Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stock Counters

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-07-2018, 09:28 PM
jijigren jijigren is offline
Active Member

jijigren's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2007
Posts: 1,317
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Talking Apa Perbezaan Antara Padini-CO, PADINI dan PADINI-CP?

Maaf soalan noob. Baru plan nak beli saham. Bila kita nak trade melalui Maybank2u, kita click Trade Now. Kemudian taip PADINI (syarikat yang saya nak trade), kemudian keluar list PADINI.

PADINI
PADINI-CO
PADINI-CP
PADINI-CQ
PADINI-CR
PADINI-CS
PADINI-CT
PADINI-CU

Apa perbezaan antara kaunter-kaunter ini? Nak pilih yang mana satu untuk beli saham?

Terima kasih banyak2 kepada yang sudi menjawab
__________________
G-LESS: SUPPLEMENT UNTUK PESAKIT DIABETES PALING LARIS. LULUS KKM DAN HALAL. 018-2542042
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-07-2018, 10:05 PM
badh182 badh182 is online now
Active Plus

badh182's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2012
Location: ɥɐsıʞ nʞɐ ɐp
Posts: 2,535
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

biasa orang pilih saham induk je, yang lain2 tu den tak tahu lah...den pun baru lagi dalam dunia saham ni,mungkin split share ke warrant,call warrant tak tahu lah tu...tunggu otai masuk sat lagi,

den tumpang parking sini..
Reply With Quote
  #3  
Old 31-07-2018, 04:00 PM
shiby shiby is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 362
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jijigren View Post
Maaf soalan noob. Baru plan nak beli saham. Bila kita nak trade melalui Maybank2u, kita click Trade Now. Kemudian taip PADINI (syarikat yang saya nak trade), kemudian keluar list PADINI.

PADINI
PADINI-CO
PADINI-CP
PADINI-CQ
PADINI-CR
PADINI-CS
PADINI-CT
PADINI-CU

Apa perbezaan antara kaunter-kaunter ini? Nak pilih yang mana satu untuk beli saham?

Terima kasih banyak2 kepada yang sudi menjawab
ini semua call warrant issu by bank.ikut turutan cp then cq then cr.kalau nak beli kena tgk bila tarikh issue and expired. selalunya 6 bulan ke 1 tahun masa ke masa expired
Reply With Quote
Likes [email protected] liked this post
  #4  
Old 02-08-2018, 09:16 PM
zyzyx zyzyx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Dec 2012
Location: in your lost memories of me
Posts: 1,116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jijigren View Post
Maaf soalan noob. Baru plan nak beli saham. Bila kita nak trade melalui Maybank2u, kita click Trade Now. Kemudian taip PADINI (syarikat yang saya nak trade), kemudian keluar list PADINI.

PADINI
PADINI-CO
PADINI-CP
PADINI-CQ
PADINI-CR
PADINI-CS
PADINI-CT
PADINI-CU

Apa perbezaan antara kaunter-kaunter ini? Nak pilih yang mana satu untuk beli saham?

Terima kasih banyak2 kepada yang sudi menjawab
beli padini je. yg lain tu call warrant. tak syariah
__________________
"keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak"
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2018, 09:39 PM
BRAVOZULU BRAVOZULU is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,349
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 95
Active Level
Default

call warrant ni klu beli kena fokus tengok chart, 5 minit ke 1 jam punya chart lebih sesuai, kena fifo. klu sangkut memang lemas laaa.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump