Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, SCAMS > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 30-12-2018, 11:10 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 6,335
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 596
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by marvelous View Post
beras plastik, telur plastik....

cili plastik x terkejut pun....

setakat cili...tanam sendiri lah wahai suri rumah...x payah lah beli....

cili besar dan cili padi boleh di tanam dalam pasu....

selesai masalah...

sebab yang cerita ni adalah suri rumah...bukan peniaga....

hehehhehe...
setuju. tanam dalam pasu pun boleh. tapi saya stress ni. payah betul nak berbuah pokok cili saya. masa beli bukan main lebat. lepas harvest, tak naik dah buah baru. baja dah taruk. siram dah ok. panas pun kena dah. nak buat apa lagi tak tau.
__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 12 tahun trading & 8 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 30-12-2018, 11:31 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 9,461
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 182
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
setuju. tanam dalam pasu pun boleh. tapi saya stress ni. payah betul nak berbuah pokok cili saya. masa beli bukan main lebat. lepas harvest, tak naik dah buah baru. baja dah taruk. siram dah ok. panas pun kena dah. nak buat apa lagi tak tau.
gitu laa perangai pokok cili.. kalu semai.. buh dlm pasu...buh baja kemain... last2 kiok... aritu tumbuh sendiri kat birai longkang.. molep jer naik n berbuah... tensen betul haha.. tp sygnya tak pedas buah tuh
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
Likes Jackhalid liked this post
  #23  
Old 31-12-2018, 01:09 AM
Arluth Arluth is offline
Super Active

Arluth's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Location: Taiping-BM-Butterworth
Posts: 9,233
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 235
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
setuju. tanam dalam pasu pun boleh. tapi saya stress ni. payah betul nak berbuah pokok cili saya. masa beli bukan main lebat. lepas harvest, tak naik dah buah baru. baja dah taruk. siram dah ok. panas pun kena dah. nak buat apa lagi tak tau.
Try siram air basuh beras..
Mak mertua buat cmtu..ranum je cilinya
Reply With Quote
Likes Jackhalid liked this post
  #24  
Old 31-12-2018, 06:21 AM
marvelous marvelous is offline
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 16,309
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 2601
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
setuju. tanam dalam pasu pun boleh. tapi saya stress ni. payah betul nak berbuah pokok cili saya. masa beli bukan main lebat. lepas harvest, tak naik dah buah baru. baja dah taruk. siram dah ok. panas pun kena dah. nak buat apa lagi tak tau.
cili pokok manja tuan....

terlebih air..atau kurang air juga menjadi punca...

jika tanam dalam pasu...tanah kena selalu gembur dan di beri baja 3:2:1

tapi pengalaman saya....tanah kena selalu d gembur...guna baja subur aje...

daun kena selalu perhati kan untuk elak penyakit daun kerinting...

jadi pokok lada ni dia manja ckit...cuma nak jaga x lah rumit...seminggu sekali belai lah pokok ni...

siram pula pagi sekali..petang sekali...

kkdng saya biarkan sehari tidak bersiram untuk ajar pokok ni jgn manja sangat...

tp esoknya kena siram....

sekali sekala amik air basuhan beras untuk siram pokok...banyak khasiatnya pada pokok....cpt subur..
Reply With Quote
Likes Jackhalid liked this post
  #25  
Old 31-12-2018, 06:26 AM
marvelous marvelous is offline
Legendary Member

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 16,309
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 2601
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by shah_ae View Post
bkn hoax ke bende2 plastik ni...
klau ade nak jgk aku rase...
beras,telur,cili plastik ni rase plastik ke rase asal die...
plastik ni bukan jenis plastik biasa....

jenis plastik yang boleh di makan...tp kesannya pada kesihatan..wallhuhalam...

banyak sebenarnya makanan yang ada sekarang mengandungi unsur plastik yang boleh di makan....cuma yang ni rare apabila makanan itu di buat dari plastik

x ramai yang tahu....plastik biodegradable...seperti beg plastik yang di letakkan unsur kanji....bagi memudahkan proses penguraian...
Reply With Quote
  #26  
Old 31-12-2018, 07:13 AM
izatoo izatoo is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 562
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 69
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by marvelous View Post
beras plastik, telur plastik....

cili plastik x terkejut pun....

setakat cili...tanam sendiri lah wahai suri rumah...x payah lah beli....

cili besar dan cili padi boleh di tanam dalam pasu....

selesai masalah...

sebab yang cerita ni adalah suri rumah...bukan peniaga....

hehehhehe...
Aku ingat tetet palsu ajat je ada... cili palesu pun ada gak.
Reply With Quote
  #27  
Old 31-12-2018, 07:50 AM
John Nawi John Nawi is offline
Active Plus

John Nawi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,838
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 95
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zulkarnine View Post
adakah kos membuat cili tiruan ini lebih murah berbanding menanam cili yang asli...
dari segi kos mahal sket, tapi dah segi pembuatan menguntungkan, sbb tak perlu tunggu pokok cili kluarkan hasil, dia produce trus boleh jual
Reply With Quote
  #28  
Old 31-12-2018, 09:07 AM
zfa85 zfa85 is offline
Active Member

zfa85's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,101
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 19
Active Level
Default

Pernah terbeli Cili camni...belek2 tgk kenapa kilat semacam je..beli gk sikit pasal murah..bile try potong memang liat x macam cili yg biase beli.TIme tu beli kt Segi Fresh.
Reply With Quote
  #29  
Old 01-01-2019, 01:58 AM
shah_ae shah_ae is offline
Legendary Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (102)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 13,956
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 226
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by marvelous View Post
plastik ni bukan jenis plastik biasa....

jenis plastik yang boleh di makan...tp kesannya pada kesihatan..wallhuhalam...

banyak sebenarnya makanan yang ada sekarang mengandungi unsur plastik yang boleh di makan....cuma yang ni rare apabila makanan itu di buat dari plastik

x ramai yang tahu....plastik biodegradable...seperti beg plastik yang di letakkan unsur kanji....bagi memudahkan proses penguraian...
Beras,telur tu tak silap hoax...
ni cili plak,tggu je la nanti...
kdg diorg ni terpengaruh whatsapp,youtube dari indon yg penipu tu...
Reply With Quote
  #30  
Old 21-04-2019, 12:09 PM
adamrao adamrao is offline
Regular

adamrao's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2017
Posts: 916
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 64
Active Level
Default

up thread sempena hujung bulan nak gaji beli barang dapur.. cabai besar bukan risiko salut plastik.. risiko cabai besar import beracun dari vietcong..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump