Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-11-2018, 10:24 PM
malaysiamaju malaysiamaju is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 251
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 31
Active Level
Default Adsense sangkut. Macam mana nak monetize youtube?

assalam dan bismillah.

nak tanya, channel youtube saya ada 1000+ subscriber dan lebih 100,000 view untuk bulan ini sahaja.

channel ni dah berusia lebih 10 tahun tapi tak pernah monetize.

baru2 ni saya cuba try monetize dgn adsense. tapi menurut adsense saya ada sebuah blog yang menurut adsense tidak qualify.

saya cuba nak disassociate google profile saya dengan blog tersebut tapi kelihatannya gagal.

apa patut saya buat ? mohon tunjuk ajar.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-12-2018, 03:40 PM
xerocracker xerocracker is offline
Active Plus

xerocracker's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Oct 2007
Location: Bumi Allah
Posts: 2,828
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by malaysiamaju View Post
assalam dan bismillah.

nak tanya, channel youtube saya ada 1000+ subscriber dan lebih 100,000 view untuk bulan ini sahaja.

channel ni dah berusia lebih 10 tahun tapi tak pernah monetize.

baru2 ni saya cuba try monetize dgn adsense. tapi menurut adsense saya ada sebuah blog yang menurut adsense tidak qualify.

saya cuba nak disassociate google profile saya dengan blog tersebut tapi kelihatannya gagal.

apa patut saya buat ? mohon tunjuk ajar.
dah buang semua adsense kat web tu ke? tanya je.den xde pengalaman..mana tau boleh..huhu
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2018, 03:48 PM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 12,937
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 583
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

lupokan adsense... monetize dgn link affiliate utk servis/produk yg berkaitan lbh elok

letak link affiliate pd description video @ trus ltk dlm video

ini yg den buek lps 2-3 acc adsense blog2 den di ban slps 3-4 thn dapek free trafik via seo blog & video
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump