Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stock Counters

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-12-2011, 11:47 PM
mozan72 mozan72 is offline
Active Member

mozan72's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,083
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default KLSE - PENNY STOCK pilihan anda

Sedar x sedar dh hampir setahun aku bergelumang ngan saham klse ni...akhirnya boleh gak aku berbangga dgn pencapaian aku untuk tahun ni..melebihi 30%(modal 8k)...Aku bermula sbg trader forex tp aku gagal dlm menahan perasaan ghairah dlm forex...bkn x blh untung tp bila dh untung sifat tamak datang..aku jd lupa..hilang disiplin..money management ntah kemana...last2 loss...teruk gak aku trlangkup.
Itulah pengalaman selama 7 thn dlm dunia forex...tp bila jiwa dh sebati sbg trader aku beralih arah kpd klse ats nasihat dan tunjuk ajar dr bekas boss aku (Kolenol Termizi)...sykur sb aku brtemu ngan beliau di akhir perhidmatan beliau...dlm masa 1 1/2 bln aku blajar ngan beliau dgn tekun...akhirnya aku sedar jodoh aku ngan klse begitu kuat.
Pada yg bru bermula brjinak2 dlm klse belajar le dgn tekun...rmai sifu2 dlm on line yg dpt tunjuk ajar...terima kasih gak buat sifu csr100 yg x jemu2 melayan chart aku dlm proses memahirkan diri(support n resistance)..aku hanya nelayan pantai yg menumpang laluan kapal mewah sb x mampu beli tiket kapal mewah.
Tujuan aku membuka thread ni utk kita sama2 berbincang penny stock pilihan kita. Memang dh ada thread cam ni tp akhirnya jd serabut ngan yg nak belajar buka acc (jika nk blajar buka acc blh tgk thread lain dlm cg ni..banyak) maaf jika ada yg trsinggung tp jgn trsinggung lama2 sb nanti bro2 akan faham apa yg aku maksudkan...so aku rasa terpangil utk membuka thread hanya utk membincangkan penny stock pilihan.
Aku lebih berbesar hati jika kita menggunakan chart bg mudah memahamkan smua kwn2 kita sambil kita membuat forecast ttg halatuju stock tsb..smua kita dlm pasaran saham faham kita hanya merancang Tuhan yang menentukan tp dengan adanya forecast kita sudah ada halatuju..cam kita pandu kreta x kan x ada halatuju...mari sama2 meriahkan thread ni.

iklas dr mozan72

Thread yg blh dijadikan rujukan:
1. http://www.carigold.com/portal/forum...ghlight=csr100 ..Teknik SnR oleh JGV100(aku mula join 5/9/2009 pg 468)
2. http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=220540 ..Belajar Melabur Saham Di Bursa Malaysia (ada cara2 nk buka acc.)
3. http://www.carigold.com/portal/forum...hreadid=192651 ...utk IPO
4. http://www.carigold.com/portal/forum...hreadid=206970 ...Teknik Pinnocchio Bar(Pin Bar)

Rujukan News:
1. http://www.theedgemalaysia.com/ ..Theedgemalaysia
2. http://www.bursamalaysia.com/website/bm/ ..Bursa Malaysia
3. http://www.shareinvestor.com.my/ ..Share Investor
4. http://www.tradesignum.com/ ..Tradesignum
5. http://www.btimes.com.my/ ..Business Times
6. http://biz.thestar.com.my/ ..TheStar
7. http://www.bharian.com.my/ ..Berita Harian
8. http://www.utusan.com.my/ ..Utusan Malaysia
__________________
NAK JUAL RUMAH ANDA??? NAK BELI RUMAH LELONG.. HUBUNGI SAYA..TLG LETAK NO PHONE N EMAIL ANDA BILA BERURUSAN
http://LELONGRUMAHKU.BLOGSPOT.COM
Email: [email protected] Facebook: [email protected]
H/P:017-366 1190 [MOHAMAD ZAINI]

Last edited by mozan72; 01-01-2012 at 08:46 PM..
Reply With Quote
Thanks gapo98, adnil, Sweet Rose, mrafif, lanevi448 and 14 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-12-2011, 11:56 PM
mozan72 mozan72 is offline
Active Member

mozan72's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,083
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

FRONTKN pilihan aku...tgh tunggu dia trun skit lg

[IMG][/IMG]
__________________
NAK JUAL RUMAH ANDA??? NAK BELI RUMAH LELONG.. HUBUNGI SAYA..TLG LETAK NO PHONE N EMAIL ANDA BILA BERURUSAN
http://LELONGRUMAHKU.BLOGSPOT.COM
Email: [email protected] Facebook: [email protected]
H/P:017-366 1190 [MOHAMAD ZAINI]
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2011, 11:03 AM
thegreathafiz1 thegreathafiz1 is offline
Active Plus


 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2006
Location: UNKNOWN
Posts: 4,637
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

baru2 ni aku ada beli IRCB dan DBE.. cabut awal dah.. jadi le untung 1800 lebih
Reply With Quote
  #4  
Old 07-12-2011, 11:29 AM
msauto75 msauto75 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 83
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mudah mudahan thread ini akan memberi manfaat utk org baru seperti saya.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-12-2011, 10:09 PM
abe mat abe mat is offline
Regular

abe mat's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Oct 2008
Posts: 313
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

pilihanku maxbiz..
Reply With Quote
  #6  
Old 07-12-2011, 11:40 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,998
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mozan72 View Post
Sedar x sedar dh hampir setahun aku bergelumang ngan saham klse ni...akhirnya boleh gak aku berbangga dgn pencapaian aku untuk tahun ni..melebihi 30%(modal 8k)...Aku bermula sbg trader forex tp aku gagal dlm menahan perasaan ghairah dlm forex...bkn x blh untung tp bila dh untung sifat tamak datang..aku jd lupa..hilang disiplin..money management ntah kemana...last2 loss...teruk gak aku trlangkup.
Itulah pengalaman selama 7 thn dlm dunia forex...tp bila jiwa dh sebati sbg trader aku beralih arah kpd klse ats nasihat dan tunjuk ajar dr bekas boss aku (Kolenol Termizi)...sykur sb aku brtemu ngan beliau di akhir perhidmatan beliau...dlm masa 1 1/2 bln aku blajar ngan beliau dgn tekun...akhirnya aku sedar jodoh aku ngan klse begitu kuat.
Pada yg bru bermula brjinak2 dlm klse belajar le dgn tekun...rmai sifu2 dlm on line yg dpt tunjuk ajar...terima kasih gak buat sifu csr100 yg x jemu2 melayan chart aku dlm proses memahirkan diri(support n resistance)..aku hanya nelayan pantai yg menumpang laluan kapal mewah sb x mampu beli tiket kapal mewah.
Tujuan aku membuka thread ni utk kita sama2 berbincang penny stock pilihan kita. Memang dh ada thread cam ni tp akhirnya jd serabut ngan yg nak belajar buka acc (jika nk blajar buka acc blh tgk thread lain dlm cg ni..banyak) maaf jika ada yg trsinggung tp jgn trsinggung lama2 sb nanti bro2 akan faham apa yg aku maksudkan...so aku rasa terpangil utk membuka thread hanya utk membincangkan penny stock pilihan.
Aku lebih berbesar hati jika kita menggunakan chart bg mudah memahamkan smua kwn2 kita sambil kita membuat forecast ttg halatuju stock tsb..smua kita dlm pasaran saham faham kita hanya merancang Tuhan yang menentukan tp dengan adanya forecast kita sudah ada halatuju..cam kita pandu kreta x kan x ada halatuju...mari sama2 meriahkan thread ni.

iklas dr mozan72
gitulah bro....saham ni sama ada kita trader atau investor...actually saham ni tk sama mcm forex dan komoditi lain...sbb bila kita beli saham ni dah jd mcm org kaya..sbb kita beli pegangan sebuah syarikat..bmakna kita ada hak atas syarikat..kita boleh mengundi, boleh persoalkan MD, dan semua hak yg termaktub sbg pemegang saham...

aku pun main gitu2 jer..suka2 tgk lip lap kt platform..tgk chart.....dulu aktif tp thn ni slow sikit...skrg blajar utk memahami bahasa saham ni...capital incease,right issue,warrant,reverse takeover dan lain2....

main saham ni satu jer kena sabar....macam memancing...
Reply With Quote
  #7  
Old 07-12-2011, 11:46 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,648
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mozan72 View Post
FRONTKN pilihan aku...tgh tunggu dia trun skit lg

[IMG][/IMG]
macam CSR100 je tu
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
  #8  
Old 27-12-2011, 04:18 PM
mozan72 mozan72 is offline
Active Member

mozan72's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,083
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Actifast View Post
macam CSR100 je tu
100% correct...awal2 lg aku dh declared kt post 1...klau bro baca forum csr100 setahun yg lps akan jumpa aku kt sana...aku peminat sifu ni sb dgn sifu ni la aku blajar s&n and trenline(salah satu s&n)...mula2 aku kurang minat sb pd masa 2 dh 500 pg lbh dh..tp bila dh smpai minat nk baca aku baca dr pg 1 smpai abih..syukur Alhamdulillah sb aku berjaya memenuhi gaya sifu csr100...lps 2 aku blajar plak dgn sifu lain ttg fibonachi...klau nk main forex tmbah lg 1..ema21...inilah yg diguna oleh trader2 besar...dlm chart aku ada gak macd n gamma tp aku x tgk pun...sj je biar dlm setting aku..tgh tunggu pluang...time relex..tunggu kt support
__________________
NAK JUAL RUMAH ANDA??? NAK BELI RUMAH LELONG.. HUBUNGI SAYA..TLG LETAK NO PHONE N EMAIL ANDA BILA BERURUSAN
http://LELONGRUMAHKU.BLOGSPOT.COM
Email: mozan[email protected] Facebook: [email protected]
H/P:017-366 1190 [MOHAMAD ZAINI]

Last edited by mozan72; 27-12-2011 at 07:13 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old 27-12-2011, 04:22 PM
mozan72 mozan72 is offline
Active Member

mozan72's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,083
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mytrade View Post
gitulah bro....saham ni sama ada kita trader atau investor...actually saham ni tk sama mcm forex dan komoditi lain...sbb bila kita beli saham ni dah jd mcm org kaya..sbb kita beli pegangan sebuah syarikat..bmakna kita ada hak atas syarikat..kita boleh mengundi, boleh persoalkan MD, dan semua hak yg termaktub sbg pemegang saham...

aku pun main gitu2 jer..suka2 tgk lip lap kt platform..tgk chart.....dulu aktif tp thn ni slow sikit...skrg blajar utk memahami bahasa saham ni...capital incease,right issue,warrant,reverse takeover dan lain2....

main saham ni satu jer kena sabar....macam memancing...
haaa org kuat saham dh msk...bro kasi la tunjuk ajar kt cni...rmai yg nk nuntut ttg perkara2 2 bro..akupun x paham sgt bab2 cam 2...
__________________
NAK JUAL RUMAH ANDA??? NAK BELI RUMAH LELONG.. HUBUNGI SAYA..TLG LETAK NO PHONE N EMAIL ANDA BILA BERURUSAN
http://LELONGRUMAHKU.BLOGSPOT.COM
Email: [email protected] Facebook: [email protected]
H/P:017-366 1190 [MOHAMAD ZAINI]
Reply With Quote
  #10  
Old 27-12-2011, 06:29 PM
mozan72 mozan72 is offline
Active Member

mozan72's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,083
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

ni aku upload stok GSB utk korang kaji...ni yg aku nmpak..aku nk tunggu kt 0.070..

__________________
NAK JUAL RUMAH ANDA??? NAK BELI RUMAH LELONG.. HUBUNGI SAYA..TLG LETAK NO PHONE N EMAIL ANDA BILA BERURUSAN
http://LELONGRUMAHKU.BLOGSPOT.COM
Email: [email protected] Facebook: [email protected]
H/P:017-366 1190 [MOHAMAD ZAINI]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump