Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 09-08-2016, 06:19 PM
lahradzai lahradzai is offline
Junior

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2013
Posts: 51
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by protoculture View Post
Fakta Keempat:

Serangga Terpanjang di dunia didapati di Sabah, Malaysia




Tahukah anda, terdapat satu spesies serangga yang terpanjang di dunia hanya boleh didapati di hutan belantara di Sabah? Spesies ini hanya baru ditemui pada tahun 2008 oleh pakar pengkaji serangga, dan merupakan salah satu dari 10 spesies baru dijumpai yang terkenal.

Chan Megastick (Phobaeticus chani) adalah sejenis serangga ranting yang berukuran 567 mm / 56cm (22.3 inci), ia dinamakan bersempena Datuk Chan Chew Lun, seorang pengkaji alamsemulajadi amatur di Malaysia. Hanya 6 spesimen yang ditemui setakat ini, malah maklumat biologi spesies ini masih agak kabur. Serangga ini hidup hanya di atas kanopi rimba.

International Institute for Species Exploration, Arizona State University & Jawatankuasa Taxonomi Antarabangsa memilih serangga ini sebagai salah 1 dari "The Top 10 New Species" pada 2008 dan BBC pula meletakkan penemuan serangga ini sebagai salah 1 dari 10 penemuan terkini dalam dokumentari Decade of Discovery pada tahun 2010!

Info Tambahan



Info tambahan, di hutan Sabah juga terdapat pokok Seraya Kuning Siput, pokok tropika tertinggi di dunia dengan ketinggian hingga 88.32 meter!
Tengok kat google serangga tu no 2 sekarang kalah kat serangga lain lebih kurang camtu gak jumpa kat China tahun ni.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 13-08-2016, 01:58 PM
azrine azrine is offline
Legendary Member

azrine's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Location: hanya kepada ALLAH SWT.. aku serahkan segalanya
Posts: 14,534
Thanks (Received): 541
Likes (Received): 24
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ammar11 View Post
baru baca dah meremang. cuba kalau semua terbang. fuhh


sama la bro ..tak terbayang klau semua terbang serentak pada masa tuh ..


geli woooo lipas nie ..



__________________
Quote:
Reply With Quote
  #53  
Old 19-06-2017, 02:18 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,133
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 282
Active Level
My Mood:
Default

Malaysia adalah negara yg perdana menterinya susah nak turun.
negara lain bila perdana menteri kantoi salah, mereka akan letak jawatan
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
  #54  
Old 19-06-2017, 02:27 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 19,699
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 75
Active Level
My Mood:
Default

nice info..banyak gaks malaysia pegang world record
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #55  
Old 22-06-2018, 08:53 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 15,869
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 158
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SmileAlways View Post
Malaysia adalah negara yg perdana menterinya susah nak turun.
negara lain bila perdana menteri kantoi salah, mereka akan letak jawatan
Tak mustahil dengan semangat Malaysia Boleh, tetapi melalui jalan pilihan raya umum.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump