Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 16-02-2019, 05:29 PM
zainal060 zainal060 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by LYNN LYNN View Post
So far for me unifi the best... Kalau ada probs, call jer centre diorg. Cepat je troubleshoot. Siap amik promotion diorg tambah rm50 dpt upgrade jd 10mbps dgn hypptv mega pack. So no more astro.. Mmg layan hypptv jer skrg nie...
Saya juga rasa lain lepas pasang UNIFI, sekarang line dah memang power. Sampai parent saya dah kuat pakai pad mereka tengok video, TV dan surat khabar dah letak tepi dah, hahaha.

Last edited by zainal060; 21-02-2019 at 10:15 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 16-02-2019, 11:28 PM
Bely Bely is offline
Newbie

Bely's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2018
Posts: 27
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zainal060 View Post
Saya juga rasa lain lepas pasang UNIFI, sekarang line dah lambat. Sampai parent saya dah kuat pakai pad mereka tengok video, TV dan surat khabar dah letak tepi dah, hahaha.
sekarang dah zaman elektronik, parent saya pun suka ambil phone guna whatapp atau video call dengan relative, Internet sudah menjadi semakin penting.
Reply With Quote
  #83  
Old 17-02-2019, 09:05 AM
Java-Jawa Java-Jawa is offline
Newbie

Java-Jawa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 14
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zainal060 View Post
Saya juga rasa lain lepas pasang UNIFI, sekarang line dah lambat. Sampai parent saya dah kuat pakai pad mereka tengok video, TV dan surat khabar dah letak tepi dah, hahaha.
Berapa mbps kamu ambil, kalau 100 mbps adakah dia terlalu banyak? Saya sedang fikir nak upgrade ke unifi. TM 4 mbps dah RM 140, unifi 100 mbps cuma RM 129. lebih baik saya ambil unifi je.
Reply With Quote
  #84  
Old 17-02-2019, 09:41 AM
sisi2 sisi2 is offline
Newbie

sisi2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 41
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Java-Jawa View Post
Berapa mbps kamu ambil, kalau 100 mbps adakah dia terlalu banyak? Saya sedang fikir nak upgrade ke unifi. TM 4 mbps dah RM 140, unifi 100 mbps cuma RM 129. lebih baik saya ambil unifi je.
Saya sedang tunggu unifi datang pasang di taman saya, dah tunggu lama, bila nak pasang di taman saya
Reply With Quote
  #85  
Old 17-02-2019, 09:51 AM
zainal060 zainal060 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sisi2 View Post
Saya sedang tunggu unifi datang pasang di taman saya, dah tunggu lama, bila nak pasang di taman saya
sekarang mereka sedang meluaskan coverage unifi, kamu boleh tanya TM bila akan pasang cable kat sana, biar mereka tahu kamu ada permintaan atau market di tempat kamu.
Reply With Quote
  #86  
Old 17-02-2019, 09:54 AM
sisi2 sisi2 is offline
Newbie

sisi2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 41
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zainal060 View Post
sekarang mereka sedang meluaskan coverage unifi, kamu boleh tanya TM bila akan pasang cable kat sana, biar mereka tahu kamu ada permintaan atau market di tempat kamu.
Saya rasa seluruh malaysia ada permintaaan kepada internet yang bagus, dan saya rasa 100mbps unifi sangat menarik, tapi tak ada peluang cuba line dia... sedih
Reply With Quote
  #87  
Old 17-02-2019, 10:06 AM
ArePiz ArePiz is offline
Active Member

ArePiz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,138
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

lepas rmai dh compalain unifi ne servis dh terbaekk...umah ayah pkai streamyx 1mbps jer mmg slow giler siput khinzir pn lg laju... nk bukak youtube xpyah cakap la mmg loading jer la men pubg lg la nk masuk game pn xleh..tpi bru ne aku balik bukak youtube xde loading lgsung HD jer memanjang...
Reply With Quote
  #88  
Old 17-02-2019, 09:41 PM
apodio apodio is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2014
Posts: 291
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
Default

Unifi sux ye. Tukau dialup 1515
Reply With Quote
  #89  
Old 17-02-2019, 10:40 PM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 25,982
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 208
Active Level
My Mood:
Default

pakai unifi mobile prepaid punye....
rm20 unlimited...
__________________
[
Reply With Quote
  #90  
Old 17-02-2019, 10:58 PM
kunang-kunang kunang-kunang is offline
Regular

kunang-kunang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Location: dalam hati awak
Posts: 686
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 48
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by copy left View Post
pakai unifi mobile prepaid punye....
rm20 unlimited...
pakai simkad yg dpt free tu ok je laju
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump