Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-12-2010, 04:53 PM
IstiqamahGOLD IstiqamahGOLD is offline
Active Member

IstiqamahGOLD's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,518
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default Analisis semasa harga emas. (News-FA/Technical Analysis-TA)

Salam, saje bukak thread ni untuk semua gold diggers berikan sebarang input dan analisis termasuk aku. Mudah untuk kita semua buat rujukan dan panduan.

Ni setup aku untuk hari ini :

__________________
Services offered :
1) Potongan gaji dah 60%?? Ada jalan utk dpt loan RM50k(BR) (GOMEN-NO BLACKLIST/CCRIS).Boleh potong up to 90% kali gaji.<-- CLICK HERE(Ada kuota)

2) Buat loan utk beli emas ketul/bar!<-- CLICK HERE

EMAIL/YAHOO MESSENGER : [email protected] WHATSAP : +6281222225559
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-12-2010, 04:55 PM
amazinggold88 amazinggold88 is offline
CG Top Poster Club

amazinggold88's Avatar
 
Trader Rating: (261)
Join Date: Nov 2008
Location: harapan menjadi kenyataan :)
Posts: 44,772
Thanks (Received): 206
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

no komen
x pakar bab2 nie
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2010, 04:59 PM
IstiqamahGOLD IstiqamahGOLD is offline
Active Member

IstiqamahGOLD's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,518
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by izan_88 View Post
no komen
x pakar bab2 nie
xpe, aku pun masih lagi belajar. harap ada mana-mana gold trader bagi input... bolehlar kita wat panduan.
__________________
Services offered :
1) Potongan gaji dah 60%?? Ada jalan utk dpt loan RM50k(BR) (GOMEN-NO BLACKLIST/CCRIS).Boleh potong up to 90% kali gaji.<-- CLICK HERE(Ada kuota)

2) Buat loan utk beli emas ketul/bar!<-- CLICK HERE

EMAIL/YAHOO MESSENGER : [email protected] WHATSAP : +6281222225559
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2010, 05:10 PM
amazinggold88 amazinggold88 is offline
CG Top Poster Club

amazinggold88's Avatar
 
Trader Rating: (261)
Join Date: Nov 2008
Location: harapan menjadi kenyataan :)
Posts: 44,772
Thanks (Received): 206
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by itiqomah View Post
xpe, aku pun masih lagi belajar. harap ada mana-mana gold trader bagi input... bolehlar kita wat panduan.
dlm mnggu nie bru nk bljr bos
Reply With Quote
  #5  
Old 02-12-2010, 05:27 PM
IstiqamahGOLD IstiqamahGOLD is offline
Active Member

IstiqamahGOLD's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,518
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

oklah tu Izan,

Ok ni aku nak cerita sikit perihal Emas, kekuatan dan kelemahan Dollar.

Apabila US Dollar menguat, ianya memerlukan jumlah dollar yang sedikit untuk membeli sebarang komiditi contohnya emas. Apabila USD melemah, ianya memerlukan jumlah dollar yang lebih untuk membeli komoditi dalam kuantiti yang sama.

Ini membuktikan US Dollar menentukan arah harga komiditi seperti emas, yang mempengaruhi samada memerlukan dollar yang sikit atau banyak untuk membeli emas atau komiditi lain. Lain kata, apabila USD menguat emas akan menurun dan sama juga sebaliknya. Itulah fakta tentang nilai harga emas.

LAin faktor mempengaruhi harga emas ialah bergantung kepada "demand" dalam pasaran terhadap emas. Apabila harga emas tinggi apabila diukur bukan sahaja dalam bentuk USD, tetapi juga dalam bentuk Euro, Pounds, Yen ataupun RM, kita tahu demand emas adalah tinggi dan telah menaikkan nilai harganya tersendiri.

Apabila harga emas tinggi dalam US Dollar... tetapi dalam masa sama harga dalam bentuk currency lain tetap sama kita dapat buat rumusan bahawa USD Dollar yang melemah dan bukannya kekuatan USD menjadi punca kenaikan harga emas. Ini kerana harga emas jika kita lihat di dalam mana-mana graph Meta4 ianya VERSUS with USD. JAdi ini perkara penting yang perlu kita lihat sebagai trader emas.

Haha apa aku mengarut daaa.. aku xde keje lah ni semalam dah seharian trade gold hari ni aku nak rehat jap. kekeke.
__________________
Services offered :
1) Potongan gaji dah 60%?? Ada jalan utk dpt loan RM50k(BR) (GOMEN-NO BLACKLIST/CCRIS).Boleh potong up to 90% kali gaji.<-- CLICK HERE(Ada kuota)

2) Buat loan utk beli emas ketul/bar!<-- CLICK HERE

EMAIL/YAHOO MESSENGER : [email protected] WHATSAP : +6281222225559
Reply With Quote
  #6  
Old 02-12-2010, 05:38 PM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 24,853
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 202
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kalau harga emas break lowest semalam (1381) bole la turun lagi rasanya
Reply With Quote
Thanks IstiqamahGOLD thanked for this post
  #7  
Old 02-12-2010, 05:39 PM
oimates oimates is offline
Active Plus

oimates's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2009
Posts: 2,933
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 3
Active Level
Default

bro, trade gold kat ne? berminat jgk nk blajar trade ni..tp yg aku jmpa sekarang just VGMC..cuma kurang yakin web tu akan bertahan lama..
Reply With Quote
  #8  
Old 02-12-2010, 05:47 PM
IstiqamahGOLD IstiqamahGOLD is offline
Active Member

IstiqamahGOLD's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,518
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by oimates View Post
bro, trade gold kat ne? berminat jgk nk blajar trade ni..tp yg aku jmpa sekarang just VGMC..cuma kurang yakin web tu akan bertahan lama..
Emas ni ramai tak trade kat meta4 sebab spread dia tu ramai tk tahan kena ada modai besar. Aku pun trade kt VGMC gak sebab kat situ takkan kena MC.. haha. Kat broker meta4 aku buat analisis dan untuk tekan SELL je. Ko cuba tanya IB-IB banyak kt cg nih ada beberapa broker offer trading komiditi sperti emas.
__________________
Services offered :
1) Potongan gaji dah 60%?? Ada jalan utk dpt loan RM50k(BR) (GOMEN-NO BLACKLIST/CCRIS).Boleh potong up to 90% kali gaji.<-- CLICK HERE(Ada kuota)

2) Buat loan utk beli emas ketul/bar!<-- CLICK HERE

EMAIL/YAHOO MESSENGER : [email protected] WHATSAP : +6281222225559
Reply With Quote
  #9  
Old 02-12-2010, 05:54 PM
lambda123 lambda123 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 7,339
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 290
Active Level
My Mood:
Default

aku pun gold digger x expert pun, harap leh tumpang belajar sini.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-12-2010, 06:22 PM
arzaraza arzaraza is offline
Super Active

arzaraza's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2010
Location: Jln Pak Abu Bworth
Posts: 5,762
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 0
Active Level
Default

alamak
aku lagi le tak paham nak baca analisis tu

boleh ke sesapa ajar pelan pelan
__________________
Spanish Timbrado breeder
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump