Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 15-05-2019, 11:40 AM
Nor Syawidah Nor Syawidah is offline
Newbie

Nor Syawidah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2018
Posts: 17
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by emelda View Post
of course la soalan apa ni dia nampak je kereta ko dekat highway memang dia tahan terus
Sepupu aq rase nak pakai Proton Saga bapanya yg dah guna 25 thn lebih, kereta dah usang, ingat nk hntr bengkel ubahsuai sikit je utk menambahkan kepantasan kereta semasa pandu, jugak ke?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 15-05-2019, 11:45 AM
emma_emma emma_emma is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2018
Posts: 15
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by emelda View Post
of course la soalan apa ni dia nampak je kereta ko dekat highway memang dia tahan terus
Yg dah mohon surat kebenaran drpd Ketua Pengarah JPJ tu jugak? Mcm mane dia tau kereta siape yg dah mohon utk ubahsuai?

Last edited by emma_emma; 15-05-2019 at 11:48 AM..
Reply With Quote
  #23  
Old 15-05-2019, 11:53 AM
Intan Fatini Intan Fatini is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 22
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by money1come View Post
Pasaran sekarang banyak barang tiruan seperti barang ori punya tapi harga murah tapi kedai servis kereta yang jahat akan caj dengan kos perkhidmatan yang mahal.
Sekarang ni mmg byk barang tiruan serupa barang ori...tapi mcm mane nak bezakan barang tiruan dgn barang ori?
Reply With Quote
  #24  
Old 15-05-2019, 05:59 PM
mublised77 mublised77 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 23
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Ubahsuai kereta perlu ambil berat dengan bahagian yang digubahkan kerana sekarang kedai servis kereta ni mungkin akan gunakan bahan tiruan tukar untuk awak.
Reply With Quote
  #25  
Old 15-05-2019, 06:00 PM
mublised77 mublised77 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 23
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Semasa nak ubahsuai boleh berbandingkan harga dulu kerana harga akan berbeza dengan sesuatu kedai servis kereta yang tolong ubahsuai akan caj lebih mahal.
Reply With Quote
  #26  
Old 15-05-2019, 07:42 PM
imatheonlyone imatheonlyone is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: Mar 2009
Posts: 12,080
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 235
Active Level
Default

Apa ni Google translate masing2
Reply With Quote
  #27  
Old 16-05-2019, 12:47 AM
Yms Yms is offline
Junior

Yms's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 78
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by emma_emma View Post
Yg dah mohon surat kebenaran drpd Ketua Pengarah JPJ tu jugak? Mcm mane dia tau kereta siape yg dah mohon utk ubahsuai?
kalau dia tahan then ko kena tunjuk surat tu kot...
Reply With Quote
  #28  
Old 16-05-2019, 12:50 AM
Yms Yms is offline
Junior

Yms's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 78
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Intan Fatini View Post
Sekarang ni mmg byk barang tiruan serupa barang ori...tapi mcm mane nak bezakan barang tiruan dgn barang ori?
kalau minyak senang jela tengok barcode or qr code dekat botol. kalau baranng lain tu susah sikit, mungkin kena compare ori dengan fake tengok beza
Reply With Quote
  #29  
Old 16-05-2019, 07:55 AM
myshoe80 myshoe80 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Nak cuba tanyakan sesiapa yang tahu apa berbeza dengan minyak enjin yang semi dan fully punya?
Reply With Quote
  #30  
Old 16-05-2019, 07:56 AM
myshoe80 myshoe80 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Adakah berbeza fungsi jenama minyak enjin kereta akan menjejaskan mileage kereta punya?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump