena.. hahaha...

untuk kes takashimaya ni.. aku dah jumpa ramai yg kena... diorang sengaja transfer technician ataupun salesman diorang sana sini.. supaya kita susah nak contact balik budak yg install benda tu kat kereta kita...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump