Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Unit Trust Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 15-02-2016, 01:06 PM
buncai buncai is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 425
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 16
Active Level
Default

terima kasih tuan.. baru tau bole buat mcm tu hehe..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 15-02-2016, 01:24 PM
nad-cwa nad-cwa is offline
Regular

nad-cwa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Location: Kuala Lumpur
Posts: 424
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 77
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by buncai View Post
terima kasih tuan.. baru tau bole buat mcm tu hehe..
boleh beli kat fsm tapi tak semua fund ada, sesetengah fund house hanya benarkan agent mereka sahaja yg boleh jual especially fund2 yg top.
Reply With Quote
  #13  
Old 15-02-2016, 02:08 PM
stutroop stutroop is offline
Newbie

stutroop's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 35
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nad-cwa View Post
boleh beli kat fsm tapi tak semua fund ada, sesetengah fund house hanya benarkan agent mereka sahaja yg boleh jual especially fund2 yg top.
boleh tuan share info mengenai fund syariah compliant yang good return, tapi tiada dlm fsm, n invest melalui agen mereka shj...?
Reply With Quote
  #14  
Old 15-02-2016, 04:13 PM
nad-cwa nad-cwa is offline
Regular

nad-cwa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Location: Kuala Lumpur
Posts: 424
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 77
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by stutroop View Post
boleh tuan share info mengenai fund syariah compliant yang good return, tapi tiada dlm fsm, n invest melalui agen mereka shj...?
Yg saya boleh confirm, fund CIMB Dali series hanya consultant CWA sahaja yg boleh jual. Yg ada di FSM fund CIMB yg tak berapa perform atau yg kena invest pakai cash shj.
Semua fund Public Mutual agent Public Mutual sahaja boleh jual.

Fund house lain tak pasti...
Sekarang ni yg tgh top ialah fund2 dari
- Kenanga
- PMB
- Eastspring
- Pheim
- CIMB

ranking ni boleh turun dan naik ikut keadaan semasa, kalau nak tengok detail beli The Edge setiap minggu ada fund performance table.


Last edited by nad-cwa; 15-02-2016 at 04:33 PM..
Reply With Quote
  #15  
Old 24-02-2016, 04:15 PM
jibam jibam is offline
Regular

jibam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2008
Posts: 901
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by stutroop View Post
blh beli direct online jer...
beli ikut maybank2u ka? atau ada cara lain..
__________________
Pls visit my youtube

http://www.youtube.com/user/therosyidi
Reply With Quote
  #16  
Old 23-03-2016, 04:43 PM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 3,562
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 37
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jibam View Post
beli ikut maybank2u ka? atau ada cara lain..
www.fundsupermart.com.my
__________________
Hashflare - Bitcoin Cloud Mining 'value for money' dgn harga RM47/$12 (debit/credit card) untuk 100GH/s setahun.
Diskaun 22% dengan kod HF18PIZZADAY22 hingga 31 May 2018
Di masa depan, dari mana nak dpt bitcoin? Berapa harga masa tu?
Reply With Quote
  #17  
Old 25-03-2016, 02:39 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 16,061
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 163
Active Level
Default

Jalapeno ada dana yang menarik.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #18  
Old 06-04-2016, 10:45 PM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 3,562
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 37
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Jalapeno ada dana yang menarik.
Hehe kena ada dua dua fund yg ada prospectus dan yg x ada. Haha..
__________________
Hashflare - Bitcoin Cloud Mining 'value for money' dgn harga RM47/$12 (debit/credit card) untuk 100GH/s setahun.
Diskaun 22% dengan kod HF18PIZZADAY22 hingga 31 May 2018
Di masa depan, dari mana nak dpt bitcoin? Berapa harga masa tu?
Reply With Quote
  #19  
Old 25-09-2016, 02:39 PM
pew853 pew853 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2015
Posts: 363
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default



berminat boleh hubungi saya... zairil 0125422992
__________________
Boleh hubungi saya, 0125422992 (Anuar)
Reply With Quote
  #20  
Old 07-11-2017, 03:53 PM
FSM (Admin) FSM (Admin) is offline
Newbie

FSM (Admin)'s Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 15
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by buncai View Post
maaf tumpang tanya.. fund-fund ni semua boleh beli direct macam tu aje ke atau kena cari agen-agennya mcm fund public mutual atau lain-lain?
Salam, Buncai.

Sekarang kita tak perlu lagi ke ejen unit trust untuk melabur. Semuanya boleh dibuat online. Kos melabur pun lebih murah berbanding melabur melalui ejen.

Untuk membuka akaun dengan kami, caranya mudah dan percuma.

Sila klik pada link ini:
https://www.fundsupermart.com.my/mai...untOpening.tpl

Selepas itu, pilih "new personal account" dan isi maklumat-maklumat yang diperlukan.

En. Fadzley boleh email borang yang telah ditandatangani, salinan MyKad dan salinan lesen memandu pada [email protected].

Akaun encik akan diaktifkan dalam masa 1-2 hari bekerja.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump