Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #241  
Old 01-03-2017, 09:49 PM
azmelforex azmelforex is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 483
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 39
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by darwisy View Post
Nasihat saya kepada trader2 forex yang masih baru dalam CG (baru bermakna experience kurang 2 tahun). Sekiranya ingin trade sendiri jangan deposit terlalu besar dan deposit duit yg anda sanggup utk loss yang tidak memberi kesan kepada kewangan kehidupan seharian.

Cthnya deposit 100usd ke bawah dan seeloknya bila anda sudah buat preparation yg cukup seperti sudah tentukan strategi dan sistem forex anda serta telah membuat backtest.

Forex trading memerlukan masa yang lama utk mahir. Ada yg mahir selepas 3 tahun, 5 tahun, 10 tahun bergantung kepada individu. So dlm masa kurang dr 2 tahun jgn terlalu over konfiden dgn melatakkan modal terlalu besar kerana jika hilang modal itu dikhuatiri akan memberi kesan kpd kehidupan anda. So berhati2 dalam membuat keputusan.
terima kasih tuan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #242  
Old 04-04-2017, 09:59 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 35,317
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 332
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

semalam aku dapat input yang bagus dari sorang trader ni..
beliau masih lagi trade demo walaupun dah 10tahun trade..prektis katanya..
bukan nak highlight pasal acc demo..
tapi yang menarik...die cakap cara die prektis..
grow kan acc demo 100usd-600usd..
kemudian LOSS kan acc demo tersebut sampai tinggal 100usd,kemudian dapatkan balik profit...

hehe jarang orang prektis loss kan acc..biasa dengar grow dan grow jer..
agak diluar kotak la idea tu bagi aku
melatih diri untuk menguasai sepenuhnya..bukan senang nak trade dengan niat nak loss kan acc dengan kerugian sekian2..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump