Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

  • Do not offer or ask someone to join group/channel out of forum
  • Give credit Thanks/Like to anyone sharing useful information
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-04-2007, 02:01 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Sharing Your Method For Entries & Exits

Assalamualaikum...

Di sini harap kita semua dpt berkongsi cara yg anda gunakan bagaimana nak close position utk buy/sell utk kita dpt seberapa maksimum pips yg mungkin sebelum trend market reverse kembali..

So ini adalah cara aku gunakan utk cth position buy bagi pair g/j..aku akn close position buy apabila indicator AbsoluteStrength(AS) iaitu garis biru muda bersilang dengan garis putus2 yg berwarna biru muda juga..

Sebaliknye utk position sell close apabila (AS) garis warna coklat bersilang dengan garis putus2nye..selalunye garis2 ini akn ke ats sebelum bersilang..

Harap sesapa yg ade cara lain selain set target bleh share kat sini supaya sama2 kita dpt manfaat dlm komuniti CG..
Attached Thumbnails
close position.JPG  

Last edited by onetarmizi; 29-01-2010 at 11:41 AM..
Reply With Quote
Thanks Norazwan, penditagila, stepney, therband, babykpro and 12 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-06-2007, 03:01 PM
haQ haQ is offline
Active Plus

haQ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: K-L
Posts: 3,237
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

takut naik open and sell ??

guna graph yang 15min / intraday atau 1jam/2hari 2jam/3hari, bergantung pada platform mana, lain platform lain cara graph dia kira..

pastu buat jer garisan erm..kalau met pakai jer apa nama ntah, equedstrian channel ker?? lebih kurang lah

pastu kalau point masa tuh rapat kat bawah, open buy..kalau rapat atas open sell..

korang pun tak susah ati nak open position..
ni kekadang kita tak leh lawn emosi,
byk sgt study, byk sgt indicator, byk sgt signal belajar dan amal sampai nak klik buy pun jadi takut..

nk close pun sama, set target kalau nk main 10 pips main 10 pips, kalau nak main 20 pips main 20 pips. kalau target 50 tunggu 50 pips..

lepas tuh, open 1 atau 2 position jer. buat pe open byk byk smp bebankan margin..
jgn teragak agak nk klos bila target kita dah sampai.
sebab kita tak tau masa depan graf naik atau turun..

jgn guna perkataan "KALAU" kalau lah aku tak klos tadi perghhh dapat 30 pips..

jgn abaikan news mendatang, tp kalau margin cukup nk hold 100 - 300 pips, tak apa..

Reply With Quote
  #3  
Old 25-06-2007, 03:05 PM
haQ haQ is offline
Active Plus

haQ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2006
Location: K-L
Posts: 3,237
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ada jugak org suka rujuk MACD cross..

ada jugak thread guna indicator Bollinger bands Fibonacci Ratios utk tau kedudukan overbought dan oversold..

ada platform yang memang dah sediakan inidicator nih, tak yah buang duit gi beli indicator yang org jual.

semua benda tu perlukan kerajinan utk cari kat mana. kat internet semua ada indi tuh..

kalau meta bollinger bands jer ada takder bollinger bands fibonacci ratios, tp rasanya boleh modified sikit kat meta tuh
Reply With Quote
  #4  
Old 07-07-2007, 10:04 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Ini adalah indi yg digunakan bagi cth template di ats..

sesape ade cara lagi silalah berkongsi semoga semua dapat manfaat dari perbincangan dan perkongsian di sini..thanks.
Attached Files
File Type: rar Absolute&ASC.rar (3.0 KB, 1420 views)

Last edited by onetarmizi; 07-07-2007 at 10:11 PM..
Reply With Quote
Thanks E-champ, baloot, Norazwan thanked for this post
  #5  
Old 07-07-2007, 11:36 AM
waktong waktong is offline
Super Active

waktong's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Jan 2007
Location: www.umofxib.com
Posts: 7,453
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Murray indi closing or open Buy/Sell

ni cara aku guna untuk open buy/sell dan closed...boleh digabugkan dgn mana 2 ini..fungisnya sama dengan fibo tetapi range dia selalu berubah...

boleh guna mana TF,kalu nak main scalp dari m1 ke m30

rules:


[+2/8] SELL: TP1 @ 8/8, TP2 @ 7/8
[+1/8] SELL: TP1 @ 8/8th, TP2 @ 7/8
[8/8] If downtrend, SELL & Exit @ 6/8th
[7/8] If downtrend, SELL & Exit @ 4/8th
[1/8] If uptrend, BUY & Exit @ 4/8th
[0/8] If uptrend, BUY & Exit @ 2/8th
[-1/8] BUY: TP1 @ 0/8th, TP2 @ 2/8
[-2/8] BUY: TP1 @ 0/8, TP2 @ 2/8


aku ada sertakan indi

selamat mencuba...
Attached Images
 
Attached Files
File Type: zip # Murrey Math Black.zip (2.9 KB, 1112 views)
__________________
IB Of UMOfx

Deposit 3.30 | Withdrawal 3.10
YM|SKYPE:waktong.umofx |Tel:019-243 3018|


Last edited by waktong; 07-07-2007 at 11:39 AM..
Reply With Quote
Thanks Norazwan thanked for this post
  #6  
Old 07-07-2007, 11:42 AM
Fadu Fadu is offline
Active Plus

Fadu's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,134
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by waktong View Post

boleh guna mana TF,kalu nak main scalp dari m1 ke m30

rules:


[+2/8] SELL: TP1 @ 8/8, TP2 @ 7/8
[+1/8] SELL: TP1 @ 8/8th, TP2 @ 7/8
[8/8] If downtrend, SELL & Exit @ 6/8th
[7/8] If downtrend, SELL & Exit @ 4/8th
[1/8] If uptrend, BUY & Exit @ 4/8th
[0/8] If uptrend, BUY & Exit @ 2/8th
[-1/8] BUY: TP1 @ 0/8th, TP2 @ 2/8
[-2/8] BUY: TP1 @ 0/8, TP2 @ 2/8


susah la aku nk paham... masih baru lagi nih.
__________________
CALL/SMS/WHATAPPS : 0194065355
Reply With Quote
  #7  
Old 07-07-2007, 11:47 AM
waktong waktong is offline
Super Active

waktong's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Jan 2007
Location: www.umofxib.com
Posts: 7,453
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

bagus kroang nie dah mula.. ohh tunggu kejap insyaalah malam nie ako sempat upload skill basic untuk newbies2 .. senang untuk monitor market dalam short term
__________________
IB Of UMOfx

Deposit 3.30 | Withdrawal 3.10
YM|SKYPE:waktong.umofx |Tel:019-243 3018|


Last edited by StanNero; 07-07-2007 at 08:18 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 07-07-2007, 12:43 PM
sedinho sedinho is offline
Super Active

sedinho's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Dec 2006
Posts: 5,424
Thanks (Received): 252
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Ini adalah indi yg digunakan bagi cth template di ats..

sesape ade cara lagi silalah berkongsi semoga semua dapat manfaat dari perbancangan dan perkongsian di sini..thanks.
yg ni macam cun gak ni,,bleh test.
thanks one
Reply With Quote
  #9  
Old 07-07-2007, 07:52 PM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 635
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Murray Method Lines

Quote:
Originally Posted by waktong View Post
ok skrg nie ko nampak kan range dia? kat attchment aku tu..

skrg refer balik rules aku bg tu..skrg ni kat pic tu dah kene range [8/8] If downtrend, SELL & Exit @ 6/8th

harus di ingt 8/8 sesuai untuk downtrend sahaja..masa tu dwon trend so...sell dari 8/8 TP di 6/8

p/s:aku dok tggu stan punya teknik ni
Sedikit penerangan strategi Murray Method Line ini adalah seperti berikut:

Murrey Method lines :-

8/8 (Ultimate Resistance) dan 0/8 (Ultimate Support)
Ini adalah garisan yang susah untuk dilepasi, jika graf bergerak ke atas menuju 8/8,ia memberi resistance yang
teramat. Price susah melepasi line ini maka signal SELL di sini jika ia tidak dapat melepasi. Akan tetapi apabila price dapat melepasi line 8/8 maka signal BUY kerana ia akan terus naik sehingga +1/8 (Overshoot) dan berhenti atau terus naik ke +2/8 (Extreme Overshoot) sebelum berhenti. Sebaliknye jika graf bergerak ke bawah menuju 0/8 ia bermaksud signal BUY kerana price susah utk menembusi support yg teramat ini. Jika price dpt menembusi line ini maka signal SELL kerana ia akan mencari support yg baru +1/8 (Overshoot) atau +2/8 (Extreme Overshoot). Sebaiknya gunakan indicator2 yang lain untuk melihat trend.

7/8 (Weak Stall & Reverse
Ini adalah line yang lemah. Jika graf naik agak laju dan berhenti di line ini maka signal SELL kerana ia akan reverse laju
semula ke bawah. Jika graf tidak berhenti di line ini maka signal BUY dan ia akan terus naik ke line 8/8.

6/8 dan 2/8 (Reversal Major)
Ini adalah dua line yang mengapit line 4/8 dan line ini juga dapat menyebabkan graf reverse. Jika graf sedang naik menuju ke 6/8 tetapi tidak berjaya menembusinya maka signal SELL kerana ia akan reverse kembali. Sebaliknye jika graf sedang turun menuju 2/8 tetapi tidak menembusi maka signal BUY kerana ia akan reverse kembali. Jika price dapat menembusi line ini ia akan terus naik(signal BUY) ke 7/8 or 8/8 or terus turun(signal SELL) ke 1/8 or 0/8.

5/8 (Top Trading Range)
Graf dalam ramalan bayak bergerak dan spend sebanyak 40% di antara line 5/8 dan 3/8. Jika price di atas line 5/8 dan ia berada di atas line ini selama 10 hingga 12 hari maka price(graf) akan jatuh untuk mencari nilai support yang sesuai (4/8, 3/8 etc).

4/8 ( Major Support & Resistance)
Line ini memberikan support dan resistance yang amat tinggi. Jika price berada di atas line ini ia akan memberi support yang tinggi dan apabila price dibawah line ini ia akan memberi resistance yang tinggi.

3/8 ( Bottom Trading Range)
Jika price bergerak dari bawah ke atas, ini adalah line yang susah untuk dilepasi. Jika price dapat menembusi line ini maka ia akan berada di atas line ini selama 10-12 hari dan spend sebanyak 40% untuk bergerak antara line ini dan 5/8.

1/8 (Weak Stall & Reverse)
Ini adalah line yang lemah. Jika price terlalu laju turun ke bawah dan berhenti di line ini maka ia akan reverse laju ke atas. Jika price tidak berhenti di line ini maka ia akan terus ke bawah dan menghala ke line 0/8 or -1/8(Overshoot).

Harap dapat membantu kepada sesiapa berminat menggunakan strateg ini.
Reply With Quote
Thanks Cayiema, mick2030, mangkaq, schreidder, appyte and 9 others thanked for this post
  #10  
Old 07-07-2007, 09:09 PM
levitez levitez is offline
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,137
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by onetarmizi View Post
Sedikit penerangan strategi Murray Method Line ini adalah seperti berikut:

Murrey Method lines :-

8/8 (Ultimate Resistance) dan 0/8 (Ultimate Support)
Ini adalah garisan yang susah untuk dilepasi, jika graf bergerak ke atas menuju 8/8,ia memberi resistance yang
teramat. Price susah melepasi line ini maka signal SELL di sini jika ia tidak dapat melepasi. Akan tetapi apabila price dapat melepasi line 8/8 maka signal BUY kerana ia akan terus naik sehingga +1/8 (Overshoot) dan berhenti atau terus naik ke +2/8 (Extreme Overshoot) sebelum berhenti. Sebaliknye jika graf bergerak ke bawah menuju 0/8 ia bermaksud signal BUY kerana price susah utk menembusi support yg teramat ini. Jika price dpt menembusi line ini maka signal SELL kerana ia akan mencari support yg baru +1/8 (Overshoot) atau +2/8 (Extreme Overshoot). Sebaiknya gunakan indicator2 yang lain untuk melihat trend.

7/8 (Weak Stall & Reverse
Ini adalah line yang lemah. Jika graf naik agak laju dan berhenti di line ini maka signal SELL kerana ia akan reverse laju
semula ke bawah. Jika graf tidak berhenti di line ini maka signal BUY dan ia akan terus naik ke line 8/8.

6/8 dan 2/8 (Reversal Major)
Ini adalah dua line yang mengapit line 4/8 dan line ini juga dapat menyebabkan graf reverse. Jika graf sedang naik menuju ke 6/8 tetapi tidak berjaya menembusinya maka signal SELL kerana ia akan reverse kembali. Sebaliknye jika graf sedang turun menuju 2/8 tetapi tidak menembusi maka signal BUY kerana ia akan reverse kembali. Jika price dapat menembusi line ini ia akan terus naik(signal BUY) ke 7/8 or 8/8 or terus turun(signal SELL) ke 1/8 or 0/8.

5/8 (Top Trading Range)
Graf dalam ramalan bayak bergerak dan spend sebanyak 40% di antara line 5/8 dan 3/8. Jika price di atas line 5/8 dan ia berada di atas line ini selama 10 hingga 12 hari maka price(graf) akan jatuh untuk mencari nilai support yang sesuai (4/8, 3/8 etc).

4/8 ( Major Support & Resistance)
Line ini memberikan support dan resistance yang amat tinggi. Jika price berada di atas line ini ia akan memberi support yang tinggi dan apabila price dibawah line ini ia akan memberi resistance yang tinggi.

3/8 ( Bottom Trading Range)
Jika price bergerak dari bawah ke atas, ini adalah line yang susah untuk dilepasi. Jika price dapat menembusi line ini maka ia akan berada di atas line ini selama 10-12 hari dan spend sebanyak 40% untuk bergerak antara line ini dan 5/8.

1/8 (Weak Stall & Reverse)
Ini adalah line yang lemah. Jika price terlalu laju turun ke bawah dan berhenti di line ini maka ia akan reverse laju ke atas. Jika price tidak berhenti di line ini maka ia akan terus ke bawah dan menghala ke line 0/8 or -1/8(Overshoot).

Harap dapat membantu kepada sesiapa berminat menggunakan strateg ini.
Mmmmm... Satu penerangan yg bagus...
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
sharing your method

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump