Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > Non-MLM Local Registered Companies

Non-MLM Local Registered Companies Business Opportunities offered by local Registered ROC & ROB companies. Some of them require you to deposit money, so please be aware as this kind of partnership is illegal unless they have some kind of permit to do so.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-11-2006, 07:09 PM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Jai Network Systems Sdn Bhd. (603707-P) - Jnssb.com

Smart Partnership From Jai Network Systems Sdn Bhd ( 603707-P )

--------------------------------------------------------------------------------

Assalammualaikum...


Kepada rakan rakan sekelian, saya telah mendapat peluang terbaru dari Syarikat Jai Network yang beribu pejabat di Kuantan. Syarikat ini adalah mengedarkan alat penjimat minyak yang dipanggil Stromberg Fuel Saver. Untuk makluman anda Syarikat ini telah mendapat hak ( Sole Agent ) bagi kawasan asia pasifik ( 56 negara ). Maklumat lanjut tentang syarikat ini anda boleh layari laman web nya www.jnssb.com

Apakah syarat kalau anda ingin memulakan perniagaan bersama Syarikat ini ?

Pakej ini dipanggil Smart Moving
--------------------------------------
1. Keahlian seumur hidup sebanyak RM 50.00
2. Pembelian pakej product RM 500 ( 2 set fuel saver )

Sekiranya anda berbuat demikian anda sudah layak utk memulakan peniagaan.

Apakah kelebihan kalau anda bersama dengan Syarikat ini ?

1. Komisen 20% setiap kemasukkan ahli baru
2. Subsidi minyak petrol.
3. Bonus 20% untuk level kelima anda ( 5,25,125,625 & 3125 )
Level 5 anda adalah 3125 x RM100 = RM312500
4. Tiada maintain bulanan

Apakah kelebihannya lagi ???

1. Layak menyertai smartpartnership program dimana anda boleh membeli pakej product bermula dari RM 1000 hingga RM 50000 . Sekiranya anda join program ini anda akan diberi oleh syarikat sebanyak 2 kali ganda dari modal asal anda selama 8 bulan. Anda tidak perlu menjual tapi syarikat akan ambil product tu untuk dijual kepada Trading company di 56 negara asia pasifik. Program ini ada akad jual beli dan aggrement dengan laywer. Syarikat ini telah melantik firma guaman terkemuka diMalaysia yang dianggotai oleh 18 lawyer terbaik. Jadi ini bukan skim cepat kaya atau sama waktu dengan nya. Pengarah urusan telah buat presentation terhadap Bank Negara.

Contoh : 1k dapat 2k, 50k dapat 100k. 4 bulan pertama dapat modal, manakala 4 bulan
terakhir akan dapat untung.




p/s 25% tu hanya guide line supaya senang nak paham. Dlm akad tak citer pasal % ni.

Last edited by rimau; 08-11-2007 at 08:58 AM.. Reason: Update Info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-11-2006, 07:10 PM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

SC fail saman terhadap Powerhouse


KUALA LUMPUR 7 Nov. – Suruhanjaya Sekuriti (SC) telah memfailkan saman terhadap syarikat Powerhouse Asset Management Sdn. Bhd. (Powerhouse) dan pengarah eksekutifnya, Tan Kok Kheng dalam usaha untuk memaksa mereka mengembalikan semula RM1.93 juta kepada sejumlah 75 pelabur syarikat tersebut.

Menurut kenyataan SC yang dikeluarkan di sini hari ini, Powerhouse dan Kok Kheong, iaitu seorang rakyat Singapura diarahkan berbuat demikian setelah syarikat tersebut didapati melanggar syarat pelesenan apabila terbabit dalam skim pelaburan melibatkan produk emas pada awal tahun 2006 tanpa kebenaran SC.

Skim pelaburan tersebut yang tidak diluluskan oleh SC menjanjikan pulangan 10 peratus kepada pelabur-pelabur yang membuat pelaburan awal bagi tempoh enam bulan.

Syarikat pelaburan dana itu didakwa telah melantik individu-individu yang tidak berlesen untuk mencari pelanggan dan menerima dana pelaburan berjumlah RM12.8 juta bagi pihak Powerhouse.

Berdasarkan siasatan, SC telah bertindak mengarahkan Powerhouse memberhentikan semua aktiviti pelaburannya dan menghalang syarikat itu daripada menguruskan wang pelabur-pelabur dengan memindahkan semua wang dari akaun bank Powerhouse ke dalam syarikat dana yang dilantik oleh SC.

Tambah kenyataan itu, pada September 2007, SC telah melantik United Overseas Bank (M) Berhad dan UOB Trustee (M) Bhd. sebagai pemegang amanah yang melakukan pengedaran jongkong emas dan wang kepada pelabur-pelabur Powerhouse.

‘‘Sehingga kini, pemegang amanah itu telah berjaya memulangkan wang kepada pelabur-pelabur Powerhouse tetapi masih kekurangan RM1,925,539.10.

‘’Dalam saman yang difailkan pada Isnin lalu, SC berusaha memaksa Powerhouse dan Kok Kheng untuk membayar baki RM1.93 juta itu bagi membolehkan SC melengkapkan proses mengembalikan wang itu kepada pelabur-pelabur terbabit,’’ menurut kenyataan tersebut.

Pada 26 September lalu, SC telah memfailkan saman ke atas Pengarah Urusan dan pemegang saham FTEC Resources Bhd., Kenneth Vun @ Vun Yun Liun (Kenneth Vun), untuk mengarahkan beliau membayar semula wang sebanyak RM2.49 juta kepada syarikat itu.

Last edited by rimau; 08-11-2007 at 08:55 AM.. Reason: Busines Opportunity Meeting
Reply With Quote
  #3  
Old 28-11-2006, 07:30 PM
dakwah dakwah is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2006
Location: Muar,Johor
Posts: 1,120
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

program yang menarik..mari2 serbu..
__________________
[COLOR="Blue"][CENTER][url]www.rekagrafik.com[/url]
[url]www.pengantinku.com[/url]
YM me(ID BARU):- reka_grafik (id lama masih digunakan dan mungkin akan tidak digunakan sehingga diberitahu kelak).tq
:)cgrock Avatar tu sampel produk rekagrafik.com :)cgrock [/CENTER][/COLOR]
Reply With Quote
  #4  
Old 29-11-2006, 01:09 PM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Berbumbungkan angkasa kelabu
Lantainya bumi retak seribu
Setiap langkah perjalananmu
Beronak berliku

Betapa berat mata memandang
Berat bahu menggalas bebanan
Belum sempat menitis ke pipi
Tangisan kering sendiri

Berkali tersungkur
Pandanganmu kabur
Namun azam meneruskan hidup
Tak pernah luntur

Engkaulah perwira
Di medan derita
Merentasi ranjau kehidupan
Dengan harapan

Luahan rasa derita jiwa
Pada wajah tiada rahsia
Menunggu malang berganti tuah
Usah kau berputus asa
Kaulah wira

Last edited by rimau; 08-11-2007 at 09:03 AM.. Reason: New Info
Reply With Quote
  #5  
Old 03-12-2006, 10:23 PM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Photo





Letak page ni. Semua ahli JNSSB leh refresh balik.

Last edited by rimau; 01-05-2007 at 12:47 PM.. Reason: Change News
Reply With Quote
  #6  
Old 14-12-2006, 11:27 AM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TAKLIMAT JMC 2007:

Matlamat dan Aspirasi

1. Melahirkan seramai mungkin jutawan Melayu Islam yang bertaqwa dan bertanggung jawab atas agama, bangsa dan tanahairnya.
2. Bagi tahun 2007, pihak syarikat mensasarkan sekurang-kurangnya 100 orang jutawan dapat dilahirkan melalui program JMC.


Kepada sesiapa yang ingin tahu lebih detail sila klik link dibawah .


http://www.jnssb.com/ppt/jmc.zip

Last edited by rimau; 05-06-2007 at 06:24 PM.. Reason: Update Info
Reply With Quote
  #7  
Old 14-12-2006, 12:28 PM
stimbalut stimbalut is offline
Regular

stimbalut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: Amsterdam->Jamaica->Malaysia
Posts: 405
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yer benar...
aku dh join 3 bln lps...
leh wat duit kt sini..
masuk 30k,dpt 60k dlm masa 8 bln..die bg posted cek
insyaallah duit korang slamat...
__________________
Belia Benci Dadah
Reply With Quote
  #8  
Old 14-12-2006, 12:29 PM
stimbalut stimbalut is offline
Regular

stimbalut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: Amsterdam->Jamaica->Malaysia
Posts: 405
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

rimau...
lu agen ker?
mesti dh gi krusus ni....hehe
__________________
Belia Benci Dadah
Reply With Quote
  #9  
Old 14-12-2006, 12:54 PM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default


Last edited by rimau; 02-05-2007 at 05:02 PM.. Reason: Vedio Kesedaran
Reply With Quote
  #10  
Old 14-12-2006, 01:28 PM
rimau rimau is offline
Regular

rimau's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2006
Location: Seremban
Posts: 642
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Assalammualaikum semua...


Syukur Kehadrat Ilahi yang memanjangkan umur kita kerna dengan limpah kurniaNya dapat lagi kita berjumpa.

Kehadiran ahli dan orang ramai di Pusat Dakwah Islamiah Paroi malam tadi amat luarbiasa sehinggakan dewan yang boleh muat seribu org tidak dapat menampung dan ramai yang berdiri diluar dewan.
Pada pukul 9.30 mlm President kita telah selamat sampai diiringi Pengarah2 yang lain. Pengerusi majlis mlm tadi ialah En.Yusof iaitu stokis Seremban. Ucapan alu aluan dari pengerusi majlis dan majlis dimulai dengan :-

Presentation dari Dr.Marzuki

Pada kali ini seisi BOM tidak lagi menerangkan tentang Smart Moving atau Smartpartnership tapi Dr.Marzuki terus mempersembahkan sejarah HFT dari A ~ Z. Dari mana ia bermula dan kenapa baru sekarang dapat realisasikan oleh Dr.Halim. Seperti yang Tuan-Tuan maklum , alat tersebut telah diuji pada kereta Proton Waja dan dirasmikan oleh Paklah. Memang benar alat HFT ini dapat mengurangkan pengantungan minyak sebanyak 50%. Dan pada bulan April lepas product ini telah dengan rasminya dipasang pada kereta LMG dan dirasmikan oleh Paklah. Mlm tadi kita dipertontonkan melalui vedio kaedah pemasangan alat tu pada Waja dan kete LMG ( masa perasmian dari Paklah tu ). Kenapa pulak alat ni lambat dipasarkan kat negara kita. Ada hikmah disebaliknya.


Citer pasal ni kita sambung episod akan datang..

Dan yang pentingnya apa untungnya alat ni kalau Syarikat amik alih @ Pengedar Tunggal untuk Dunia. Orang kuat dlm busines HFT adalah Paklah sendiri. MOU antara Dr.Hj Jailani dan Dr.Halim telah dimeterai pada bulan May 07 lagi ( Nikah sudah sandingnya belum lagi ) Nak sanding ni kena tunggu Paklah balik honey moon. nak tepung tawar ...btw tarikh keramat tu belum ditentukan lagi. Paling cepat hujung bulan ini. Berita akan diupdate dlm news. Tempat PWTC. Semua ahli dijemput hadir. masuk TV..kalau dpt CNN pon dtg lagi bagus.
Untuk pasaran Malaysia kilang adalah diBanting manakala untuk pasaran dunia kilangnya akan dibuka di Indonesia. Nanti banyak product product lain akan menyusul menggunakan technology HFT ni seperti dapur gas, eletric, 2 jenis enjin guna air jerr , minyak enjin dan lain lain lagi.

Citer pasal 2 jenis enjin ni hak cipta terpelihara adalah antara Dr.Hj jailani dan Dr. Halim sahaja. Mereka akan jual paten ni pada Kerjaaan RM 100juta++ dan luar negara USD 1 billion


Presentation En.Azmi

Ok ..presentation beliau lebih menjurus pada SSP ( Smart Snergy Plan ) so sesapa yang dah tau dia punya marketing ...baik cepat2 masuk. Auothorised Dealer masih dibuka. Workshop Type Class A akan dibuka bagi membuka mata org2 luar bahawa workshop kita adalah world class.

Masalah payment !

Ok masalahnya bukan dari Bank bukan juga dari JNSSB tetapi ahli sendiri. Syarikat dah suruh update details dalam member's web page tapi ramai tak buat. Details macam IC lama dan baru mesti ada beb, No. telefon at least letak lah dua no. supaya senang syarikat nak call kalau ada masalah. e-mail tu kalau ada letak lah. paling penting IC beb kalau tak match dgn no acc. mmg tak dapek den nak nolong dah.. (process checking semula ambil lebih kurang 20 hari bekerja Puhhh lama tu..)jangan tanya den kenapa lama benor.

Jadi kalau payment tu masih lagi sangkut sampai hari ni sila fax ( Fax: 09-5602283 ) kan maklumat di bawah kepada syarikat A.S.A.P

LOGIN ID
No. IC LAMA DAN BARU
NO. AKAUN BANK dan NAMA BANK
No. TELEFON (VALID PUNYA ok)


Kalau tengok smlm Dr. Azmi bawa file tu dan saya sendiri pergi tengok ada lebih kurang 400++ nama yang pending akibat bermacam-macam masalah (IC tak betul no. acc. salah no telefon tak ada) ini baru masalah SP belum lagi E-wallet. kalau boleh leader2 tolong lah check downline you all punya data dalam system. sbb rasanya bukan semua downline kita pandai pakai internet.

Ok SP akan di bayar pada 15hb setiap bln. Start time tu juga bank akan mengunakan sistem AUTOPAY. sbg cara untuk mengelakkan payment lambat masuk. tetapi auto pay ada kelemahannya juga iaitu AKAUN BERSAMA TIDAK DIBENARKAN (jadi sapa2 yang guna akaun bersama sila update no. akaun jadi personal saving acc. no)

Ok rasanya tu je.. nanti den balik den sambung balik.. nak refresh balik memory semalam.
__________________

Last edited by rimau; 21-06-2007 at 11:11 AM.. Reason: Info BOM d Paroi 19 June 07
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump