Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-12-2018, 05:45 PM
fromhell fromhell is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Kos dan prosedur untuk membina rumah sewa di atas tanah sendiri

Assalammualaikum, saya ingin bertanya berkenaan kos dan prosedur untuk submit loan bank bagi pembinaan rumah sewa yang mempunyai beberapa pintu di atas tanah saya. Saya bekerja swasta. Harap tuan2 yang ada pengalaman dapat bagi pencerahan

Terima kasih saya dahulukan

Last edited by fromhell; 05-12-2018 at 07:28 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-01-2019, 03:29 AM
wanakev2 wanakev2 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 150
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

park saya nak tahu juga.
Reply With Quote
  #3  
Old 18-01-2019, 07:09 AM
jaws_am jaws_am is online now
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,151
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1248
Active Level
Post

kiranya nak buat secara legal dgn segala kos kelulusan dll ?

atau just nak wat mcm koboi.. ?
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #4  
Old 18-01-2019, 07:59 AM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 23,989
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 638
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
kiranya nak buat secara legal dgn segala kos kelulusan dll ?

atau just nak wat mcm koboi.. ?
saya follow
Reply With Quote
  #5  
Old 18-01-2019, 08:06 AM
wak_handalan wak_handalan is offline
Super Active

wak_handalan's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2010
Location: BANTING-USM TRANSKRIAN
Posts: 6,668
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 4
Active Level
Default

kalo bole pon submit loan personal
__________________
http://pasarkaratbanting.blogspot.my/
Whatsapp/SMS/Call 018-2697933
Reply With Quote
  #6  
Old 18-01-2019, 08:07 AM
jaws_am jaws_am is online now
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 9,151
Thanks (Received): 46
Likes (Received): 1248
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by d_conan View Post
saya follow
aku pun nak follow je nih..
just nak fahami soalan TT..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #7  
Old 26-01-2019, 06:01 AM
fromhell fromhell is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
kiranya nak buat secara legal dgn segala kos kelulusan dll ?

atau just nak wat mcm koboi.. ?
Buat secara legal. Saya nak tau kos drawing dan segala kos utk kelulusan pembinaan rumah sewa tu sebelum saya submit loan bank. Harap dapat pencerahan
Reply With Quote
  #8  
Old 21-02-2019, 06:42 AM
fromhell fromhell is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bumpity bump
Reply With Quote
  #9  
Old 21-02-2019, 07:25 AM
viper21my viper21my is offline
Super Active

viper21my's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2006
Location: ViPeRjAyA
Posts: 7,516
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 85
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fromhell View Post
Buat secara legal. Saya nak tau kos drawing dan segala kos utk kelulusan pembinaan rumah sewa tu sebelum saya submit loan bank. Harap dapat pencerahan
kalau secara legal boss, secara ringkas

kena tengok syarat nyata tanah, pertanian ke kediaman, kalau kediaman ok, kalau pertanian kena convert dulu geran tu ke kediaman, kena pergi pejabat tanah untuk buat semua tu..

lepas convert, kena buat pelan pra perhitungan ie precomp plan, yang ni kena lantik perunding/juru ukur bertauliah untuk tujuan mohon kebenaran merancang dari majlis daerah/perbandaran...

kalau takde 2/2 nanti problem, tanah boleh kena rampas sebab langgar syarat, atau kena stop work dari majlis, atau rumah2 tu takde masuk dalam kawasan operasi majlis, sampah tak angkat, parit longkang tak maintain etc

semua tu kena keluar duit. kalau nak buat koboi jer kat kg...tu lain
Reply With Quote
Likes fromhell liked this post
  #10  
Old 01-03-2019, 06:42 AM
fromhell fromhell is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by viper21my View Post
kalau secara legal boss, secara ringkas

kena tengok syarat nyata tanah, pertanian ke kediaman, kalau kediaman ok, kalau pertanian kena convert dulu geran tu ke kediaman, kena pergi pejabat tanah untuk buat semua tu..

lepas convert, kena buat pelan pra perhitungan ie precomp plan, yang ni kena lantik perunding/juru ukur bertauliah untuk tujuan mohon kebenaran merancang dari majlis daerah/perbandaran...

kalau takde 2/2 nanti problem, tanah boleh kena rampas sebab langgar syarat, atau kena stop work dari majlis, atau rumah2 tu takde masuk dalam kawasan operasi majlis, sampah tak angkat, parit longkang tak maintain etc

semua tu kena keluar duit. kalau nak buat koboi jer kat kg...tu lain
Terima kasih diatas penjelasan tuan. Geran tiada masalah. Mahal ke kos jurukur tu? Bagaimana dengan plan drawing tuan?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump