Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Ratifikasi ICERD
Saya Sokong 50 10.37%
Saya Tak Sokong 432 89.63%
Voters: 482. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #3831  
Old 06-12-2018, 11:10 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 35,247
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3871
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Suhakam: Dec 8 date for Human Rights Day celebration was decided in October


Thursday, 6 Dec 2018



PETALING JAYA: The decision to hold the Human Rights Day celebration on Saturday (Dec 8) at Padang Timur here was decided back in October, says Human Rights Commission of Malaysia (Suhakam) chairman Tan Sri Razali Ismail (pic).

He said date for the celebration was decided on Oct 18 in accordance with a date provided by the Prime Minister's Office.

Razali said it was not a counter-rally to the anti-Icerd (International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination) gathering organised by PAS and Umno in Kuala Lumpur at Dataran Merdeka on the same day.

The Suhakam chairman said such allegations were "gutter politics" and intended to tarnish its reputation.

Razali also hit out at the nature of reporting on the Human Rights Day celebration by the media, but added that Suhakam wholeheartedly supports the principle of the right to peaceful assembly.

Razali had said the event that is open to the public is being held to mark Human Rights Day, universally celebrated on Dec 10.

The anti-Icerd rally will begin at 2pm and end at 6pm that day. Suhakam's Human Rights Day gathering is expected to begin at 9am and end at 3pm.


https://www.thestar.com.my/news/nati...y-decided-oct/
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #3832  
Old 06-12-2018, 11:26 PM
sureprofit sureprofit is offline
Regular

sureprofit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 299
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Jgn main2 dgn amanat hj Hadi, ramai yg prnah mati Dan ramai yg sanggup mati..jihad konon..syahidd.

Yg kecoh nk brhimpun pmbangkang, buat pulak kt negeri kerajaan, sanggup dtg jauh2, knape x buat kt negeri pmbangkang je, nk mnunjuk ke.

Kwn2 yg duk KL nnt bole mkn popcorn dirumah, Kita layanla tetamu yg jauh2 dtg nk brhimpun, x syok brhimpun tmpt sndiri kot, rumah org lagi best kata lobai.
Reply With Quote
Likes piko1 liked this post
  #3833  
Old 06-12-2018, 11:30 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,584
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1909
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ceklifxsniper View Post
https://m.facebook.com/story.php?sto...60122778061287


Nak bdeo penuh kena cari sendiri lah.
x synchronised pon mulut dengan sound..

bagi link penuh..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes notepad liked this post
  #3834  
Old 06-12-2018, 11:31 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 19,584
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1909
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sureprofit View Post
Jgn main2 dgn amanat hj Hadi, ramai yg prnah mati Dan ramai yg sanggup mati..jihad konon..syahidd.

Yg kecoh nk brhimpun pmbangkang, buat pulak kt negeri kerajaan, sanggup dtg jauh2, knape x buat kt negeri pmbangkang je, nk mnunjuk ke.

Kwn2 yg duk KL nnt bole mkn popcorn dirumah, Kita layanla tetamu yg jauh2 dtg nk brhimpun, x syok brhimpun tmpt sndiri kot, rumah org lagi best kata lobai.
ayat ni bn dah guna dulu..

ph dah ug ngan bn ke??
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #3835  
Old 07-12-2018, 12:10 AM
Kbyne Kbyne is offline
Legendary Member

Kbyne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: Setapak,K.L.
Posts: 10,447
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 333
Active Level
My Mood:
Default

jadi nelayan taknak,jadi petani taknak,jadi buruh binaan taknak,tau tau nak sama rata...

orang masuk U sebab score CGPA tinggi,kena bersaing gak la study,bila score markah bru boleh masuk,orang lain semua macam tu masuk,kena score baru dapat masuk...
__________________
Daripada Abu Hurairah RA berkata, bahawa Nabi SAW bersabda: “Dunia merupakan penjara bagi orang yang beriman dan syurga bagi orang yang kafir”.
Reply With Quote
  #3836  
Old 07-12-2018, 12:50 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 35,247
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3871
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

120 peguam beri khidmat pada demo anti-Icerd


Diterbitkan 6 Dis 2018, 6:12 petang



Lebih120 peguam akan berkhidmat pada perhimpunan kesyukuran bagi membantah ratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (Icerd) di ibu negara Sabtu ini.

Perkara itu dinyatakan pengarah program perhimpunan itu, Kamaruzaman Mohamad yang menyifatkan penyediaan barisan peguam itu bagi memastikan himpunan itu berjalan lancar dan mematuhi peraturan.

"Peguam-peguam ini akan berada di sekitar kawasan perhimpunan. Buat masa ini lebih 120 peguam sudah mendaftarkan diri untuk berkhidmat pada perhimpunan itu nanti.

"Kita menyediakan barisan peguam sebelum ini memandangkan perhimpunan yang akan diadakan tidak mendapat kelulusan, namun, apabila kelulusan sudah diberikan, khidmat peguam ini tetap kita sediakan," katanya ketika dihubungi hari ini.

Perhimpunan bagi membantah Icerd yang dijadualkan berlangsung Sabtu ini dijangka akan menghimpunkan kira-kira 500,000 peserta bagi menyatakan bantahan terhadap usaha kerajaan untuk meratifikasi konvensyen itu.

Program yang dikendalikan Gerakan Pembela Ummah (Ummah) itu mendapat sokongan padu dua parti dominan orang Melayu iaitu Umno dan PAS.


Semalam, Kamaruzaman mengesahkan bekas perdana menteri Najib Razak akan turut serta menyertai perhimpunan itu.

Tiga lokasi utama iaitu, Masjid Jamek, Masjid Negara dan hadapan pusat membeli belah Sogo menjadi medan perhimpunan sebelum berarak ke Jalan Raja hadapan Dataran Merdeka.

Sementara itu Kamaruzaman turut menyampaikan pesanan kepada orang ramai yang akan turun Sabtu ini supaya mematuhi segala peraturan ditetapkan.

"Saya selaku pengarah program ini menyeru peserta supaya menjaga keselamatan, jaga kebersihan serta menjaga keselamatan harta benda awam," katanya.

https://www.malaysiakini.com/news/455030
__________________
Reply With Quote
  #3837  
Old 07-12-2018, 07:43 AM
konaLeper konaLeper is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 58
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

suhakam/PBB ni pada hemah aku, termasuk dlm definisi toghut.
Turki konflik (kes khashoggi) ngan KSA, nak bawa kes ("berhakimkan") ke PBB. patutnya, setel sama sendiri dlm semangat persaudaraan islam.
orang islam mesia (tak kira berbangsa melayu atau cina atau india dsbnya), takyah ikut feel Turki. ni amaran dari Quran.

“Apakah kamu tidak memperhatikan orang-orang yang mengaku dirinya telah beriman kepada apa yang diturunkan kepadamu dan kepada apa yang diturunkan sebelum kamu? Mereka hendak berhakim (meminta keputusan) kepada thaghut, padahal mereka telah diperintah mengingkari thaghut itu. Dan syaitan bermaksud menyesatkan mereka (dengan) penyesatan yang sejauh-jauhnya. (Surah An Nisaa ayat 60)
Reply With Quote
  #3838  
Old 07-12-2018, 07:45 AM
troyz troyz is offline
Active Member

troyz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,226
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 34
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sureprofit View Post
Jgn main2 dgn amanat hj Hadi, ramai yg prnah mati Dan ramai yg sanggup mati..jihad konon..syahidd.

Yg kecoh nk brhimpun pmbangkang, buat pulak kt negeri kerajaan, sanggup dtg jauh2, knape x buat kt negeri pmbangkang je, nk mnunjuk ke.

Kwn2 yg duk KL nnt bole mkn popcorn dirumah, Kita layanla tetamu yg jauh2 dtg nk brhimpun, x syok brhimpun tmpt sndiri kot, rumah org lagi best kata lobai.
Ayat ko tak matang bro.. negeri pembangkang ,negeri kerajaan... Semua tu rakyat tanah melayu macam juga geng bersih dulu. Takkan dulu bagus sekarang tak bagus pulak? Sama je Kan.. orang nak berkumpul secara Aman, ok la tuu.. 😀
Reply With Quote
  #3839  
Old 07-12-2018, 07:54 AM
Don Malaya Don Malaya is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Full Time Trader
Posts: 25,949
Thanks (Received): 342
Likes (Received): 288
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sureprofit View Post
Jgn main2 dgn amanat hj Hadi, ramai yg prnah mati Dan ramai yg sanggup mati..jihad konon..syahidd.

Yg kecoh nk brhimpun pmbangkang, buat pulak kt negeri kerajaan, sanggup dtg jauh2, knape x buat kt negeri pmbangkang je, nk mnunjuk ke.

Kwn2 yg duk KL nnt bole mkn popcorn dirumah, Kita layanla tetamu yg jauh2 dtg nk brhimpun, x syok brhimpun tmpt sndiri kot, rumah org lagi best kata lobai.
jgn main2 ngn amanat manifesto pakatun haprak ..

ramai yg sanggup kene tipu..

ramai yg sanggup turun berdemo pecahkan kereta..pijak gambar pemimpin..

laungkan slogan PTPTN free..

ramai yg sanggup kene tipu..

lagi hina..

ICERD nak berkumpul cara aman pun takkans alah...dah bnyk negeri buat..dan tak bnyk media yg cover story..
__________________

www.teknikdom.com
Real.Informed.Transparent
Reply With Quote
  #3840  
Old 07-12-2018, 08:18 AM
adie80 adie80 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 1,239
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 79
Active Level
Question

Quote:
Originally Posted by Kbyne View Post
jadi nelayan taknak,jadi petani taknak,jadi buruh binaan taknak,tau tau nak sama rata...

orang masuk U sebab score CGPA tinggi,kena bersaing gak la study,bila score markah bru boleh masuk,orang lain semua macam tu masuk,kena score baru dapat masuk...
mohon pencerahan tuan..ada ke org yg scorenya tinggi x dpt masuk U? kalo ada ape sebabnya ye?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump