Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 13-05-2019, 07:56 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 8,967
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 363
Active Level
My Mood:
Default

app ada sesuai utk root vivo? siapa tahu
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 15-05-2019, 06:36 PM
Xploit Machine Xploit Machine is online now
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,685
Likes (Received): 1697
Blog Entries: 16
Active Level
Default

Cara paling efektif rooting adalah dengan arahan "manual" menggunakan CF-Autorun atau TWRP + SuperSU. Penggunaan "Magisk" tidak digalakkan melainkan anda pengguna profesional kerana ada isu-isu dalaman terbabit.

Kesemua Samsung model baru dan sesetengah model lama (keluaran selepas 2018) yang telah dikemaskini "update" telah ditambah dengan "security patch" yang tidak boleh "rooting", kerana "bootloader" yang dikunci oleh Samsung untuk tempoh minima 7 hari (bersamaan 168 jam) menggunakan satu SIMCard oleh pemilik tanpa "reset" atau tutup telefon dalam jangkamasa tersebut.

Jadi, pengguna / pemilik telefon terbabit harus tunggu melepasi tempoh tersebut untuk sahihkan pemilikan dan nyahaktif "OEM Unlock" dan "Bootloader" melalui "Developer Options".

Hanya "Rooting" atau memasukkan "Custom ROM" selepas jangkamasa tersebut dapat dilakukan, juga fungsi "Bootloader Re-lock" akan diaktifkan kembali sekiranya pemilik "flash" semula "Firmware" asal kepada peranti tersebut
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
  #33  
Old 15-05-2019, 06:37 PM
Xploit Machine Xploit Machine is online now
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,685
Likes (Received): 1697
Blog Entries: 16
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SmileAlways View Post
app ada sesuai utk root vivo? siapa tahu
boleh beri model tersebut, saya cuba dapatkan arahan dan cara2 rooting yang selamat
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
  #34  
Old 15-05-2019, 07:48 PM
akundaktau akundaktau is offline
Legendary Member

akundaktau's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2013
Posts: 10,685
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 174
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
Cara paling efektif rooting adalah dengan arahan "manual" menggunakan CF-Autorun atau TWRP + SuperSU. Penggunaan "Magisk" tidak digalakkan melainkan anda pengguna profesional kerana ada isu-isu dalaman terbabit.

Kesemua Samsung model baru dan sesetengah model lama (keluaran selepas 2018) yang telah dikemaskini "update" telah ditambah dengan "security patch" yang tidak boleh "rooting", kerana "bootloader" yang dikunci oleh Samsung untuk tempoh minima 7 hari (bersamaan 168 jam) menggunakan satu SIMCard oleh pemilik tanpa "reset" atau tutup telefon dalam jangkamasa tersebut.

Jadi, pengguna / pemilik telefon terbabit harus tunggu melepasi tempoh tersebut untuk sahihkan pemilikan dan nyahaktif "OEM Unlock" dan "Bootloader" melalui "Developer Options".

Hanya "Rooting" atau memasukkan "Custom ROM" selepas jangkamasa tersebut dapat dilakukan, juga fungsi "Bootloader Re-lock" akan diaktifkan kembali sekiranya pemilik "flash" semula "Firmware" asal kepada peranti tersebut
Mmg ada caranya.. dulu htc pjn lock bootloader...tp ada cara nak lepas...
Reply With Quote
  #35  
Old 15-05-2019, 08:10 PM
Xploit Machine Xploit Machine is online now
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,685
Likes (Received): 1697
Blog Entries: 16
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akundaktau View Post
Mmg ada caranya.. dulu htc pjn lock bootloader...tp ada cara nak lepas...
bleh tau pautan atau cara yang berjaya mungkin saya bleh ikut ..sb saya pun dah sangkut isu 7 hari tu
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
  #36  
Old 15-05-2019, 08:59 PM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Plus

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,386
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 769
Active Level
Default

Korang root nk buat ape?
__________________
berforum menyampaikan ilmu, dakta dan dakwah lebih bermanfaat dari membawang saje utk memuaskan hawa nafsu ego amarah syaitan
Reply With Quote
  #37  
Old 15-05-2019, 09:08 PM
akundaktau akundaktau is offline
Legendary Member

akundaktau's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2013
Posts: 10,685
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 174
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
bleh tau pautan atau cara yang berjaya mungkin saya bleh ikut ..sb saya pun dah sangkut isu 7 hari tu
Iyutiub....
Reply With Quote
  #38  
Old 15-05-2019, 09:15 PM
akundaktau akundaktau is offline
Legendary Member

akundaktau's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2013
Posts: 10,685
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 174
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
Korang root nk buat ape?
Untuk jadi "owner" sebenar hp sendirik... Certain phone..x boleh install certain apps... N membantu utk mengurgkan kegunaan ram/rom utk telefon sebab ada beberapa built in apps yh kita lgsg x guna n boleh buang tanpa ganggu operasi android tersebut... Seterusnya... Menjiatkan bateri kerana kurgnya apps yg x digunakan running kat background walaupun kita x pernah guna apps tu
Reply With Quote
  #39  
Old 15-05-2019, 09:17 PM
Xploit Machine Xploit Machine is online now
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,685
Likes (Received): 1697
Blog Entries: 16
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akundaktau View Post
Iyutiub....
hehehe, youtube ni bukan boleh percaya pun .. dari zaman N5800XM saya main semakfone
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
  #40  
Old 15-05-2019, 09:19 PM
Xploit Machine Xploit Machine is online now
Super Active

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 6,685
Likes (Received): 1697
Blog Entries: 16
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
Korang root nk buat ape?
saje, hobi .. tweak kelajuan, buang bloatware, kita kontrol phone daripada phone kontrol kitew
__________________

"It's me, infront of dark retina, all you can feel is invisibility and silence" - Joe Isabella
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump