Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stock Remisiers

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 21-03-2013, 06:07 AM
Azharr Azharr is offline
Active Member

Azharr's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,172
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Anonymous89 View Post
ni two way or one way je ni ?
2 way... dual auction market
__________________
Aku tak faham orang-orang yang suke kutuk-kutuk kerajaan,kalau kau bagus kau jadi lah kerajaan...kau nak jatuhkan BN ke kau nak bangunkan Malaysia? PR naik pun belum tentu kehidupan kau bertambah baik! PR pon main kotor jgk doh...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-03-2013, 01:52 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,962
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Azharr View Post
Bismillah...

salam sejahtera kepada semua trader-trader (yang bukan hanya promoter semata) disini.

Azharr ingin berkongsi trading journal Azharr trading di Chicago Merchantile Exchange atau CME http://www.cmegroup.com/

apa itu CME?

ianya bursa derivatives yang ditubuhkan oleh para petani-petani di US untuk mengawal & mengurangkan risiko tanaman mereka.

mutakhir ini CME telah berkerjasama dengan Bursa Malaysia untuk medagangkan FCPO (future crude palm oil) di platformnya GLOBEX

contract FCPO CME:
http://www.cmegroup.com/trading/agri...fications.html

contract FCPO BM:
http://www.bursamalaysia.com/market/...-futures-fupo/

Lebih lanjut: http://www.bursamalaysia.com/market/...ticles-by-cme/

p.s: akhir minggu ini balik kg.
murahnye FCPO kt CME....USD0.25 per tan....ke atau saya salah tgk...makna per tick cuma Rm0.75..
Reply With Quote
  #23  
Old 21-03-2013, 07:37 PM
MAFX MAFX is offline
Regular

MAFX's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2008
Posts: 605
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Azharr View Post
ok kalau yang berminat boleh contact Ahmad/Achmad

[email protected]

cakap indon lah... dia indon kerja di california/US
kalau dpt tt bg maklumat lanjut lg cantik...
Base pengalaman tt yg dah terjun bidang ni...
Reply With Quote
  #24  
Old 21-03-2013, 11:55 PM
Azharr Azharr is offline
Active Member

Azharr's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,172
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mytrade View Post
murahnye FCPO kt CME....USD0.25 per tan....ke atau saya salah tgk...makna per tick cuma Rm0.75..
mungkin salah...

exchange sebenarnya bukan cater untuk retail mcm kitorg...dia tempat institution manage risk and elak fraud counterparty macam OTC ada insurance

macam paypal lah camtu
__________________
Aku tak faham orang-orang yang suke kutuk-kutuk kerajaan,kalau kau bagus kau jadi lah kerajaan...kau nak jatuhkan BN ke kau nak bangunkan Malaysia? PR naik pun belum tentu kehidupan kau bertambah baik! PR pon main kotor jgk doh...
Reply With Quote
  #25  
Old 21-03-2013, 11:57 PM
Azharr Azharr is offline
Active Member

Azharr's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,172
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MAFX View Post
kalau dpt tt bg maklumat lanjut lg cantik...
Base pengalaman tt yg dah terjun bidang ni...
semua ada dalam website exchange BSKL ke CME

tinggal nak kaji je
__________________
Aku tak faham orang-orang yang suke kutuk-kutuk kerajaan,kalau kau bagus kau jadi lah kerajaan...kau nak jatuhkan BN ke kau nak bangunkan Malaysia? PR naik pun belum tentu kehidupan kau bertambah baik! PR pon main kotor jgk doh...
Reply With Quote
  #26  
Old 22-03-2013, 02:56 AM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,962
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Azharr View Post
mungkin salah...

exchange sebenarnya bukan cater untuk retail mcm kitorg...dia tempat institution manage risk and elak fraud counterparty macam OTC ada insurance

macam paypal lah camtu
oh ye ke...thanks for info...
Reply With Quote
  #27  
Old 22-03-2013, 10:06 AM
Azharr Azharr is offline
Active Member

Azharr's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,172
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mytrade View Post
oh ye ke...thanks for info...
tapi kalau retail nak trade bolleh je


contoh cost depa 2 sen commission zero spread $10/pip

beli membership dibursa
__________________
Aku tak faham orang-orang yang suke kutuk-kutuk kerajaan,kalau kau bagus kau jadi lah kerajaan...kau nak jatuhkan BN ke kau nak bangunkan Malaysia? PR naik pun belum tentu kehidupan kau bertambah baik! PR pon main kotor jgk doh...
Reply With Quote
  #28  
Old 22-03-2013, 10:28 AM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,962
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Azharr View Post
tapi kalau retail nak trade bolleh je


contoh cost depa 2 sen commission zero spread $10/pip

beli membership dibursa
belum sampai lg situ bro....baru nk terjun CPO kt bursa....tgh belajar sikit2...sblm ni trade stock jer...try upgrade level lak..
Reply With Quote
  #29  
Old 22-03-2013, 10:39 AM
Azharr Azharr is offline
Active Member

Azharr's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,172
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mytrade View Post
belum sampai lg situ bro....baru nk terjun CPO kt bursa....tgh belajar sikit2...sblm ni trade stock jer...try upgrade level lak..
fcpo boleh short jgk

xda tu cite prof. tradernya cost

bursanya specialist marketmaker
__________________
Aku tak faham orang-orang yang suke kutuk-kutuk kerajaan,kalau kau bagus kau jadi lah kerajaan...kau nak jatuhkan BN ke kau nak bangunkan Malaysia? PR naik pun belum tentu kehidupan kau bertambah baik! PR pon main kotor jgk doh...
Reply With Quote
  #30  
Old 28-03-2013, 10:18 AM
dhiaperfumes dhiaperfumes is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 41,575
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mlm mlm ne bahaya trade... banyak news
__________________
[SIZE="3"][b][CENTER]
[URL="http://goo.gl/lyU5tA"]Kupon bonus instaforex USD100 + signal forex percuma[/URL]
[URL="http://goo.gl/5tcbte"][COLOR="Red"]Rahsia Buat duit USD100 hanya 15 Minit Sehari semudah 1..2..3 dengan Binary Option<<Klik Sini[/COLOR][/URL][/SIZE][/CENTER][/B]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump