Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Hardwares

PC Hardwares Let us discuss anything about hardware including any products that can bring peak performance for our PC's

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Model Laptop Mampu Milik Yg Terbaik
ACER ASPIRE V3-471 8 16.00%
ASUS A43SD 29 58.00%
DELL INSPIRON N4050 5 10.00%
HP PAVILION G4-2110 8 16.00%
Voters: 50. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 26-01-2019, 09:57 PM
oldtbone oldtbone is online now
Legendary Member

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: 6ft under
Posts: 15,916
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 3580
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fazarudin View Post
saya up balik thread ni, just nak tanya laptop apa yg sesuai untuk bisnes online?
bagi saya i3/ ram 8gb/ hdd 500gb / skrin 14" (mobiliti)/ gpu (sekiranya biz yg bos buat ada nak buat design) dah ok..
bab brand ... bagi saya Dell,Asus,lenovo utk support yg baik.
harga dalam Rm1300 - Rm1700. kondisi baru.
kalo seken dalam rm650+ utk intel 4th gen. ke atas..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #62  
Old 27-01-2019, 08:32 AM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 17,090
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 571
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by no trade View Post
yang ni, dapat beg lenovo dan mouse https://www.lazada.com.my/-i43920999...Flag=true&mp=1
Ok bos tq..nak survey dulu
Reply With Quote
  #63  
Old 27-01-2019, 12:05 PM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 7,505
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 342
Blog Entries: 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by no trade View Post
yang ni, dapat beg lenovo dan mouse https://www.lazada.com.my/-i43920999...Flag=true&mp=1
https://shopee.com.my/Student-Office...206.1561556114
ini lagi murah
asal dari japan
Reply With Quote
  #64  
Old 27-01-2019, 12:12 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 73,621
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 391
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

laptop asus terbaik wooo
dah pakai 10 tahun....
takdak defect apa2 lagi pun...
kemah keming...
bateri pun masih gagah
Reply With Quote
  #65  
Old 28-01-2019, 10:14 AM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 7,871
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 141
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
betul tu tapi saya baca review customer yg dekat lazada lagi nampak ok. tapi pilihan di tangan masing2 hehe
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Sedapnya Pelam Kocak
NyuMmmm
Reply With Quote
  #66  
Old 28-01-2019, 10:22 AM
imatheonlyone imatheonlyone is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Mar 2009
Posts: 12,008
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 225
Active Level
Default

Takat untuk buat kerja biasa2 laptop yg guna celeron pun dah ok..bukan apa tu yg plg murah aku rasa
Reply With Quote
  #67  
Old 06-03-2019, 10:45 AM
AMICO66 AMICO66 is offline
Super Active

AMICO66's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: May 2008
Location: SRI MANJUNG
Posts: 9,614
Thanks (Received): 242
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

ASLKM
Tumpang tanya on behalf anak teman..

Lap top Jenama apa yg ok yg ada software: autocad, revit, naviswork, tekla, sketchup, bim360.

setakat ni dok nampak jenama dell kat lazada, RM3999..

TQ
__________________
Order onexox online >> http://xox.com.my/onlinestore/purcha...1BmLIk7kb2tS-o
Reply With Quote
  #68  
Old 16-05-2019, 12:58 AM
Majind Majind is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2019
Posts: 26
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

From that or from anything else - ASUS, even on the pictures and from choices here it's just prove itself once again, this firm always solid about anything else. All others do not come close. I never had any major problems with that hardware maybe except some cheap parts, and that's it.
Reply With Quote
  #69  
Old 16-05-2019, 07:56 AM
afshaman afshaman is online now
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,496
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by AMICO66 View Post
ASLKM
Tumpang tanya on behalf anak teman..

Lap top Jenama apa yg ok yg ada software: autocad, revit, naviswork, tekla, sketchup, bim360.

setakat ni dok nampak jenama dell kat lazada, RM3999..

TQ
Sebelum ni kawan guna Dell XPS 15...mmg dah tune utk performance...kalau nak run software2 berat ni mmg kena amik laptop yg performance...Dell XPS/Alienware, ASUS ROG, MSI Gaming etc...kalau after sales service...amik la Dell yg ada on site warranty 3 tahun...berbaloi...kalau rosak apa2 dia datang tukar F.O.C kalau masih under warranty and covered
Reply With Quote
Likes accessive liked this post
  #70  
Old 16-05-2019, 08:00 AM
imatheonlyone imatheonlyone is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Mar 2009
Posts: 12,008
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 225
Active Level
Default

Klu blh jgn beli laptop yg guna celeron la...lembab sangat la...klu budget 1300 ke 1400 better cari amd je...nak beli pentium make sure core i3 ke atas...processor pentium untuk market entry level pada aku sgt2 teruk
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump