Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #91  
Old 15-05-2019, 01:38 PM
azham azham is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 3,674
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 322
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Serbomoknikko View Post
setiap kali aku lalu tok Grand Saga Cheras, mesti ade kereta yg sangkut kat lorong RFID nih.. nak plak waktu petang time balik kije. Naya.. dok reverse pastu ke depan 2-3 kali nak lepaskan RFID nih..Benda sebenarnya nak menyenangkan tapi jadi menyusahkan plak.
Begitulah sifat semulajadi dalam Engineering.
Mesti try and error sehingga zero defect.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #92  
Old 16-05-2019, 12:36 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 146,453
Active Level
My Mood:
Default

Perlaksanaan RFID di plaza tol ditangguh

Pelaksanaan projek Radio Frequency Identification Technology (RFID) di semua plaza tol seluruh negara ditangguh sementara ekoran terdapat beberapa kelemahan di dalam sistem yang perlu diperbaiki terlebih dahulu sebelum sistem tersebut dilancarkan.


Pengarah Urusan Smart Tunnel, Mohd Noor Ali berkata syarikat konsesi telah bekerjasama dengan Touch’n Go (TNG) bagi mendapatkan maklumbalas daripada pengguna RFID.

Menurut Mohd Noor, beberapa penambahbaikan perlu dilakukan terlebih dahulu antaranya melibatkan hubungan di antara pengimbas kod bar dan aplikasi ‘E-Wallet’.

“Berbanding dengan kad fizikal yang secara automatik menyimpan maklumat baki, RFID perlu digunakan dengan aplikasi ‘E-Wallet’ tetapi kami mendapati kadang-kala aplikasi tersebut tidak dapat digunakan. Jadi kami perlu menyelesaikan isu ini terlebih dahulu,” jelasnya.

Difahamkan, tempoh percubaan RFID akan ditentukan berdasarkan maklumbalas pengguna dan konsesi tol.

Antara maklumbalas negatif yang diterima adalah, palang tidak dibuka, lebihan caj dan pengimbasan yang memakan masa.

“Sekiranya permasalahan ini dapat diatasi, pihak kerajaan akan mengumumkan tarikh pelancaran RFID,” tambah Mohd Noor.

Ketika ini, terdapat 167 laluan RFID TNG di 23 lebuhraya yang melibatkan 58 plaza tol termasuk Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK), Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE), SPRINT, Besraya, dan Lebuh Raya Damansara-Puchong (LDP).

Reply With Quote
  #93  
Old 16-05-2019, 12:42 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 146,453
Active Level
My Mood:
Default

Fitri Senpai kna upgrade lg kualiti reader sbb kadang2 tempat xdapat scan..buat malu ja kna reverse..kt belakang dh beratuq panjang..huhu

Rime Emir Sampah.. Detect lambat..kadang2 langsung x detect.. Ewallet xleh link ngan kad zink maybank.. Jd 2 kerja plak kena topap asing2.

Amreal Norman Lorong Smart Tag/My RFID selalu kacau smart tag sbb tak dapat detect smart tag.. hampeh selalu kene kt highway Duke

Bung Raden Awat RFiD pi letak skali dgn lane Smart Tag? Aku lalu Smart Tag lane dia pi detect RFiD baki tak cukup. Letak skali dgn lane Touch n Go takpa la.
Reply With Quote
  #94  
Old 16-05-2019, 08:19 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,863
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1571
Active Level
My Mood:
Default

bagi aku, aku suka RFID ni...

cuma mmg betul..kdg2 ada problem..palang tak buka lah, apa lah...aku dh pernah kena...

tapi aku sokong projek ni...aku harap diorang boleh improve lg....kelemahan tu mmg ada...tapi as long as diorang bersemangat utk improve sistem tu, aku sokong..
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
Likes atds liked this post
  #95  
Old 16-05-2019, 08:46 AM
SayaBudakBaruBelajar SayaBudakBaruBelajar is offline
Active Member

SayaBudakBaruBelajar's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2011
Location: Ujung Tanah
Posts: 1,961
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 7
Active Level
Default

ewallet tu macamana? Kene register dulu ke? Mcm style prepaid je tgk gaya
Reply With Quote
  #96  
Old 16-05-2019, 09:27 AM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,680
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 60
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SayaBudakBaruBelajar View Post
ewallet tu macamana? Kene register dulu ke? Mcm style prepaid je tgk gaya
sama mcm prepaid, topup untuk guna. Konsep cashless tak payah pegang duit, bayar pakai apps aka ewallet
__________________
Corrupt, You corrupt, And being corruption to all that you touch | Hold, You'll behold, And beholden for all that you've done | Spell, Cast a spell, Cast a spell on the country you run | And risk, you will risk, You will risk all our lives and our souls.
Reply With Quote
  #97  
Old 16-05-2019, 09:42 AM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 26,607
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 336
Active Level
My Mood:
Default

aku tanye vendor tngo ni.. problem nya sebb scanner mahal.. so pakai scanner murah.. last2 x leh scan plak rfid bila tampal kt cermin .. lebih2 lagi kalau ada tinted lagi la out.. so nak taknak kene letak kt luar ... letak kt luar plak... kene test dulu kedudukan sticke tu scanner leh read ke x ... masalah2
Reply With Quote
  #98  
Old 16-05-2019, 09:45 AM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 29,006
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 918
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
sama mcm prepaid, topup untuk guna. Konsep cashless tak payah pegang duit, bayar pakai apps aka ewallet
ewallet dengan kad punya balance tak boleh merge jadi satu akaun.
menyusahkan pengguna.
Reply With Quote
  #99  
Old 16-05-2019, 09:59 AM
CyberMachine CyberMachine is offline
CG Top Poster Club

CyberMachine's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Oct 2009
Posts: 21,378
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 164
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by John Nawi View Post
dari dulu aku tertnya2, knapa topup TNG dgn amount genap, bayar tol pn jumlah genap, tapi bila tgk balance, mesti kdg2 jadi 53 sen, 77 sen, ada berlaku kesonglapan ke dari system diaorg tu? knapa bole jadi 00.03 sen tu ek
betullll

aku sokong

aku suspek ni masa tahun lepas time raya tu..diskaun half

tapi tak tau la
Reply With Quote
  #100  
Old 16-05-2019, 10:00 AM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 7,863
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1571
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by John Nawi View Post
dari dulu aku tertnya2, knapa topup TNG dgn amount genap, bayar tol pn jumlah genap, tapi bila tgk balance, mesti kdg2 jadi 53 sen, 77 sen, ada berlaku kesonglapan ke dari system diaorg tu? knapa bole jadi 00.03 sen tu ek
kadang2 diskaun..

kalau TnG ewallet ni skrg ada rebate/reward
__________________
"Yg putih, yg hitam, semua dari Adam. Mengapa berperang, kita darinya seorang"
"Dan jgnlah kamu berpecah belah atau bercakaran antara satu sama lain, kelak kamu akan lemah dan hancur dan dgn itu hilanglah kekuatan atau kekuasaan kamu"
"Marilah kita taksub dengan KEBENARAN, jangan kita taksub dengan individu/kumpulan"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump