Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 19-11-2014, 10:37 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 26,376
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 134
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Rizal View Post
try step ni

· Tekan butang HOME di remote control Astro

· Pilih SETTINGS dan tekan OK

· Pilih INSTALLATION SETTINGS dan tekan OK

· Masukkan PIN No "0000" tekan OK

· Pilih SATELITE SETTINGS tekan OK

· Pilih Universal untuk LNB Type dan tekan OK

· Pilih Entry point 1 MESAT 3(VL) tekan OK

· Semak signal strength

· Signal perlu tunjuk mesej "LOCKED" di tengah-tengah, dan kemudian tekan OK

· Jika masalah masih sama, sila tutup suis utama

· Semak ‘connector’ (Satellite Cable, splitter, Lighting Arrester) disambungkan dengan selamat , kemudian hidupkan suis utama
Tq kerana membantu
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 28-05-2018, 03:20 PM
putera555 putera555 is offline
Active Member

putera555's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,278
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Rizal View Post
try step ni

· Tekan butang HOME di remote control Astro

· Pilih SETTINGS dan tekan OK

· Pilih INSTALLATION SETTINGS dan tekan OK

· Masukkan PIN No "0000" tekan OK

· Pilih SATELITE SETTINGS tekan OK

· Pilih Universal untuk LNB Type dan tekan OK

· Pilih Entry point 1 MESAT 3(VL) tekan OK

· Semak signal strength

· Signal perlu tunjuk mesej "LOCKED" di tengah-tengah, dan kemudian tekan OK

· Jika masalah masih sama, sila tutup suis utama

· Semak ‘connector’ (Satellite Cable, splitter, Lighting Arrester) disambungkan dengan selamat , kemudian hidupkan suis utama
Cara ni masih valid ke? dec rosak pulak.. adoi
Reply With Quote
  #13  
Old 06-06-2018, 11:59 PM
thesix thesix is offline
Regular

thesix's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Location: edinburgh
Posts: 757
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
Salam.. Minta bantuan..
Kalau kita ada smartcard dekoder lama yang silver tu ke decoder baru Beyonce tu acaner nak buat setting baru..
kalau dekoder lama rosak atau ade kad gold tapi nak guna di dekoder baru ... pm me utk pair ...
__________________
“There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.”
Reply With Quote
Likes tokputih liked this post
  #14  
Old 23-07-2018, 06:41 PM
Mint887 Mint887 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam. Saya ada pm..minta tolong..tq
Reply With Quote
  #15  
Old 23-07-2018, 07:18 PM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,824
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by thesix View Post
kalau dekoder lama rosak atau ade kad gold tapi nak guna di dekoder baru ... pm me utk pair ...
kalau ada decoder sahaja.. tp kad dah hilang.. boleh buat x?
Reply With Quote
  #16  
Old 23-07-2018, 08:42 PM
siamanggagapp siamanggagapp is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 2,893
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 47
Active Level
Default

Tkleh kot sebab version nds card tu tk sama dgn decoder.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump