Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #721  
Old 27-04-2019, 06:05 PM
otaida00taj otaida00taj is offline
Legendary Member

otaida00taj's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Location: Lạng Sơn, Thanh Hóa, Vietnam
Posts: 10,360
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

Shopee bagus, produk tersusun sikit...
sesuai untuk pembeli di pedalaman, sebab boleh letak lokasi rumah dengan tepat (GPS). Platform lain, tak pasti, ada ke tak...

harga, murah sikit berbanding dgn Lazada...
__________________
Ask Prof. O.T™
GreenBlack® Corporation

Kota Bharu - Balik Pulau - Skudai - Nilai
"Hidup ini mesti enjoy kerana hari tua anda akan menjelang"
Bina dan tingkatkan penjenamaan anda di mata dunia
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #722  
Old 28-04-2019, 10:49 AM
imrantech imrantech is offline
Active Member

imrantech's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 1,834
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 82
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
sapa pakai onexox ? shopee TAC tak sampai-sampai.
aku pun sama. num mnp ke onexox. tak sampai2 tac

Reply With Quote
  #723  
Old 30-04-2019, 02:58 PM
jabberwock jabberwock is offline
Active Member

jabberwock's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,456
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 153
Active Level
My Mood:
Default

Shopee dah rendahkan minimum amaun beli untuk dapat free postage tapi kena pilih guna dhl ngan j&t. Yang aku perasan la tak semua seller bagi option untuk guna dua tu, kadang2 ada poslaju je. Serius la kena tukar guna dhl, laju bedesup dorang hantar. Semalam pos arini dah sampai kat pantai timur. Kalau poslaju konfem 4-5 ari. Semalam aku beli 3 barang, 2 postage guna dhl 1 poslaju, tiga2 seller pos petang semalam. 2 yang guna dhl dah selamat sampai, 1 yang poslaju tu sangkut kat processing center kl lagi. Aptb
Reply With Quote
  #724  
Old 30-04-2019, 03:18 PM
stuck stuck is offline
Active Plus

stuck's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Apr 2007
Location: Tepen-Kuale-Putrajaya
Posts: 3,327
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 81
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SeMart View Post
genap sebulan meniaga di shopee...
oklah...
target bulan depan dpt preferred seller..
sebenarnya dah lebih, 80 order utk bulan nie sahaja..
dah cukup kriteria utk dpt prefered seller...



ulang soalan jual apa tuan?
__________________
Anda mencari HP ori? AP set pun ada depends model..!!

Berminat boleh call/sms/whatsapp:
012-2758544
Sudi2 la singgah: http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=564986
Reply With Quote
  #725  
Old 30-04-2019, 04:09 PM
no trade no trade is online now
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 7,762
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 131
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

macam menarik, ada ebook untuk newbie start tak ?
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Sedapnya Pelam Kocak
NyuMmmm
Reply With Quote
  #726  
Old 02-05-2019, 11:47 PM
SeMart SeMart is offline
Junior

SeMart's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 52
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
Default

shopee nie kalau nak main dropship ada kad kredit mmg ok sgt....
xde sakit sgt nak keluar modal mula2 tu..
Reply With Quote
  #727  
Old 02-05-2019, 11:51 PM
SeMart SeMart is offline
Junior

SeMart's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 52
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by stuck View Post
ulang soalan jual apa tuan?
xleh beritahu, kena research sendiri..
kalau semua start jual barang sama..
sales aku jatuh, profit margin akan mengecil sbb seller shopee suka main harga sehingga untung rm1 pun ambil...
teringat zaman main ebay dulu, sifu2 jadian duk dedah niche masing2..
semua pakat main harga, hit dan run...
akhirnya ebay makin ketatkan rules hingga ramai ebayer Malaysia bungkus..
yg masih bertahan hingga kini cuma yg ada modal tebal...
Reply With Quote
  #728  
Old 02-05-2019, 11:55 PM
SeMart SeMart is offline
Junior

SeMart's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 52
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
Default

bagi semangat skit utk newbie, mcm aku...

Reply With Quote
  #729  
Old 02-05-2019, 11:58 PM
SeMart SeMart is offline
Junior

SeMart's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2018
Posts: 52
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
Default

tip seller shopee...
apply semua poslaju, j&t, dhl free shipping programme...
customer suka sbb kos shipping jd amat murah walaupun tanpa baucer....
Reply With Quote
  #730  
Old 03-05-2019, 04:50 AM
nokia3210 nokia3210 is offline
Active Member

nokia3210's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,192
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 70
Active Level
My Mood:
Default

aku ada beberapa pengalaman tak cantik ngan seller kat shoppe ..nk rating pun ada time limit , so susah nak update rating dan komen bagi org lain tengok ..report kat shopee pun tak menjadi kesan
__________________
More people would learn from their mistakes if they weren't so busy denying them.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump