Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 19-10-2017, 09:02 PM
safuan07291 safuan07291 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Nak belajar

Salam otai otai provision..
Sy baru nak belajar cara nak buat provision ke kapal..
Ada sesiapa yg sudi untuk mengajar..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 19-10-2017, 10:47 PM
jom jom is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,565
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 63
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nash007 View Post
saya xde pape pengalaman pun...

tapi setakat yg pernah dgr je...

sbg contoh...kalau sykt kita ada pensijilan yg kukuh,lebih ramai customer/client akan datang dan lebih mudah percaya...

sbb pensijilan nilah 1st step penilaian di mata customer/client...

sbg cth ada 10 hotel 5 bintang kat kl....
tapi cuma satu je yg ada sijil iso bg sistem keselamatan yg terjamin(tak ingat apa kodnya)...dan diiktirat dunia...
rata2 high class person/vip akan pilih hotel yg satu ni walaupun ada hotel lain yg sama 5 bintang...

dan lagi satu,spt sawit di malaysia pernah di banned suatu ketika dahulu oleh europe...
knp?sbb tak menepati piawaian kawalan pemusnahan hutan...
walaupun sawit ni xde kaitan dgn pemusnahan hutan tp dorg mementingkan org yg menjaga tatasusila dan peraturan yg dikeluarkan oleh dorg...
(kesatuan europe masa tu tak membenarkan hutan diteroka utk tujuan penanaman sawit secara tak terkawal)

begitu jg dgn barangan tuan,jika syrkt tuan ada supply brg dan syarikat/brg ada sijil pengiktifan...
sdh semestinya client akan pandang pada syrkt tuan...
dan 1st impression ni la yg penting utk menarik client mendekati syrkt tuan...

bro membuka pemikiran sy bahawa pentingnya sijil pengiktirafan/piawaian...
Reply With Quote
  #83  
Old 27-10-2017, 07:12 PM
safuan07291 safuan07291 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by profsyukri View Post
Salam sejahtera warga CG sekali , topik ini saya wujudkan sekadar untuk berbincang dgn otai2 CG,

Kisah 1:Saya ada sebuah syarikat yang sedang berkembang maju, syarikat kami menyediakan perkhimatan dan provision kepada syarikat perkapalan.Jika diperhatian semula dari pandangan mata kasar , tidak ramai orang melayu yang menceburi bidang ini, kalau ada pun bilangannya agar sedikit,kalau dikira dalam bentuk peratusan mungkin dalam 2%.Yang membuatkan tanda tanya aku ,banyak syarikat perkapalan kebanyakan orang kita berbanding dengan bangsa lain.Pada pandangan otai2 CG lah, kenapa orang kita yang membekalkan barang dan perkhimatan pada syarikat perkapalan susah nak masuk dan supply barang pada orang sesama bangsa ???

Nak belajar macam mana nak mulakan business ni..
Reply With Quote
  #84  
Old 19-02-2018, 01:15 PM
profsyukri profsyukri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 453
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by safuan07291 View Post
Nak belajar macam mana nak mulakan business ni..
Tuan nak belajar dari mana tu?

Kewangan.
Bisnis
Modal pusingan
Atau barangan
Reply With Quote
  #85  
Old 14-02-2019, 11:19 AM
profsyukri profsyukri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 453
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

bukan senang nak jadi senang...
korang ingatlah kalau buat bisness..apa-apa bisness pun
document dan pembayaran kena sediakan document selengkapnya...
sebab time bayaran sering terjadi...elakan dari si pembayar
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump