Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 17-01-2015, 04:47 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,036
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by assalamualaikum View Post
Keuntungan saham paling tinggi den penah dapat 700% ++. (baru cuba - cuba belajar saham awal tahun lepas)

Tahun lepas, bulan 4 gitu beli saham IFCAMSC dalam 9 sen. jual masa rega 70sen lebih dalam masa 5 bulan.

Nak belajar saham ni, elok join seminar / class zamsaham.com
Ni speculative counter,or lebih tepat,saham sindiket.

Kalau invest dlm speculative kaunter mcm IFCAMSC ni,dari segi risk and return dia akan jadi

lebih krg mcm forex jgk.High risk and high return.

Anyway,pada pandangan aku,IFCAMSC ni dah hampir kepada peak dah.

Kiranya sindiket dah nak lari dah ni.

Dan tipikal kepada saham2 speculative mcm ni,bila sindiket dah start jual,mmg akan jatuh mencanak.

So,kalau masih ada holding,better la jual segera.Dan kalau baru merancang nak beli,better batalkan.Nanti menyesal.

Just a free advice from me.
Reply With Quote
Thanks mie_amour thanked for this post
Paid Advertisement
  #22  
Old 17-01-2015, 05:22 PM
assalamualaikum assalamualaikum is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2012
Posts: 362
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Dah jual dah bos bulan 11 hari tu. hehe


Quote:
Originally Posted by lantana View Post
Ni speculative counter,or lebih tepat,saham sindiket.

Kalau invest dlm speculative kaunter mcm IFCAMSC ni,dari segi risk and return dia akan jadi

lebih krg mcm forex jgk.High risk and high return.

Anyway,pada pandangan aku,IFCAMSC ni dah hampir kepada peak dah.

Kiranya sindiket dah nak lari dah ni.

Dan tipikal kepada saham2 speculative mcm ni,bila sindiket dah start jual,mmg akan jatuh mencanak.

So,kalau masih ada holding,better la jual segera.Dan kalau baru merancang nak beli,better batalkan.Nanti menyesal.

Just a free advice from me.
Reply With Quote
  #23  
Old 17-01-2015, 05:47 PM
applejuice applejuice is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 482
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Penny stock bahaya bro.better cari blue chip .mahal pun mahal lah.asal selamat sikit.hehe sekali sindiket goreng.lebih kurang mcm JORDAN SNB punye goreng minggu lepas.
Reply With Quote
  #24  
Old 17-01-2015, 05:54 PM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,520
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

agak2 ada tak kaunter yang ok selain IFCAMSC ni,
Reply With Quote
  #25  
Old 17-01-2015, 05:57 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,036
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by assalamualaikum View Post
Dah jual dah bos bulan 11 hari tu. hehe
Bagus.Jgn masuk balik dah dlm IFCAMSC.Pergi main jauh2.

Tahniah atas profit!
Reply With Quote
  #26  
Old 17-01-2015, 06:06 PM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,520
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lantana View Post
Bagus.Jgn masuk balik dah dlm IFCAMSC.Pergi main jauh2.

Tahniah atas profit!
masa aku tgk ifcamsc time tu 0.60 je pastu naik2 sampai rm 1.00
pastu turun balik
Reply With Quote
  #27  
Old 17-01-2015, 06:06 PM
rey1988 rey1988 is offline
Super Active

rey1988's Avatar
 
Trader Rating: (71)
Join Date: Mar 2011
Posts: 6,258
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Jangan main saham dekat malaysia ne lah..

Merugi je..

Dah ramai tarik brek dah..

Sebab ekonomi Malaysia sekarang teruk..

Nasihat dari pemain saham sendiri
Reply With Quote
  #28  
Old 17-01-2015, 06:40 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,036
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by playermmc View Post
masa aku tgk ifcamsc time tu 0.60 je pastu naik2 sampai rm 1.00
pastu turun balik
Biasala.Saham sindiket mcm ni mmg akan naik dgn cepat.

Sbb nya adalah utk menarik pelabur2 baru,especially pelabur retail invest dlm company ni.

Kira dia punya modus operandi tak jauh beza sgt pun dgn skim cepat kaya.

Dan kelmarin pun Bursa Malaysia dah issue UMA (Unusual Market Activity).

Dah lebih krg mcm BNM start senarai hitam skim cepat kaya la.Nanti kena rush,blh salahkan regulator.

Walhal mmg dari awal lagi plan nak menipu.

Mcm saham IRIS dulu la.Naik dari harga seposen sampai RM1.38.Siap ada ending 8 tu yg lagi tak blh blah.

Pastu,merudum sampai 7 sen.Down 95% from peak.

Sapa yg beli masa kat peak dan tak cut loss tu,mmg menangis la.
Reply With Quote
  #29  
Old 17-01-2015, 07:15 PM
mie_amour mie_amour is online now
Active Member

mie_amour's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,779
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 23
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lantana View Post
Ni speculative counter,or lebih tepat,saham sindiket.

Kalau invest dlm speculative kaunter mcm IFCAMSC ni,dari segi risk and return dia akan jadi

lebih krg mcm forex jgk.High risk and high return.

Anyway,pada pandangan aku,IFCAMSC ni dah hampir kepada peak dah.

Kiranya sindiket dah nak lari dah ni.

Dan tipikal kepada saham2 speculative mcm ni,bila sindiket dah start jual,mmg akan jatuh mencanak.

So,kalau masih ada holding,better la jual segera.Dan kalau baru merancang nak beli,better batalkan.Nanti menyesal.

Just a free advice from me.
ifcamsc pun da dikeluarkan dr saham yg syariah compliance..so avoid la..huhuhu..neway..sy pun masih belajar2 psal saham.elok klu dpt join grup yg bole bantu kita.. oil n gas sector tgh jatuh but mendaki..sapa ada duit bole beli..simpan..lagi untung dr asb..
__________________
Belajar dan terus belajar...
Reply With Quote
  #30  
Old 17-01-2015, 07:32 PM
playermmc playermmc is offline
Active Plus

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,520
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mie_amour View Post
ifcamsc pun da dikeluarkan dr saham yg syariah compliance..so avoid la..huhuhu..neway..sy pun masih belajar2 psal saham.elok klu dpt join grup yg bole bantu kita.. oil n gas sector tgh jatuh but mendaki..sapa ada duit bole beli..simpan..lagi untung dr asb..
agak2 saham ong apa yg naik bro.. skg tga tgk skpetro dengan armada je ni ok ke?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump