Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-08-2015, 06:48 PM
NightFury NightFury is offline
Active Plus

NightFury's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Jan 2010
Location: MYY - KUL - UK
Posts: 3,420
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hani85 View Post
Kes seorang janda yang agak muda, tiada anak, tidak bekerja, tiada hutang. Dapat pampasan 200k dari insurans. Tiada aset.

Beliau tiada cash flow. Beliau bertanya bagaimana untuk memberanakkan duit itu jika tidak bekerja. Beliau minat nak berbisnes, tak tahu nak bisnes apa katanya. Please advise in term of:

1) Investment, dan kenapa invest di situ
2) Business, dan kenapa patut memilih bisnes itu

Thanks in advance guys!

::Mod tolong jangan merge, kerana situasi ini berlainan dari situasi orang lain. Dan nanti, tiada fokus. Thanks mod.

jom PM saya untuk investment dlm forex.. 5% setiap minggu.. kira 20% sebulann..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-08-2015, 06:54 PM
hani85 hani85 is offline
Super Active

hani85's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,726
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dloanman View Post
simpan dlm tabung haji 1/2 & 1/2 buek bisnes francais kecil2 yg laris terkini atau cari JV dgn tokey produk2 kesihatan yg top 1malaya
tentang francais ni ada beberapa benda yang saya belajar, dan ada kelemahan yang agak ketara:

1) Francaisi dipaksa bayar yuran pengiklanan, yuran tahunan, yuran persatuan dan dikenakan royalti yang sangat tinggi.

2)Francaisi tiada hak memilih lokasi perniagaan, semuanya ditentukan francaisor.

3)Kawasan strategik hanya diserahkan kepada kaum kerabat. Francaisi hanya dapat lokasi corot walaupun sudah booking premis yang sangat stategik, banyak alasan yang diberi.

4)Terdapat kawasan di mana francaisi dibiarkan bersaing sesama sendiri. Francaisi juga dipaksa membeli peralatan yang tidak perlu.

Ini apa yang saya baca.
__________________
Pulangan TERTINGGI unit trust di Malaysia: Di PHILLIP MUTUAL. Moh singgah---> SINI

Whatsapp 010-8001059
Reply With Quote
  #13  
Old 27-08-2015, 07:09 PM
nonoo1 nonoo1 is offline
Super Active

nonoo1's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2010
Posts: 5,624
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 200
Active Level
My Mood:
Default

200k ni sebenar kecik sahaja.. salah guna tak sampai setahun bole abis.. aku suggest kalo taktau nk buat apa2, langkah pertama, invest dlm asb atau tabung haji dulu.. jgn terpedaya ngan bisnes2 mengarut yg untung gila2.. jgn bgtau kawan2 atau family pasal duit tu...
Reply With Quote
  #14  
Old 27-08-2015, 07:14 PM
aamirharun aamirharun is offline
Regular

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2010
Posts: 831
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
Active Level
Default

sedekah pada rumah anak yatim dan jadilah penjaganya sekali...insyallah hidup lebih aman ..
Reply With Quote
  #15  
Old 27-08-2015, 07:15 PM
pue22 pue22 is offline
Regular

pue22's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2010
Location: Bin2lu
Posts: 532
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

beli rumah dan sewakan. boleh beli rumah kos rendah @ rumah lelong.
Reply With Quote
  #16  
Old 27-08-2015, 07:20 PM
pokyo pokyo is offline
Super Active

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,134
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 95
Active Level
Default

separuh masuk tabung haji & asb, separuh lagi invest dlm pelbagai cabang. beli lembu & tanah di kg2 pun ok.
Bulan2 makan duit gaji shj.
__________________
Cetak Murah; Plastic Bag | Paper Bag | Receipt | Coupon | Ticket | Flyer - wasap.my/60186630416
Reply With Quote
  #17  
Old 27-08-2015, 07:23 PM
chrome76 chrome76 is offline
Active Plus

chrome76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,753
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

takyah invest kt org..

duit tu masuk tabung haji/asb..

kalau niat nk bisnes berkuli dulu benda yg dia nk bisnes.. contoh kalau dia nk berniaga jual tudung.. pegi cari butik tudung dan kerja situ dulu... biar duit 200k tu tak bersentuh langsung sesen pun...

invest duit gaji pegi kursus hartanah mcm faizul ridzuan punya ke.. pegi kursus belajar saham.. pendek kata invest utk PELAJARAN KEWANGAN kalau tak paham lagi.. sambung utk tahun kedua.. (duit 200K dah beranak dah masa ni) tahan lagi niat nk guna duit tu.. survive..

cari ilmu bisnes.. tahun ke-3 baru mulakan bisnes menggunakan keuntungan dari pelaburan 200k tu.. mulakan sekecil yg boleh.. minimakan modal..

yang paling penting JANGAN INVEST KAT PROGRAM/INDIVIDU invest kt ilmu lebih berguna..
Reply With Quote
  #18  
Old 27-08-2015, 07:25 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,613
Thanks (Received): 2016
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hani85 View Post
Kes seorang janda yang agak muda, tiada anak, tidak bekerja, tiada hutang. Dapat pampasan 200k dari insurans. Tiada aset.

Beliau tiada cash flow. Beliau bertanya bagaimana untuk memberanakkan duit itu jika tidak bekerja. Beliau minat nak berbisnes, tak tahu nak bisnes apa katanya. Please advise in term of:

1) Investment, dan kenapa invest di situ
2) Business, dan kenapa patut memilih bisnes itu

Thanks in advance guys!

::Mod tolong jangan merge, kerana situasi ini berlainan dari situasi orang lain. Dan nanti, tiada fokus. Thanks mod.
Cadangan saya TT, agar dia tidak berasa terlampau teruja dgn amaun tsbt dan ghairah utk mengumpulkan harta. Di luar sana ramai akan mengambil kesempatan atas status beliau dan apa yg dimilikinya.

200k parking dulu kat ASB, AHB atau TH sebagai platform defensive utk keperluan kecemasan. Kerana usia yg muda, beliau mampu mencari pekerjaan sesuai dlm tempoh yg tertentu. Boleh juga masuk dlm persatuan ibu2 tunggal yg memberi ruang dan peluang mengikuti kursus2 bersesuaian. Dgn ilmu dan pengalaman serta modal, barulah dia bersedia membuka perniagaannya sendiri.

Ada byk peluang biz, carilah mentor yg berpengalaman dan sesuai. Good luck

p/s: TT ajar dia buat Lasbi dulu
Reply With Quote
  #19  
Old 27-08-2015, 07:29 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,613
Thanks (Received): 2016
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Cool

Quote:
Originally Posted by 2bz4money View Post
Cadangan saya TT, agar dia tidak berasa terlampau teruja dgn amaun tsbt dan ghairah utk mengumpulkan harta. Di luar sana ramai akan mengambil kesempatan atas status beliau dan apa yg dimilikinya.

200k parking dulu kat ASB, AHB atau TH sebagai platform defensive utk keperluan kecemasan. Kerana usia yg muda, beliau mampu mencari pekerjaan sesuai dlm tempoh yg tertentu. Boleh juga masuk dlm persatuan ibu2 tunggal yg memberi ruang dan peluang mengikuti kursus2 bersesuaian. Dgn ilmu dan pengalaman serta modal, barulah dia bersedia membuka perniagaannya sendiri.

Ada byk peluang biz, carilah mentor yg berpengalaman dan sesuai. Good luck

p/s: TT ajar dia buat Lasbi dulu
JANGAN JADI MACAM JANDA INI KLIK
Reply With Quote
  #20  
Old 27-08-2015, 07:30 PM
chendolais chendolais is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2015
Posts: 202
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 2bz4money View Post
p/s: TT ajar dia buat Lasbi dulu

Lasbi tu apa bossss
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump