Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-01-2016, 08:40 PM
Mhafiz255 Mhafiz255 is offline
Regular

Mhafiz255's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2015
Posts: 214
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default Siapa dah start simpan emas?

Salam CG, nak tanya antara warga CG siapa yang dah start simpan emas?
bleh kongsi sikit tak, kenapa tergerak nak simpan emas,and bagi siapa yang belum ada emas tu kenapa tak nak simpan or apa sebab tak nak. boleh kongsi sikit, nak tengok jawapan , tq
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-01-2016, 08:45 PM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,452
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Yea...dh start simpan emas..dh hampir setahun..

Kelebihan:
1) dpt kurangkan penggunaan duit ke arah jalan yg lagha
2) emas kalis inflasi
3) jadi ahli powergold..sambil nyimpan,sambil jual(trading) dpt untung..bila dpt untung..leh beli lg emas
4) ikut sunnah dgn simpan dinar emas.
5) dpt bayar zakat utk bersihkan harta.

Kalau nk list byk lg..ckuplah yg ni dlu yea.
__________________

INCOME PROTECTION + PASSIVE INCOME = VMC


DARI BIASA2 JD LUAR BIASA DGN EVOMEN | BECOME A MAXIS PARTNER & GET COMMISION
Reply With Quote
  #3  
Old 01-01-2016, 08:46 PM
jemoreng jemoreng is offline
Super Active

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Sep 2009
Posts: 7,973
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jom...simpan simpan
__________________
LETUPKAN JUALAN ONLINE ANDA DENGAN MEMBACA INFO INI DALAM 10 MINIT SILA KE KLIK LINK DI BAWAH

Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2016, 08:55 PM
slayrox10 slayrox10 is offline
Active Plus

slayrox10's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 3,159
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mhafiz255 View Post
Salam CG, nak tanya antara warga CG siapa yang dah start simpan emas?
bleh kongsi sikit tak, kenapa tergerak nak simpan emas,and bagi siapa yang belum ada emas tu kenapa tak nak simpan or apa sebab tak nak. boleh kongsi sikit, nak tengok jawapan , tq
sebab x mampu je duit ada cukup2 makan...
__________________
wanna sifu for teach forex...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2016, 09:00 PM
PeRtZ PeRtZ is offline
Active Plus

PeRtZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2013
Location: Johor Bahru
Posts: 3,921
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Saya simpan & jual...
Sebab elak duit drp beli benda yg tak sepatutnya..
Sebab elak org drp pinjam duit kita ( tak kan org nak pinjam emas )
Hehehe.. Jom tukar wang fiat kepada emas... Bukan beli tau....
Tukar duit ikut harga sebenar emas... Jangan bayar lebih tapi dpt sikit emas nya..
__________________
(Renungan)Kita adalah apa yang kita fikirkan!
(Renungan)Kita layak dapat apa yang selayaknya untuk kita
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=565858
Follow IG; publicgold_ahjil (utk promosi emas drp saya)
hadiahuntuksahabat.blogspot.com
Reply With Quote
  #6  
Old 01-01-2016, 09:11 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 39,314
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 687
Active Level
My Mood:
Default

belum ada kemampuan... in sha allah
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #7  
Old 01-01-2016, 09:12 PM
feer6452 feer6452 is offline
Super Active

feer6452's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,851
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Mana lagi untung ni? Simpan emas ke simpan ssp bsn? Hihi

Maaf tt gurau je...

Tak mampu lg nk simpan banyak.. Ada 9g je baru... Nk sampai 1Kg jauh lagi weh
Reply With Quote
  #8  
Old 01-01-2016, 09:14 PM
dejavu dejavu is offline
Active Member

dejavu's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,907
Thanks (Received): 87
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Minimum org jual brape gram ye..kalo dpt beli 1gm paling min ok gak..sb kalo nk tunggu beli byk2 nti duit tu terpakai pulak..
__________________
Siapa lah aku tanpa diriMu....
Reply With Quote
  #9  
Old 01-01-2016, 09:14 PM
PeRtZ PeRtZ is offline
Active Plus

PeRtZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2013
Location: Johor Bahru
Posts: 3,921
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by feer6452 View Post
Mana lagi untung ni? Simpan emas ke simpan ssp bsn? Hihi

Maaf tt gurau je...

Tak mampu lg nk simpan banyak.. Ada 9g je baru... Nk sampai 1Kg jauh lagi weh
Simpan dua dua... Ssp dgn emas..
__________________
(Renungan)Kita adalah apa yang kita fikirkan!
(Renungan)Kita layak dapat apa yang selayaknya untuk kita
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=565858
Follow IG; publicgold_ahjil (utk promosi emas drp saya)
hadiahuntuksahabat.blogspot.com
Reply With Quote
  #10  
Old 01-01-2016, 09:15 PM
xtrem_decod xtrem_decod is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,681
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku simpan dirham perak, masuk katogeri tak TT?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump