Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #181  
Old 09-08-2018, 10:55 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Week

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Kuat dia ni back up Cina.
itu contoh baru.a2 cina. senang cite melayu yg kita kena sembelih dulu sblm sembelih cina. jenis manusia pengkhianat dan tak boleh percaya..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #182  
Old 09-08-2018, 10:56 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Week

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kai2020 View Post
Sbb dh biase kena suap, kena dedak mlayu jd mlsla. Brsaing dgn cina pn trketar2, gigil. Nasib baik ade bekap raja2 dan prlmbagaan, keistimewaan dan ketuanan konon. Klu xde bekap hancur lebur.

Tu psl ramai mlayu gagal, mls, merempat, manja akhirnya miskin, mrempit, mragut, penagih. Tu la klebihn mlayu.

Bngsa cina itu x dpt, ini x dpt, xde bekap raja2, xde hak2 istimewa tp pndi2, kaya2, ekonomi pegang.

Oo nnt ade yg ckp org cina x pduli halal hrm, kuat nipu..poorahh, ni sume mentality belacan

Seandainya dipilih bngsa2 didunia utk brsaing secara adil, bngsa mlayu la pling last dan hprak sbb mntaliti kg masih x brubah, hrp dedak, hrp bekap2.

Kena brsyukur gk cina ada, dorang rajin so mlayu dpt gk tempias kkayaan cina, klu cina xde, msia dgn india 2x5 je kot

Hasil kajian uitm


sembang kari.

mana hasil kajian uitm??

oooo..ko sudah lupa....

ok, next...
Reply With Quote
  #183  
Old 09-08-2018, 10:57 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Week

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Makam Lazat View Post
Orang kafir biasanya akan sokong sistem kafir juga.
Tu biasa.
Sama macam wahabi sokong uec.
Takde apa yang menghairankan.
ayat ko buatkan pencacai2 PH panas bon.tot..
Reply With Quote
  #184  
Old 09-08-2018, 10:58 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Temporarily Banned for 1 Week

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 289
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kai2020 View Post
Tambah skit bro

Lepasan STPM yg bagus bole terus ke luar negara, universiti luar yg bagus mcm cambridge atau oxford pn terima bdk2 stp. Matrik hanya local sj.

Perbandingan stp dan matrik, sekiranya bdk stp dpt cgpa 3.5 lbh krg ia ibarat lulusan matrik 4.0, senang cite lulus min stp sblh kaki pn dh masuk u.

bdk2 matrik yg krg cemerlang lbh krg 30% mmg akan masuk u juga tp kursus2 lelong di u.

Lepasan stpm klu bekerja gaji mereka bwh skit dr diploma atau sama, tp matrik xde nilai, klu gagal lgla ssh.

siapa yg ramai amik stpm dh tntulah non bumi, bumi pn ade juga yg masuk tp yg x dpt matrik, x dpt upu, knp x masuk ting 6, jwpn bdk mlayu xde standard la, low class la, bosan la kt sek lg dll jwpn mcm org politik juga

aku bkn nk mencicirkn bangsa sndiri, aku nk mereka bersaing dan tnjukkn kemampuan mereka sebenar dan bkn hanya brharap bantuan semata2, sbb satu hari nnt mereka akan brsaing didunia luar yg lebih mncabar.
sembang kari...

taknak tengok bangsa sendiri tercicir konon, walhal post2 ko semua jilat tapak kaki cina, jahanamkan melayu..

tak payah nak berlakon sgt
Reply With Quote
  #185  
Old 09-08-2018, 11:47 AM
gimau gimau is offline
Active Plus

gimau's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,901
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 120
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by frez313 View Post
first of all aku mmg melayu.. sbb aku ada mata hati aku ckp cmni.. kita ada mcm2 bantuan kewangan, kemahiran dll yg government bagi tapi masih rmai yg x ambik peluang.. kesedaran tu xde.. terlalu selesa smpi bangsa lain mendahului pn kita x prasan.. mana yg prasan cuma ckp "alaa.. lu cina mmg pandai bisnes"... seriously??

kebanyakan dorg ni cuma ada persatuan je.. mcm persatuan wong, persatuan yap.. objektif dia wong kaya akn tolong wong miskin dan bila wong miskin dah kaya dia akan tolong wong lain yg miskin lak.. sama mcm PRESMA.. sebab tu restoran mamak bnyk yg kaya n besar2.. wpun aku meragui dorg ni betul2 mamak ke bukan..

adakah sebab kita penduduk asal tanah melayu kita jadi malas sbb fikir ni tanahair kita? xkan smpi nak kena jajah or di halau dari tanah melayu baru nak sedar?
Part diaorg berpersatuan utk tolong sesama sendiri tuh aku setuju... itu kelemahan peniaga2 melayu... taknak/kurang bersatu.... pernah mmber cina aku cakap dia ada pergi satu mttg persatuan yg bincangkan loophole GST masa memula dilaksanakan dulu... pas tuh diaorg share trick tuh sesama ahli persatuan..

tapi part yg mcm2 bantuan tapi jadikan melayu makin lalai tuh aku kurang setuju... betul melayu bumiputra banyak skim bantuan, tapi utk bersaing dalam market bila peniaga2 melayu nih keseorangan takde geng cam persatuan peniaga2 cina tuh, peniaga2 melayu akhirnya akan 'dimakan'... byk cara nak sabotaj peniaga2 melayu nih sampai diaorg takleh nak survive sbb biasanya peniaga melayu involved dlm industri hiliran je bkn huluan.... yg control industri huluan nih biasanya geng Cina... so kalau diaorg main harga bahan mentah/bahan asas kat huluan mmg terduduk aahh peniaga2 melayu.

atas dasar tuh laa k'jaan selama nih terpaksa bantu bumiputra... mungkin dasar tuh takleh kekal selamanya.. tapi selagi mentaliti kesemua pemain industri tak berubah (baik melayu baik cina)....selagi tuh laa k'jaan terpaksa campur tgn utk mengelakkan ketidakseimbangan ekonomi...
Reply With Quote
Likes redcloud, g-man liked this post
  #186  
Old 11-08-2018, 01:25 AM
BenVentures BenVentures is online now
Active Plus

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 2,588
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 236
Active Level
Default

Mara will be open to Chinese and Indian.
Timbalan menteri pembangunan luar bandar, sivarasa yg pegang Mara.

Work in progress.
__________________
VACANCY
UEC HOLDERS ONLY
Reply With Quote
  #187  
Old 11-08-2018, 01:28 AM
BenVentures BenVentures is online now
Active Plus

BenVentures's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 2,588
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 236
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gimau View Post
Part diaorg berpersatuan utk tolong sesama sendiri tuh aku setuju... itu kelemahan peniaga2 melayu... taknak/kurang bersatu.... pernah mmber cina aku cakap dia ada pergi satu mttg persatuan yg bincangkan loophole GST masa memula dilaksanakan dulu... pas tuh diaorg share trick tuh sesama ahli persatuan..

tapi part yg mcm2 bantuan tapi jadikan melayu makin lalai tuh aku kurang setuju... betul melayu bumiputra banyak skim bantuan, tapi utk bersaing dalam market bila peniaga2 melayu nih keseorangan takde geng cam persatuan peniaga2 cina tuh, peniaga2 melayu akhirnya akan 'dimakan'... byk cara nak sabotaj peniaga2 melayu nih sampai diaorg takleh nak survive sbb biasanya peniaga melayu involved dlm industri hiliran je bkn huluan.... yg control industri huluan nih biasanya geng Cina... so kalau diaorg main harga bahan mentah/bahan asas kat huluan mmg terduduk aahh peniaga2 melayu.

atas dasar tuh laa k'jaan selama nih terpaksa bantu bumiputra... mungkin dasar tuh takleh kekal selamanya.. tapi selagi mentaliti kesemua pemain industri tak berubah (baik melayu baik cina)....selagi tuh laa k'jaan terpaksa campur tgn utk mengelakkan ketidakseimbangan ekonomi...
Mara already open to all races.
If the deputy minister give instruction to officer to give scholarship to non malays, will the officer dare to defy?
__________________
VACANCY
UEC HOLDERS ONLY

Last edited by BenVentures; 11-08-2018 at 01:43 AM..
Reply With Quote
  #188  
Old 11-08-2018, 04:12 AM
gimau gimau is offline
Active Plus

gimau's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,901
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 120
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BenVentures View Post
Mara already open to all races.
If the deputy minister give instruction to officer to give scholarship to non malays, will the officer dare to defy?
KSU will cross check with minister as the head of the ministry whether deputy's instruction in line with ministry policy or not...

Minister can overrule deputy's decision and instruction...
Reply With Quote
Likes d_conan liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump