Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 06-08-2018, 04:39 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 15,365
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 530
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pakcik88 View Post
Betul tu tuan, cumanya anak lelaki bukanlah dapat 100%.
Masih ada bahagian pewaris faraid yg lain.

Wallahualam
kalau mcm tu baik hibah...betul ke?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 06-08-2018, 04:58 PM
pakcik88 pakcik88 is offline
Regular

pakcik88's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 623
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Penbiru View Post
Terima Kasih tuan...saya ada anak lelaki...makan anak lelaki lagi kuat ikut faraid berbanding adik adik sayakan?
kalau niat nak bagi 100% pada yg TT nak, HIBAHKAN je.
Reply With Quote
  #43  
Old 11-08-2018, 01:21 AM
nationagainstzionist nationagainstzionist is offline
Super Active

nationagainstzionist's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,353
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

bagi hibah sewaktu hidup...
bila mati nnt harta td kembali kpd Yang Maha Memberi Rezeki..
hukum-Nya wajib dilaksana kan..faraid
harta simati bahagi secara faraid..waris2 faraid td wajib menerima bahagian2 mereka dN di akhiri dgn as-suluhh..
yg mati telah sempurna rezekinya
dan yg masih hidup tetap ada rezeki utk sehingga matinya..
makanya jgn haloba dgn dunyA
loan/pinjaman dlm islam adlh atas dasar tolong menolong,bukan lah satu bentuk perniagaan
kapitalis..
__________________
support mujahideen, defeat & destroy israel !!!
In Shaa Allah kita akan bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah
ta'waou radical islamic movement
Reply With Quote
  #44  
Old 11-08-2018, 09:20 AM
mynameis mynameis is online now
Super Active

mynameis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 6,809
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 213
Active Level
My Mood:
Default

aku dah tgk hidup org yg khianat harta pusaka ni memang x kemana.
baiklah tuan tanah pi mana2 syarikat yg sdiakan khidmat tulis wasiat dan hibah.buat cepat2.manusia bila dah nampak duit banyak ni tak banyak sikit mesti rasa tergugat iman
Reply With Quote
Likes ujikaji1 liked this post
  #45  
Old 12-08-2018, 03:18 PM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,952
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 41
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

nama bini dlm waris kwsp tu...bini ni tugasnya hanya penjaga amanah
kena ikut faraid walau mcm mana kan?
Reply With Quote
  #46  
Old 12-08-2018, 04:45 PM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 8,691
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Penbiru View Post
kalau mcm tu baik hibah...betul ke?
baik hibah atau buat wasiat dekat amanah raya
__________________
PRICE HIGH...!
Reply With Quote
  #47  
Old 17-08-2018, 10:47 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 137,931
Active Level
My Mood:
Default

klo someone mati, mcm mana family nk tau klo2 simati ada beli insurans diam2. nk cek kt mana. ke tggu je insurans cntct. tp cmne plak insurans tu nk tau klo bkn fmily sdri yg bgtau
Reply With Quote
  #48  
Old 18-08-2018, 08:16 AM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 15,365
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 530
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
klo someone mati, mcm mana family nk tau klo2 simati ada beli insurans diam2. nk cek kt mana. ke tggu je insurans cntct. tp cmne plak insurans tu nk tau klo bkn fmily sdri yg bgtau
mana ada insurans nak contact...insurans ni kalau boleh elak nak bayar..lagilah depa lari....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump