Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-02-2019, 06:30 PM
kasturi kasturi is offline
Legendary Member

kasturi's Avatar
 
Trader Rating: (47)
Join Date: Jul 2006
Location: Menuju puncak
Posts: 13,365
Thanks (Received): 2307
Likes (Received): 936
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Damansara Damai lokasi sewa paling popular di Lembah Klang bagi 2018

7 Feb 2019

HARTANAH di Damansara Damai, Selangor menduduki tangga teratas dalam senarai lokasi rumah sewa paling dicari pada 2018, disebabkan jaringan lalu lintas yang baik dan harganya yang rendah, menurut platform sewaan dalam talian, Speedrent.

Damansara Damai, Ara Damansara, USJ, Ampang dan Puchong adalah lokasi yang paling dicari penyewa, kata Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Speedrent Wong Whei Meng.

Berdasarkan 150,000 data yang diperolehi, laman web itu menyenaraikan lima lokasi teratas di Lembah Klang bagi tahun lepas.

Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-02-2019, 07:05 PM
eizzbizz eizzbizz is offline
Super Active

eizzbizz's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,619
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 206
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

puchong jem gile ..
melawati la best .. dkt dgn bukit + gunung + easy access (setapak + ampang - keramat ) ada hiway Duke + Akleh
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2019, 07:11 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,863
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1571
Active Level
My Mood:
Default

tapi damansara damai ni mmg jem...rumah mmg murah..sewa pun murah...tp jem..

aku dah pernah duduk situ...nk kluar kerja seksa gila..

kalau naik motor ok lah..
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2019, 07:17 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 39,669
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 725
Active Level
My Mood:
Default

aku ade umah kt situ... apartment low cost... igt nk lego.. bp skrg agak2 market value..
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #5  
Old 08-02-2019, 07:22 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 16,325
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 176
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
aku ade umah kt situ... apartment low cost... igt nk lego.. bp skrg agak2 market value..
Buat rumah sewa je .
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Likes Niyang liked this post
  #6  
Old 15-02-2019, 11:12 AM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,963
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 69
Active Level
Default

saya pun ada rumah sewa kat situ,bg penyewa kat bujang...x lama lg MRT dah siap depan tu lg kaw la..tp nak duduk situ mmg pack gila la..g dan balik keje jem kaw punye
Reply With Quote
  #7  
Old 20-02-2019, 10:15 AM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 8,214
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

pengalaman ak dok damai 2bln je xtahan kmdn pindah..kesimpulan

1. xsesuai utk pembesaran anak2
2. jem teruk/crowded (jalan keluar masuk utama satu je)
3. warga asing ramai sgt
4. kadar jenayah tggi (terutama melibatkan kecurian kenderaan)
Reply With Quote
  #8  
Old 20-02-2019, 11:25 AM
fuhrer_69 fuhrer_69 is offline
Active Member

fuhrer_69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,606
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 84
Active Level
My Mood:
Default

siapa2 nak cari rumah sewa tu, luang kan la sikit masa pergi tempat tu, tengok persekitaran tu macam mana.

jgn nampak sewa murah, deposit pun rendah terus main tibai je amik.

dmsara damai ni persekitran xsesuai langsung untuk bekeluarga, apetah lagi besarkan budak2. kotor + xselamat pun ye jugak.

ni pendapat aku la sbb aku pernah pergi ke sana kan. xtau la kalau ada area dmsara yg ok
Reply With Quote
  #9  
Old 21-02-2019, 12:35 PM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 8,214
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fuhrer_69 View Post
siapa2 nak cari rumah sewa tu, luang kan la sikit masa pergi tempat tu, tengok persekitaran tu macam mana.

jgn nampak sewa murah, deposit pun rendah terus main tibai je amik.

dmsara damai ni persekitran xsesuai langsung untuk bekeluarga, apetah lagi besarkan budak2. kotor + xselamat pun ye jugak.

ni pendapat aku la sbb aku pernah pergi ke sana kan. xtau la kalau ada area dmsara yg ok
setuju..lupe ak nak letak point "kotor" tu..maaflah kalau sape2 dok sana.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump