Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 25-05-2010, 03:19 PM
sHow_s0s sHow_s0s is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 54
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mcm2 la...kuang asam jawa btl orang ni..aku jmpe lgi mau aku buang dye kat afrika nun..bru dye tawu kene ngap ngan rimau kat sne..?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 25-05-2010, 03:19 PM
TITANIUM TITANIUM is offline
Super Active

TITANIUM's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2008
Location: Shah ALam
Posts: 6,340
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

bila....ada yg dh kena baham...
nk salah kan harimau tu pulak....
padahal...manusia dah diberi akal fikiran...xnk guna...
Reply With Quote
  #13  
Old 25-05-2010, 03:19 PM
little_lily little_lily is offline
Legendary Member

little_lily's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Location: kembali ke sisi Allah..
Posts: 14,859
Thanks (Received): 102
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fotosintesis View Post
aku pon sama mcm ko, aku anti kat org yg wat perkara mcm ni kat haiwan, xkira la haiwan ape pon, dulu aku x suka binatang. sejak aku bela kucing kat umah aku ni, aku jd suka kat binatang dan kesian tgk bila binatang kena benda cam ni.

bagi aku depa pon makhluk allah dan layak share hidup dibumi allah ni. tapi ada manusia yg pikir nk untung sanggup wat benda ni ke binatang. apa salah mereka? dimana pihak berkuasa?
ntahla aper yg kerajaan buat
kawan i yg penah buat research kt uia
dier ckp kat mesia nie, kejam camner pun (dgn haiwan)denda paling tinggi pun cumer rm300
org2 kat obersi susah payah bela rimau x bagi pupus
kiter siap bunuh lagi kalo jumper, pasang jerat la, kurung la, aper la, bukan nak biakkan ke aper ke, ketinggalan betul, dlm dunia nie x sampai 5000 pun bilangan dier, org utan pun lg byk... we are taking steps backwards..

camner nk wat nie ek.. tulis surat kat senator jins shamsuddin leh ke
__________________
This really dwarfs the significance of your everyday problems. At least we still all have a chance to live. (Youtube comment, Tsunami - Caught On Camera - P7)
Reply With Quote
  #14  
Old 25-05-2010, 03:22 PM
little_lily little_lily is offline
Legendary Member

little_lily's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Location: kembali ke sisi Allah..
Posts: 14,859
Thanks (Received): 102
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalo ikotkan.. nak jer jadi perdana menteri ke, bini agung ke
aku akan buatkan spy dlm mesia nie xleh jual/ kurung/ bela burung langsung
buat naya jer binatang yg leh terbang tiba2 terkurung, bejln pun xleh
ader lak yg tak dikurung, dibiarkan, tp x terbang, siap leh amek2 gambar lg
kenapa dier x terbang? sbb HUJUNG SAYAPNYER DIPOTONG SEDIKIT
walopun sedikit, tp itu dah leh stopkan dier dr terbang
sampai mati dier xkan boleh terbang.. x ke naya
__________________
This really dwarfs the significance of your everyday problems. At least we still all have a chance to live. (Youtube comment, Tsunami - Caught On Camera - P7)
Reply With Quote
  #15  
Old 25-05-2010, 03:27 PM
fotosintesis fotosintesis is offline
Active Plus

fotosintesis's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,505
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku terjumpa komen dari penonton youtube dikatakan dia dah email ke pihak berkuasa. mari hantar kat tv3 plak. hehehhe nk wat aduan kat perhilitan klik sini

2 hours ago

I sent an e-mail to WWF with this link.  Just want to share the reply from WWF with the others who do care for this poor tiger.
REPLY FROM WWF >>>Thank you for alerting us regarding your concerns about the captive tiger at A Famosa. We have referred this matter to the Department of Wildlife and National Parks, and are awaiting their response. We will update you on the outcome in due course.
__________________
ini adalah cetakan berkomputer, tiada tandatangan diperlukan
Reply With Quote
Thanks little_lily, arang67 thanked for this post
  #16  
Old 25-05-2010, 03:40 PM
arang67 arang67 is offline
Super Active

arang67's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Apr 2009
Posts: 6,542
Thanks (Received): 333
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fotosintesis View Post
Aku terjumpa komen dari penonton youtube dikatakan dia dah email ke pihak berkuasa. mari hantar kat tv3 plak. hehehhe nk wat aduan kat perhilitan klik sini

2 hours ago

I sent an e-mail to WWF with this link.  Just want to share the reply from WWF with the others who do care for this poor tiger.
REPLY FROM WWF >>>Thank you for alerting us regarding your concerns about the captive tiger at A Famosa. We have referred this matter to the Department of Wildlife and National Parks, and are awaiting their response. We will update you on the outcome in due course.
bagus..menyirap aku tgk mamat yg pegang rimau tu..memg siot..aku yakin ramai forumer maki dia bila tgk video ni
Reply With Quote
  #17  
Old 25-05-2010, 03:44 PM
fotosintesis fotosintesis is offline
Active Plus

fotosintesis's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,505
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arang67 View Post
bagus..menyirap aku tgk mamat yg pegang rimau tu..memg siot..aku yakin ramai forumer maki dia bila tgk video ni
mmg betul, p la tgk kat page youtube tu. mari ramai2 kita wat aduan.. melampau tol pihak Afamosa ni. da diberi kepercayaan untuk jaga haiwan yg hampir pupus wat mcm ni plak semata2 nk kaut untung. binatangyg x berakal plak yang jd mangsa.
__________________
ini adalah cetakan berkomputer, tiada tandatangan diperlukan
Reply With Quote
  #18  
Old 25-05-2010, 03:49 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 39,671
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 725
Active Level
My Mood:
Default

Poyo siyalll mamat tuh... Aku nak jer tarik rambut dier... Banggggaaannnggg.... mampos ko..
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #19  
Old 25-05-2010, 04:02 PM
angah83 angah83 is offline
Super Active

angah83's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: Ukay Perdana, Ampang
Posts: 5,106
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

woiii!!! apsal buat pak belang camtu!!
Reply With Quote
  #20  
Old 25-05-2010, 04:06 PM
angah83 angah83 is offline
Super Active

angah83's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: Ukay Perdana, Ampang
Posts: 5,106
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
"There was no abuse to the tiger, the tiger was just drowsy and lazy after being fed and so was being prodded by the handler to get into position," he told AFP.
xskolah punye jawapan. kalaupon dia kenyang, idaknye dia lembik cmtu. smpi org lutut˛kn kepala dia pon dia buat donno jek. ini sah˛ kene dadah. adoyaiii.. slamatkan pak belang. heret mereka yg xberotak tu ke muka pengadilan. idup pak belang!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump