Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Movies, TV Shows, Music

Movies, TV Shows, Music Latest movies live on cinemas. TV dramas, spectres and all talks for movies fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-02-2016, 02:15 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 240,513
Thanks (Received): 4885
Likes (Received): 2789
Blog Entries: 47
Active Level
My Mood:
Default FINAS Berhasrat Keluarkan Filem Berunsur Kenegaraan

KUALA LUMPUR, 27 Feb - Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) berhasrat menghasilkan lebih banyak filem berunsur kenegaraan demi menyemai semangat patriotik dan cintakan negara

Ketua Pengarahnya Datuk Kamil Othman berkata filem sedemikian juga diharap dapat diketengahkan ke persada antarabangsa bagi menonjolkan keupayaan pengeluar filem tempatan bersaing di peringkat global

"Ramai yang mempertikaikan hasrat kita (FINAS) untuk membawa filem kenegaraan ini ke peringkat antarabangsa yang bertaraf "Oscar"

"Namun kita yakin hasrat itu mampu dicapai," katanya ketika berucap pada Seminar dan Forum Filem Malaysia dalam Konteks Masyarakat Hari ini di Auditorium Content Malaysia Pitching Centre di sini hari ini

Katanya, FINAS juga akan turut membantu memberikan dana kepada penggiat seni yang menghasilkan skrip berkualiti untuk difilemkan

Turut hadir pengeluar filem tempatan antaranya Bernard Chauly, Sandosh Kesavan, Wong Tuck Cheong dan Tan Chui Mui

Forum itu bertujuan menilai peranan dan sumbangan para karyawan filem dalam penghasilan seni filem kebangsaan dan merangka anjakan baharu dalam seni itu

Ia juga untuk memberi galakan baharu kepada peranan serta sumbangan karyawan pelbagai kaum dalam membangunkan seni dan industri filem kebangsaan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-02-2016, 08:10 AM
CyberMachine CyberMachine is offline
CG Top Poster Club

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 20,499
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 90
Active Level
My Mood:
Default

Ala... Tgk citer singapore tu. Ah boy to men: frogmen tu pun boleh boost up kenegaraan

Walaupun citer lawak je
Reply With Quote
  #3  
Old 28-02-2016, 08:21 AM
2618918 2618918 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 2,142
Thanks (Received): 802
Likes (Received): 324
Active Level
Default

Industri filem memang boleh buat duit. Bangsa lain tau filem unsur kenegaraan & patriotik ni senang dapat dana. Bangsa sendiri tak habis2 syok sendiri buat filem rempit, seram, lawak bo.doh, cinta terhalang..alahai.
__________________
Pengembaraan Kepulauan Semporna
http://cuticutimabul.blogspot.my
Reply With Quote
  #4  
Old 28-02-2016, 08:50 AM
Simon Goh Simon Goh is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Location: Penang
Posts: 1,980
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Asyik keluar filem merdeka, kisah TAR, kisah Tun Hussein Onn, Tun Abdul Razak, polis, kisah Lumba kereta rally Kalamjit Singh, kisah badminton Lee chong wei selepas kecapaian ola bola kisah sukan yang lain. Boringlah....
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2016, 11:37 AM
Print_Screen Print_Screen is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 5,924
Thanks (Received): 227
Likes (Received): 6
Active Level
Default

mesti tak laku punye....
Reply With Quote
  #6  
Old 15-05-2018, 08:15 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,139
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 283
Active Level
My Mood:
Default

__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
  #7  
Old 15-05-2018, 10:08 PM
pecot85 pecot85 is offline
CG Top Poster Club

pecot85's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: kuching
Posts: 27,730
Thanks (Received): 241
Likes (Received): 458
Active Level
Default

tajuk filem patriotik.....pru14:tun m & associate march to putrajaya
__________________
Time after time
Reply With Quote
  #8  
Old 15-05-2018, 10:35 PM
Actifast Actifast is offline
Super Active

Actifast's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2008
Location: Penthouse
Posts: 5,598
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 9
Active Level
Default

harap filem xsama level dengan sampah.

harapan dengan Harapan baru ja naik . harapan penuh ni meroket ke bulan dengan jaya.
__________________
Doa ak " Pro Trader "
Reply With Quote
  #9  
Old 17-05-2018, 11:36 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,139
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 283
Active Level
My Mood:
Default

filem tentang kenegaraan patut buat mcm mana Pakatan Harapan akhirnya dapat form government dan akhirnya setelah 61 tahun bn tumbang
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
  #10  
Old 18-05-2018, 12:42 AM
GamezStar GamezStar is online now
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 25,718
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 228
Active Level
My Mood:
Default

bukan setakat tu je.. kali ni produksi film leh buat film yg berteraskan jenayah kolar putih.. mcm ketirisan pegawai kerajaan yg mempunyai kuasa.. buat mcm holywood.. selamba je film pasal masalah isu dalaman pemerintahan..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump