Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 17-02-2016, 02:38 PM
wantrader82 wantrader82 is offline
Active Plus

wantrader82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,741
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Kenit View Post
Rules of 72 tu adalah formula mudah utk tahun berapa lama masa diperlukan utk simpanan kita menjadi double dgn pulangan berapa % setahun..

Dari mana formula ni dtg adalah dari pengiraan nilai duit kita pada masa depan..

Aku x ingt apa formula dia..tt boleh try google..klu x silap a=p(1+r)^t..

Yg mana a adalah future value, p = nilai skrg, r = rate if return, t = tahun..
(Formula tu maybe salah..tlg check ye)

dari formula tu, didapati pada nilai 7.2% or 7.2 tahun , simpanan bertambah secara double..

So bila guna rules of 72, senang nk cerita pasal return..
X perlu lah guna financial calculator or other pengiraan yg complex
oh macam tu...terima kasih tuan..sangat jelas.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 11-09-2016, 01:03 AM
ryumaira ryumaira is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 33
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

hi semua ..sy consultant cwa..
so mmg selalu leader suh guna rules 72 tu utk tahu dgn dividen sekian2.. berapa lama duit kita akan berganda..

neway..utk info..bulan lps cwa declare div utk dali growth fund 6.5% per unit..
so okayla..belum kira capital gain lg..
fund ni pun dah 18tahun..dah pernah rs ms economy downfall 1998,2008....
tp ms ekonomi teruk tu xlama pun..dah mmg cycle ekonomi dunia..

if ada yg nk tau lg psl cwa boleh je tny kt sini..pm pun boleh
Reply With Quote
  #23  
Old 27-10-2016, 03:53 PM
mata sepet mata sepet is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Hati2 dgn agent unit trust...sgt licik smpi pelabur xtau kena tipu.duit dh amik,sy tggu 2 thn.bila call agent xde dlm pkhidmatan,call BIMB unit trust mereka kata nama sy xde..rupanya agent tu mmg dh kena terminate kerana bawa lari duit org..
Reply With Quote
  #24  
Old 27-10-2016, 04:23 PM
hakeem hakeem is offline
Active Plus

hakeem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: atas kerusi
Posts: 3,011
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ryumaira View Post
hi semua ..sy consultant cwa..
so mmg selalu leader suh guna rules 72 tu utk tahu dgn dividen sekian2.. berapa lama duit kita akan berganda..

neway..utk info..bulan lps cwa declare div utk dali growth fund 6.5% per unit..
so okayla..belum kira capital gain lg..
fund ni pun dah 18tahun..dah pernah rs ms economy downfall 1998,2008....
tp ms ekonomi teruk tu xlama pun..dah mmg cycle ekonomi dunia..

if ada yg nk tau lg psl cwa boleh je tny kt sini..pm pun boleh
apa cwa tu?
Reply With Quote
  #25  
Old 01-11-2016, 12:40 PM
ryumaira ryumaira is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 33
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hakeem View Post
apa cwa tu?
cimb wealth advisor...skg nama baru cimb principal
Reply With Quote
  #26  
Old 01-11-2016, 12:42 PM
ryumaira ryumaira is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 33
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mata sepet View Post
Hati2 dgn agent unit trust...sgt licik smpi pelabur xtau kena tipu.duit dh amik,sy tggu 2 thn.bila call agent xde dlm pkhidmatan,call BIMB unit trust mereka kata nama sy xde..rupanya agent tu mmg dh kena terminate kerana bawa lari duit org..
encik bagi cash dekat tgn ke? cek utk simpanan cash..encik kena buat banker cek ats nama encik..bukan cash cheque..

so nextime hati2 bila nk wat pelaburan..
Reply With Quote
  #27  
Old 01-11-2016, 01:45 PM
hakeem hakeem is offline
Active Plus

hakeem's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: atas kerusi
Posts: 3,011
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ryumaira View Post
cimb wealth advisor...skg nama baru cimb principal
ooo...time kasih. nanti ade duit boleh la roger2 ...
Reply With Quote
  #28  
Old 04-11-2016, 11:49 AM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 6,533
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ryumaira View Post
cimb wealth advisor...skg nama baru cimb principal
bleh pm utk details tq
Reply With Quote
  #29  
Old 25-04-2017, 09:13 AM
lizzqute lizzqute is offline
Super Active

lizzqute's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Location: Putra>>>KL>>>PJ
Posts: 9,730
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wantrader82 View Post
Rahsianya adalah hukum 72, seperti dibawah:


Tahun diperlukan untuk menggandakan simpanan anda = 72 / Pulangan dari simpanan anda


Untuk mudah faham;


1. Katakan Ahmad menyimpan RM50,000 di akaun simpanan biasa di bank dengan pulangan setahun 2%. Maka masa diperlukan untuk duit Ahmad jadi sekali ganda iaitu RM100,000 adalah 36 tahun iaitu 72/2 tahun.


2. Mutu menyimpan RM50,000 beliau di akaun simpanan tetap dengan pulangan setahun 3.6%, jadi duit Mutu bertambah jadi RM100,000 dalam masa 72/3.6 iaitu 20 tahun.


3. Yusuf menyimpan RM50,000 beliau di amanah saham dengan pulangan setahun 12%. Duit Yusuf bertambah jadi RM100,000 dalam masa 72/12 iaitu 6 tahun.


Jadi dalam contoh diatas, duit Yusuf bertambah sekali ganda lebih cepat berbanding Mutu dan juga Ahmad.
*

Teknik menggandakan wang penting jika ingin mengumpul kekayaan. Jadi kita perlulah bijak untuk menyimpan agar mendapat gandaan pulangan secepat mungkin….Tiada gunanya ia sampai pada sasaran tetapi kita pula
sudah tua.
NPV... net profit Value.. biasa Bank atau badan kemajuan akan nilai sesuatu project berdasarkan NPV.. so kita akan tahu bila keuntungan boleh tercapai pada tempoh tertentu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump