Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 01-09-2016, 09:01 AM
ajid182 ajid182 is offline
Active Member

ajid182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: www.wakakah.com
Posts: 1,607
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

murahnye tuan pijoe beli��tok putih abestu nk jual kat mana?sy sebenarnya agak stress jgk tahun lps ada beli emas hiasan dlm rm9k...fikir2 nk jual jadi stress
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 01-09-2016, 09:01 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 26,950
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 240
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mhafiz255 View Post
selalu jual kt mana bro, tmpt yg ok nk jual
kalau 999 jual direct terus.. jual kat orang... klu 916 tu payah sikit... masih boleh tolak kat orang... klu jual kat kedai memang akan tolak antara 20-30% harga pasaran...
Reply With Quote
  #13  
Old 01-09-2016, 09:01 AM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 73,513
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 382
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ajid182 View Post
asalam selamat pagi..
nk tanye cgrians kat mana yg dikatakan untung sebab sy beli harga rm1400 jual balik dapat rm800 je...

Quote:
Originally Posted by Mhafiz255 View Post
selalu jual kt mana bro, tmpt yg ok nk jual
masta ada print screen dak...geraf emas naik turun kat tokei kedai mas tu..?
buktikan kat dia....kot2 dia kelentong ka apa ka...huhu
Reply With Quote
  #14  
Old 01-09-2016, 09:05 AM
Duan82 Duan82 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2011
Posts: 5,558
Thanks (Received): 127
Likes (Received): 496
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ajid182 View Post
asalam selamat pagi..
nk tanye cgrians kat mana yg dikatakan untung sebab sy beli harga rm1400 jual balik dapat rm800 je...
sbb tuan beli masa emas mencanak naik, tuan beli emas masa harga emas dipuncak. tak pun tuan beli di lembah klang, yg mana PERSATUAN PENIAGA EMAS lembah klang ni, agak pelik sedikit, mereka penjual ni tidak menurunkan harga emas, semasa emas dunia mengalami pembetulan harga (penurunan harga emas) atas alasan "kalau kami turunkan mcm mana kami nak support gaji staf atau pekerja kami?". Di kelantan harga emas, di kira berdasarkan harga semasa. So dlm kes tuan, saya agak tuan beli di sekitar lembah klang dan mereka ini tidak turunkan harga emas, tetapi bila beli dari customer, beli 30% murah dari harga semasa..sebab emas terpakai.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-09-2016, 09:07 AM
ajid182 ajid182 is offline
Active Member

ajid182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: www.wakakah.com
Posts: 1,607
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
masta ada print screen dak...geraf emas naik turun kat tokei kedai mas tu..?
buktikan kat dia....kot2 dia kelentong ka apa ka...huhu
xde print screen la bos....kt pajak tanye lgla sikit dpt rm600 je..sedih betul
Reply With Quote
  #16  
Old 01-09-2016, 09:08 AM
kotak85 kotak85 is offline
Regular

kotak85's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 841
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 11
Active Level
Default

jual kt org jugak. emas ni klu nak simpan untuk long term bru ok. 12-20 tahun.
simpan untuk hari tua
Reply With Quote
  #17  
Old 01-09-2016, 09:10 AM
Syahforever Syahforever is offline
Regular

Syahforever's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2010
Posts: 562
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ajid182 View Post
xde print screen la bos....kt pajak tanye lgla sikit dpt rm600 je..sedih betul
ko beli sikit je tu... orang lain beli lagi banyak.. siap bayar zakat lagi...

emas ni long term.. bukan short term..

kawan aku 3kg emas sahaja.. dalam kondisi emas turun, zakat tetap kena bayar...Hah, kalo nak dipikir untung, memang lerrr...
__________________
Jangan Pandang Belakang Dulu..
Reply With Quote
  #18  
Old 01-09-2016, 09:24 AM
nazrirazra nazrirazra is offline
Legendary Member

nazrirazra's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2009
Posts: 11,922
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 99
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ajid182 View Post
asalam selamat pagi..
nk tanye cgrians kat mana yg dikatakan untung sebab sy beli harga rm1400 jual balik dapat rm800 je...
jual cepat sangat tu,.. meh jual kat saya. saya bayar lebey sket

ps: keuntungan emas ni adalah bernilai sepanjang zaman.
__________________
Sembang Tak Mau Kencang!
Reply With Quote
  #19  
Old 01-09-2016, 09:25 AM
nazrirazra nazrirazra is offline
Legendary Member

nazrirazra's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2009
Posts: 11,922
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 99
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

cerita ttg emas ni.. korang tau tak jika aku nak berniaga emas (barang kemas), kat mana aku nak cari pembekal yng bagi harga betul2 cun punyerr..
__________________
Sembang Tak Mau Kencang!
Reply With Quote
  #20  
Old 01-09-2016, 09:27 AM
ajid182 ajid182 is offline
Active Member

ajid182's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: www.wakakah.com
Posts: 1,607
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Duan82 View Post
sbb tuan beli masa emas mencanak naik, tuan beli emas masa harga emas dipuncak. tak pun tuan beli di lembah klang, yg mana PERSATUAN PENIAGA EMAS lembah klang ni, agak pelik sedikit, mereka penjual ni tidak menurunkan harga emas, semasa emas dunia mengalami pembetulan harga (penurunan harga emas) atas alasan "kalau kami turunkan mcm mana kami nak support gaji staf atau pekerja kami?". Di kelantan harga emas, di kira berdasarkan harga semasa. So dlm kes tuan, saya agak tuan beli di sekitar lembah klang dan mereka ini tidak turunkan harga emas, tetapi bila beli dari customer, beli 30% murah dari harga semasa..sebab emas terpakai.
memang area lembah klang senang cite dlm selangor...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump