Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-10-2009, 11:30 PM
azriff azriff is offline
Permanently Banned -
Multiple Accounts Cytokinesis

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,789
Thanks (Received): 146
Likes (Received): 327
Blog Entries: 1
Active Level
Default Perkongsian TEKNIK 5 PAGI yang profit giler!!

Thread ni aku khaskan untuk newbie-newbie macam aku yang lemah analisis teknikal tapi masih ingin cuba mengaut keuntungan dari forex. Teknik 5 pagi boleh mendatangkan profit yang konsisten kerana terdapat sesetengah pair seperti EUR/USD yang patternnya boleh dijangka.

So biar aku start dulu dengan teknik pertama dari aku:

Teknik 1
Salam guys and sifu forex semua, cucu newbie forex nak kongsi trading system.. Harap diizinkan dan kalau salah tolonglah tunjukkan..
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Nak mintak jasa baik korang sume untuk test power trading system ni..

Setakat ni aku dah buat quite some profit jugak melalui sistem ni.. Very consistent profit.. Oklah straight to the system..

Time frame : D1 / H1
Indicator : Tak ader..
Pair : Sume boleh tapi setakat ni aku just try kat GBP/JPY ngan EUR/USD

Strateginya..:

1. Bila naik je candle baru untuk hari berikutnya korang cepat-cepat letak pending order buy stop 20/30 pips lebih daripada harga open.

2. Letak gak pending order sell stop 20/30 pips rendah dari harga open.

3. Stop loss 30 pips dan Take profit 20 pips (tapi lebih mantap kalau tak pakai SL cuma kena dok depan pc je la.. huhu..)

4. Bila salah satu TP dah kena cancelkan pending order yang satu lagi..

Korang leh refer kat D1 atau H1 history chart untuk pair2 yang korang suka..

Cuba test sistem ni and kalau korang suka dan sesuai ngan korang guna la sebaik mungkin.. Kalau ada penambahbaikan jangan segan2 postkan kat sini eh.. Semoga kita semua beroleh kehijauan pips.. heheh..



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Teknik 2 (Ihsan masta moneymaker3000)

"aku pakai candle daily, pair gu berdasarkan candle semalam. Kalau candle semalam bullish, harini kol 5 masuk buy. Kalau semalam bearish, harini masuk sell. tp 140 sl 180."


Teknik 3 (Ihsan masta moneymaker3000)

"okay...ni lagi satu teknik mudah tapi bukan kol 5 pagi, bila2 masa pun bole pasang PO ni berdasarkan candle daily. Dalam sebulan hanya 2-3 kali je price sentuh PO ni.

Caranya, kalau price semalam bullish, pagi ni kita siap2 ready pasang sellstop. Kalau candle semalam bearish, pagi ni kita siap2 ready pasang buystop. Contoh bole tgk kat graf bawah pair GU.

Cube tgk no. 1 tu, aku pasang sellstop kat lowest price semalam, dan no.2 aku pasang buystop kat highest price semalam. Take profit 10-25pips dah memadai :



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
"



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Teknik 4 (Ihsan masta gundurowo)

"amik high and low candle smlm..

letak buy stop kat high smlm + 1 + spread..

letak sell stop kat low smlm - 1..

TP n SL ikut tamak masing2..

Pair GU / TF Daily..

sekian..."


Teknik 5 (Ihsan masta gundurowo)

Pair = GJ sahaja
TF = 4H

pada setiap hari isnin..bukak chart then tekan ctrl y..

pastu..letak BUY STOP kat HIGH + spread + buffer(20 pips) candle yg atas garisan tu..

tuk SELL STOP plak..wat PO kat LOW - buffer(20pip) candle tu..

TP1= jarak antara PO buy ngan sell..
TP2= ikut suka korang atau lg seminit nk tutup market ari jumaat

SL= letak kat PO yg lg satu tu...


Teknik 6 (Ihsan Masta Gundurowo)

ok..amik high low kul 12 tgh mlm smlm sampai 12 tgh hari..

wat PO buystop kat high + 20 pip...

wat PO sellstop kat low - 20 pip...

TP ngan SL ikut suka..

pair GJ,GU,EJ...

TF 30M..



To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

Teknik 7 (Ihsan Masta Atlantis)

kul5 pagi gak sbb tajuk kat sini kul 5 pagi.

pair=eu. asian session only
tampa berfikir, masuk buy, tp20, sl20.

bila hit sl, masuk lagi buy tp20, sl20. lot double.
ulang sampai dpt tp. sekali hit tp, stop trade. sambung esok.

risk manageent:
hadkan jumlah sl, max 4 kali je. sbb kalau gerak byk sgt, itu dah luar tabii utk eu. mesti ada hal la tu.
jumlah modal mesti cukup utk 4 kali sl tu. legi besar lagi baik. takyah nak depo selalu.

harap membantu


Teknik 8 (Ihsan Masta Atlantis)

style moneymaker pun aku ada guna. tapi ada lain sikit je.
pair sama (gu) carry trade semalam.

Quote:
"aku pakai candle daily, pair gu berdasarkan candle semalam. Kalau candle semalam bullish, harini kol 5 masuk buy. Kalau semalam bearish, harini masuk sell. tp 140 sl 180."
bezaynya, tp100 sl 50.
kalau sl,esoknya boh lot double.
kalau tp, esoknya start lot kecik balek

__________________________________________________ __________________________________________________ _____________________________


p/s: klik thanks eh kat provider2 teknik.. sian kat kitaorang.. huhu..

Last edited by azriff; 19-10-2009 at 02:02 AM..
Reply With Quote
Thanks wann, razali85, tebbaloi, Cayiema, iamloco and 126 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-10-2009, 11:35 PM
wann wann is offline
Regular

wann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 485
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

info bes ni..
nnt eden toray la..
cam speed trap plak..hehe
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2009, 11:42 PM
azriff azriff is offline
Permanently Banned -
Multiple Accounts Cytokinesis

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,789
Thanks (Received): 146
Likes (Received): 327
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Silakan En. Wan.. Kalau banyak TP sok post la SS kat thread ni.. Aku maleh nak buat sebab banyak kerja dar..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2009, 12:25 PM
freeziy freeziy is offline
Regular

freeziy's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2006
Location: MyWorld
Posts: 403
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

ini macam teknik sureheboh atau SRDC orangeroshan jerk..anyway bro tq coz kongsi method ni..
__________________
SEMOGA BAHAGIA DUNIA & AKHIRAT
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2009, 12:28 PM
mangkaq mangkaq is offline
Super Active

mangkaq's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Mar 2008
Location: Tengah cangkung dpn PC
Posts: 8,835
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Time frame H1/N1
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-2009, 12:51 PM
azriff azriff is offline
Permanently Banned -
Multiple Accounts Cytokinesis

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,789
Thanks (Received): 146
Likes (Received): 327
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
ini macam teknik sureheboh atau SRDC orangeroshan jerk..anyway bro tq coz kongsi method ni..
Ye ker.. Mungkin kebetulan kot sebab aku jumpa teknik ni kat laman web simple trading strategy.. Budak US nyer.. So kita share2 lah eh.. Kalau sama maafkan hamba..

P/s : Siapa yang follow sistem ni pagi tadi kat pair EUR/USD kompem dah dapat 20 pips.. Huhuuhu.. Cukupla sehari 20 pips seminggu dapat arr 100 pips..
Reply With Quote
Thanks xalimx, fpe thanked for this post
  #7  
Old 13-10-2009, 11:03 AM
anasdah anasdah is offline
Regular

anasdah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Location: Melaka
Posts: 719
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam bro TT, aku pon tgh cuba teknik ni. Stakat ni pips hijau. Kengkawan leh refer kat
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Dia ade sertakan skali excel file untuk daily entrance calculation (25 pairs). Digalakkan utk OP pair yg daily range lebih dari 100 pips. Aku amek TP 5-10 je. Tapi bukak lot besar, SL pon x letak. Apepon, bergantung pd money management kengkawan.
__________________
"Lets trade Naked"
Reply With Quote
  #8  
Old 13-10-2009, 11:10 AM
xalimx xalimx is offline
Super Active

xalimx's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,921
Thanks (Received): 60
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Ye ker.. Mungkin kebetulan kot sebab aku jumpa teknik ni kat laman web simple trading strategy.. Budak US nyer.. So kita share2 lah eh.. Kalau sama maafkan hamba..

P/s : Siapa yang follow sistem ni pagi tadi kat pair EUR/USD kompem dah dapat 20 pips.. Huhuuhu.. Cukupla sehari 20 pips seminggu dapat arr 100 pips..
owh....web yg provide beberapa jenis teknik scalping tu erk...aku biasa guna 1minuto kat gbp/jpy..

tp teknik ni mmg best, pasti kena..aku baca BI tak bape nak paham, thx ko translate kan dlm bm, leh aku pekena pips mulai hari ni...hehehe
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
You have reached your 24 hour download limit. Upgrade to PLUS! Membership!
ok baiklah
Reply With Quote
  #9  
Old 13-10-2009, 11:17 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (244)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 109,065
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

aku ok teknik ni..tp bab 5 pagi tu susah nak bgun
Reply With Quote
  #10  
Old 13-10-2009, 11:20 AM
anasdah anasdah is offline
Regular

anasdah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Location: Melaka
Posts: 719
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
aku ok teknik ni..tp bab 5 pagi tu susah nak bgun
bro,time entrance tu depend kpd broker. kalo broker open time 00:00 GMT, dlm pukul 8 pg Malaysia kite dh blh start buat calculation utk OP.
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
"Lets trade Naked"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump