Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Unit Trust Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Anda pernah untung/rugi melabur dalam Unit Amanah Swasta?
Saya sudah untung, yess!!! 197 24.81%
Saya rugi, tobat tak nak melabur lagi!!! 137 17.25%
Saya tak melabur pun... 460 57.93%
Voters: 794. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-10-2008, 02:29 PM
Jutawan Jutawan is offline
Super Active

Jutawan's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Oct 2006
Location: Banting Selangor Malaysia Asia
Posts: 7,464
Thanks (Received): 180
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Cool Survey pelabur yang kecewa dengan Unit Trust/Saham Amanah!

Salam semua, anda pelabur di dalam Saham Amanah/Unit Trust di Malaysia? Tetapi kerugian dan kecewa dengan pelaburan saham amanah yang melibatkan pihak swasta dan BERPATAH ARANG UNTUK TIDAK MELABUR LAGI DI DALAM UNIT AMANAH SWASTA.
Kongsikan pengalaman anda untuk tatapan sahabat2 cg sekalian. Kenapa kecewa dengan pelaburan saham amanah (Tidak merujuk kepada unit amanah kelolaan PNB ok), kenapa anda rugi melabur dalam unit amah, kecewa dengan utc dan sebagainya?
Jom kongsi-kongsikan bersama.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-10-2008, 03:17 PM
JuanCarlos JuanCarlos is offline
Regular

JuanCarlos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 997
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kenapa ye mesti rugi?
Reply With Quote
  #3  
Old 15-10-2008, 03:27 PM
kamal_kampong kamal_kampong is offline
Legendary Member

kamal_kampong's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Apr 2007
Location: TANAH MELAYU
Posts: 15,377
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 92
Active Level
Default

emm..baru2 nih aku jual gak 1 unit trust..rugi gak sebab masa beli dulu tinggi..

tapi x menyesal sebab masuk dulu pun nak belajar/try..nanti kalo kali ke-2(rasanya sikit hari lagi akan beli balik)..dah boleh dah membaca situasi..insyaAllah..
__________________
TERUSKAN BOIKOT BARANG2 ZIONIS, SELAMATKAN AL-AQSA

BERMUAMALAH SESAMA MUSLIM PASTI BARAKAH / SOKONG PRODUK MUSLIM

SOKONG JGN SOKONG SEMUA, BANGKANG JGN BANGKANG SEMUA
Reply With Quote
  #4  
Old 15-10-2008, 03:29 PM
gerbangkayangan gerbangkayangan is offline
Active Member

gerbangkayangan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,924
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

abang aku lost 8k msk unit trust..boleh rugi ek..cmana nak cover balik tu..
Reply With Quote
  #5  
Old 15-10-2008, 03:29 PM
kamal_kampong kamal_kampong is offline
Legendary Member

kamal_kampong's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Apr 2007
Location: TANAH MELAYU
Posts: 15,377
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 92
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jutawan View Post
Salam semua, anda pelabur di dalam Saham Amanah/Unit Trust di Malaysia? Tetapi kerugian dan kecewa dengan pelaburan saham amanah yang melibatkan pihak swasta dan BERPATAH ARANG UNTUK TIDAK MELABUR LAGI DI DALAM UNIT AMANAH SWASTA.
Kongsikan pengalaman anda untuk tatapan sahabat2 cg sekalian. Kenapa kecewa dengan pelaburan saham amanah (Tidak merujuk kepada unit amanah kelolaan PNB ok), kenapa anda rugi melabur dalam unit amah, kecewa dengan utc dan sebagainya?
Jom kongsi-kongsikan bersama.
x leh nak vote..sebab aku rugi gak tapi nak beli lagi rasanya nanti..
__________________
TERUSKAN BOIKOT BARANG2 ZIONIS, SELAMATKAN AL-AQSA

BERMUAMALAH SESAMA MUSLIM PASTI BARAKAH / SOKONG PRODUK MUSLIM

SOKONG JGN SOKONG SEMUA, BANGKANG JGN BANGKANG SEMUA
Reply With Quote
  #6  
Old 15-10-2008, 03:33 PM
JuanCarlos JuanCarlos is offline
Regular

JuanCarlos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 997
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gerbangkayangan View Post
abang aku lost 8k msk unit trust..boleh rugi ek..cmana nak cover balik tu..
camner dia leh rugi ek?
nper dia jual blk time harga tengah down?
agent dia tak bgtau ke?
Reply With Quote
  #7  
Old 15-10-2008, 03:35 PM
gerbangkayangan gerbangkayangan is offline
Active Member

gerbangkayangan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,924
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by JuanCarlos View Post
camner dia leh rugi ek?
nper dia jual blk time harga tengah down?
agent dia tak bgtau ke?
blom jual lagi aritu dia tanya aku..aku ckp aku tak msk setahu aku unit trust ni long term aku ckp bio je jgn kuarkan....aku xle yg long term gatal tgn..
Reply With Quote
  #8  
Old 15-10-2008, 03:36 PM
jibam jibam is offline
Regular

jibam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2008
Posts: 887
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 3
Blog Entries: 1
Active Level
Default

unit trust nie utk long term..satu lg cara melabur kita kena pandai..

contohnya : ada 10K dlm tangan.. jgn hentak semua beli sekali gus.. beli dlm 2K saja.. bila harga dah jatuh.. beli lg.. pastu bila jatuh beli lg.. unit kita akn bertambah.. katakan dulu beli Rm1 satu unit.. bila turun 8 kupang beli lg.. dlm 2K lagi.. (dlm tangan ada 6K).. bila dia turun sampai 7 kupaang beli lg.. nanti bila dia naik 9kupang pun.. kita dah utung.... mcm tu la seterusnya...apa2 pun test market dulu..
Reply With Quote
  #9  
Old 15-10-2008, 03:36 PM
chai chai is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2008
Location: Di Bumi Allah..............
Posts: 2,251
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku langsung tak tau aper2 pasal bender ni..
tapi dulu ada org ajak aku masuk public mutual.
__________________
[URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=385363"][B][COLOR="DarkGreen"]Waran Tgkp + Blacklist = Clear[/COLOR][/B][/URL]

[URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=330982"][COLOR="SeaGreen"][B]TAK PERLU BAYAR !!! GOV & SISWAZAH[/B]
[/COLOR][/URL]
[COLOR="DarkGreen"][B]Hubungi Saya 0142137555[/B][/COLOR]
Reply With Quote
  #10  
Old 15-10-2008, 03:38 PM
kamal_kampong kamal_kampong is offline
Legendary Member

kamal_kampong's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Apr 2007
Location: TANAH MELAYU
Posts: 15,377
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 92
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jibam View Post
unit trust nie utk long term..satu lg cara melabur kita kena pandai..

contohnya : ada 10K dlm tangan.. jgn hentak semua beli sekali gus.. beli dlm 2K saja.. bila harga dah jatuh.. beli lg.. pastu bila jatuh beli lg.. unit kita akn bertambah.. katakan dulu beli Rm1 satu unit.. bila turun 8 kupang beli lg.. dlm 2K lagi.. (dlm tangan ada 6K).. bila dia turun sampai 7 kupaang beli lg.. nanti bila dia naik 9kupang pun.. kita dah utung.... mcm tu la seterusnya...apa2 pun test market dulu..
aah..mcm betul gak strategi nih..
__________________
TERUSKAN BOIKOT BARANG2 ZIONIS, SELAMATKAN AL-AQSA

BERMUAMALAH SESAMA MUSLIM PASTI BARAKAH / SOKONG PRODUK MUSLIM

SOKONG JGN SOKONG SEMUA, BANGKANG JGN BANGKANG SEMUA
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump