Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #751  
Old Yesterday, 11:50 PM
mat gen2 mat gen2 is online now
Active Plus

mat gen2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: ipoh-sepang-banting
Posts: 3,150
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gimau View Post
Bro mmg hebat... gigih utk kuasai bahasa cina dan amik UEC
Nasib baik bro cerdik amik jugak SPM utk survival...
Tapi sori laa... utk iktiraf UEC setanding atau setaraf SPM aku tak sokong..
uec mmg tak setanding sbnarnya dgn spm
__________________
PEACE NO WAR
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #752  
Old Yesterday, 11:54 PM
hj_maikel hj_maikel is offline
CG Top Poster Club

hj_maikel's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Location: semenanjung emas
Posts: 27,189
Thanks (Received): 379
Likes (Received): 1097
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lau_kau View Post
Mana dasar pendidikan negara ngn dasar perpaduan negara duk cmpr semua jadi rojak. Kt nak selaraskn ja......ang pi la negara mn pun dasar negara dia mesti utamakn warganegara dia dia jaga kt nie sudah la hak dimain2 kn nak suruh ikut dasar pun pyh ka.....
Kesilapan bermula dari pendidikan yg tak pernahnya nk selaras sejak dari dulu...
Upgrade tak per, bila berubah2 dasar ni yg jd caca marba... ekceli aku pun fedup sbb skrg dimana2 lebih utamakan english berbanding bahasa kebangsaan.. kat situ pun dah silap...

Quote:
Originally Posted by mat gen2 View Post
kerja x ssh nk cari sbenarnya kalau ada third language ni..cuma nk gunakan UEC sbagai sijil kelayakn itu saja masalah dia..tp tulah sy perlu akur yg UEC ni x laku..cuma kesian pada junior2 yg minat utk belajar bahasa cina
Belajar 3rd language atau apa bahasa pun tak salah yg menjadi masaalah bila mengetepikan bahasa kebangsaan itu sendiri...
__________________
jaga rukun islam kita, jaga rukun iman kita, jaga hubungan kita dengan Allah, jaga hubungan kita sesama manusia. Insyaallah, Allah akan jaga kita dan islam itu dengan sendirinya terjaga
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump