Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > CryptoCurrencies

CryptoCurrencies Discussion of bitcoin and all alternate cryptocoins. Mining, wallets, investments, exchanges and etc.

Top Crypto Chart
Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1631  
Old 07-08-2018, 07:27 PM
mocet mocet is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2014
Posts: 1,714
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by harley View Post
etf dgn sec ni coin jgk ke bos ? cari dlm binance tak junpa pun ?
Quote:
Originally Posted by harley View Post
etf dgn sec ni coin jgk ke bos ? cari dlm binance tak junpa pun ?
Bukan coin tuan, ETF ni maksudnya Exchange Traded Fund(ETF), jadi salah satu traded fund yang di trade di major trading exchange seperti NASDAQ, CBOE, etc. Situasi yang berlaku sekarang adalah Winklevoss Brother tengah mencuba untuk Bitcoin ni jadi Approved ETF di dalam major trading platform, bila berlaku approval lebih banyak institutional investor akan invest dan buat cryptocurrency market dapat market capitalization yang lebih besar maybe akan capai trillion market capitalization.


Saya bagi contoh mudah, lihat gambar rajah dibawah, ini adalah gambar rajah pada tahun 2017 untuk cryptocurrency, bayangkan kalau cryptocurrency market pergi sama size seperti gold sahaja maknanya akan ada keuntungan yang sangat besar untuk early investor dan early adopters.


Reply With Quote
Likes desire liked this post
Paid Advertisement
  #1632  
Old 08-08-2018, 01:18 AM
spipzpliz spipzpliz is offline
Regular

spipzpliz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2011
Location: Myy
Posts: 303
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

terbaik bro mocet..
Reply With Quote
  #1633  
Old 08-08-2018, 08:41 AM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 39,169
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 648
Active Level
My Mood:
Default

ok ke invest crypto ni utk masa ni? last br reg ritu kt Luno.. terus problem... crypto ni buy jerk kan...
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #1634  
Old 08-08-2018, 12:35 PM
Mitokondrion Mitokondrion is offline
Legendary Member

Mitokondrion's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2008
Location: Fibonacci SnR, Kelantan
Posts: 11,268
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 192
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
ok ke invest crypto ni utk masa ni? last br reg ritu kt Luno.. terus problem... crypto ni buy jerk kan...
ye masta. nk trade mcm forex pun boleh gk.. hehe
Reply With Quote
  #1635  
Old 08-08-2018, 02:20 PM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 39,169
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 648
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mitokondrion View Post
ye masta. nk trade mcm forex pun boleh gk.. hehe
risau gak.. takut buy2... terus bye....
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #1636  
Old 09-08-2018, 07:37 PM
desire desire is offline
Super Active

desire's Avatar

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2006
Location: At the top...
Posts: 9,689
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Sori...patik tumpang tanya...
Ada tak siapa2 kat sini tinggal area Sri Iskandar, Perak yang trade kat Binance?
__________________
Instaforex Supporter [Since July 2008]
"Wahai Tuhanku, demi nikmat-nikmat yang Engkau kurniakan kepadaku, (peliharalah daku) supaya aku tidak akan menjadi penyokong kepada golongan yang bersalah".
~(Al-Qasas 28:17)~

YM ID: ezuan_instaforex
Reply With Quote
  #1637  
Old 10-08-2018, 03:58 PM
mocet mocet is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2014
Posts: 1,714
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by spipzpliz View Post
terbaik bro mocet..
terima kasih tuan.

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
ok ke invest crypto ni utk masa ni? last br reg ritu kt Luno.. terus problem... crypto ni buy jerk kan...
Boleh margin trading tapi risikonya lebih besar

Quote:
Originally Posted by desire View Post
Sori...patik tumpang tanya...
Ada tak siapa2 kat sini tinggal area Sri Iskandar, Perak yang trade kat Binance?
Saya trader di Binance tuan maybe boleh ajukan soalan disini supaya rakan lain boleh belajar sama.
Reply With Quote
  #1638  
Old 10-08-2018, 04:22 PM
bdkkg bdkkg is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2012
Posts: 675
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 36
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Tumpang tanya sikit. ada sapa2 tau pasal Ethereum Cash Pro? membongak ke apa ye?..
Reply With Quote
  #1639  
Old 10-08-2018, 09:53 PM
mocet mocet is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2014
Posts: 1,714
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bdkkg View Post
Tumpang tanya sikit. ada sapa2 tau pasal Ethereum Cash Pro? membongak ke apa ye?..
Yup membongak.
Reply With Quote
  #1640  
Old 11-08-2018, 03:24 PM
desire desire is offline
Super Active

desire's Avatar

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2006
Location: At the top...
Posts: 9,689
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mocet View Post
Saya trader di Binance tuan maybe boleh ajukan soalan disini supaya rakan lain boleh belajar sama.
Oh! Elok la gitu

Saya baru nak belajar trade kat Binance ni.

Ada ke Youtube dalam bahasa melayu yang ajar cara2 nak trade kat Binance ?
__________________
Instaforex Supporter [Since July 2008]
"Wahai Tuhanku, demi nikmat-nikmat yang Engkau kurniakan kepadaku, (peliharalah daku) supaya aku tidak akan menjadi penyokong kepada golongan yang bersalah".
~(Al-Qasas 28:17)~

YM ID: ezuan_instaforex
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump