Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-10-2018, 05:19 PM
abunawas_ abunawas_ is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 145
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 17
Active Level
Default Teknik menipu payment

1. Buat SCHEDULED PAYMENT

2. Pilih tarikh bayaran 3 hari akan datang
Contoh : Customer inform akan bank in hari ni 9 Oct 2018. Tapi masa dia buat online transfer, dia pilih SCHEDULED PAYMENT dan pilih tarikh 12 Oct 2018

3. Ini bermakna online seller akan menerima bayaran tersebut pada 12hb Oct. Bukan 9hb Oct

4. Selepas selesai transaksi, resit akan di screenshot dan buyer tersebut akan hantar resit tersebut kepada seller sebagai bukti bayaran

5. Disini masalah bermula, Resit yang pihak bank keluarkan SEBIJIK SEJIBUN SAMA dengan normal transfer. Tiada cacat cela. Tiada langsung Remark mengatakan transaksi ini adalah sheduled transfer

6. Paling best pd resit ada perkataan SUCCESSFUL

7. Seller terima resit. Nampak asli dan terus pos barang tanpa menyemak baki akaun

8. Bila buyer dah dapat ref number barang, dia akan cancel SCHEDULED PAYMENT tersebut.

9. Makanya melopong lah online seller berkenaan bila nak close account hujung bulan

10. Kerana walaupun transaksi dibuat pada 9 October, resit pun nyatakan transaksi dibuat pada 9 october
Tapi duit tarak masuk sebab SCHEDULED PAYMENT which anytime je buyer boleh cancel

11. Ni contoh resit yang saya terima. Nasib baik saya semak akaun pada hari tersebut. Sampai telefon maybank center untuk kepastian


12. Lagi haru ialah, info dari Maybank Center, walaupun baki dalam akaun kita tinggal RM2 ja, kita masih boleh buat SHEDULED PAYMENT. Jadi penipu bebas letak apa apa amount yang dia nak dan set kan scheduled payment

13. Tanpa perlu cancel transaksi tersebut pun, bila tiba hari yang dijadualkan, bila sistem detect baki akaun tak cukup, maka transaksi tersebut akan automatik batal

14. Maka yahu yahu lah penipu dapat barang tanpa perlua buat bayaran

Kes ni terjadi pada 27 September 2018. Buyer mendesak nak barang secepat mungkin. Sebab asyik desak je saya terhidu bau ikan dan buat semakan baki

Bila dah kantoi baru dia mengaku dia buat scheduled payment. Tarikhnya 30 september 2018. Silap klik katanya. Desak nak barang juga dan make promise payment akan masuk 30hb

Saya berkeras tak nak bagi barang dan minta dia cancel scheduled payment ni, dan buat paymet lain

Terus senyap.... sunyi.... dan sepi ....
Sampai hari ni

HATI2 LAH ye... SEMAK AKAUN SELALU

#kisahorang
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-10-2018, 05:26 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2010
Posts: 6,120
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 50
Active Level
My Mood:
Default

tq info geng,kesian pada seller yg duit kerap masuk, susah nak track payment
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "


Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2018, 07:01 PM
findemas findemas is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,763
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 191
Active Level
Default

Macam2 cara nak menipu orang sekarang ni.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-10-2018, 07:15 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 35,152
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 318
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

deal thru shopee la baru selamat
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2018, 07:19 PM
H-S H-S is offline
Active Plus

H-S's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: May 2010
Posts: 3,983
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 23
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abunawas_ View Post
terus pos barang tanpa menyemak baki akaun
jadi seller online kena lah bijak..
tak perlu genius banyak, hanya pandai sikit..
check baki dulu..
no money no barang..
benda ni simple je..
budak tadika pon tahu..
__________________
Quote:
pernah seseorang tegur mengenai seller online yang tumbuh bak cendawan lepas hujan, perniagaan memang sunnah nabi tapi cara nabi berniaga.. hormat, mesra pelanggan, jujur, xkejar untung dan bertanggungjawab.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2018, 07:36 PM
abunawas_ abunawas_ is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 145
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by H-S View Post
jadi seller online kena lah bijak..
tak perlu genius banyak, hanya pandai sikit..
check baki dulu..
no money no barang..
benda ni simple je..
budak tadika pon tahu..
ya..ya tuan memang genius
Reply With Quote
  #7  
Old 11-10-2018, 07:44 PM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 7,285
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 94
Active Level
My Mood:
Default

Bijak sapa yg manipulate benda ni, mcm teknik forex profit isnin tu.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Sedapnya Pelam Kocak
NyuMmmm
Reply With Quote
  #8  
Old 11-10-2018, 07:47 PM
luhur_lestari luhur_lestari is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (15)
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,660
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 27
Active Level
Default

masing2 kena pakat hati2..mklumlah skrg ni macam ramai pla manusia yg takut masuk neraka..
Reply With Quote
  #9  
Old 11-10-2018, 07:47 PM
myalizee83 myalizee83 is offline
Active Member

myalizee83's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,325
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Setakat ni alhamdulilah x penah kene lg sbb warga CG semua baik2.. Senang berurusan. Bahaya jugak ni takut terkena. Tq TT..
Reply With Quote
  #10  
Old 11-10-2018, 07:50 PM
luhur_lestari luhur_lestari is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (15)
Join Date: Apr 2010
Posts: 3,660
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 27
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by luhur_lestari View Post
masing2 kena pakat hati2..mklumlah skrg ni macam ramai pla manusia yg takut masuk neraka..
*TAK TAKUT

(knapa den xleh edit post den sndiri ye..pelik..sorry tdi tertinggal TAK tu)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump