Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 19-07-2019, 09:29 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,166
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 176
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ooz View Post
nanti share sini bos kalau dah buat satu dua round grabean..


(hati2 memanda, setiap 5-10 saat misti tengok sidemirror, hati2 driver main henpon, jauhkan dari lori, setiap hari mesti ada nampak motor tersadai eksiden teruk)
ala kat singapore tak ramai pon yg request.. dlm 8 item je..

tu pon semua tahun 2018 punya request ..

takdok rezeki kat grabean nampaknya..
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 19-07-2019, 10:07 AM
momoque momoque is offline
Legendary Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 10,778
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 304
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
ala kat singapore tak ramai pon yg request.. dlm 8 item je..

tu pon semua tahun 2018 punya request ..

takdok rezeki kat grabean nampaknya..

Bos grabean kt spore x kena cukai ke bos
Reply With Quote
  #43  
Old 19-07-2019, 10:16 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,166
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 176
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
Bos grabean kt spore x kena cukai ke bos
xtau la plak, xbyk info kat tenet la jang.. memandangkan takde request yg terkini utk brg kat singapore..

tak rajin la den nak cari info mengenainya, kalo dah ada request nnt baru den cari info sampai ke lubang cacing
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #44  
Old 19-07-2019, 11:15 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,166
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 176
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
Bos grabean kt spore x kena cukai ke bos
tiba2 den rajin

den dah chat ngan customer service dia, segala tax traveler kene tanggung..

tp kita bole mintak topup ngan buyer.. makna bole nego sampai jadi
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #45  
Old 20-07-2019, 08:02 AM
ooz ooz is offline
Active Plus

ooz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 2,747
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 249
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
tiba2 den rajin

den dah chat ngan customer service dia, segala tax traveler kene tanggung..

tp kita bole mintak topup ngan buyer.. makna bole nego sampai jadi
Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
ala kat singapore tak ramai pon yg request.. dlm 8 item je..

tu pon semua tahun 2018 punya request ..

takdok rezeki kat grabean nampaknya..
takpo bos, register sebagai traveler dulu,
then post yang tiap minggu/tiap 2minggu/tiap bulan ke singapore..
walaupun takde request, at least company dan client dah biasa ternampak muka bos frequent traveller ke singapore..

isu sekarang (kena tanya dorang juga nanti):
1. adakah grabean akan minta bukti kita ke singapore pada date kita maksudkan?
2. adakah boleh kita post date travel dan hanya travel bila ada request.

sebarang kos tambahan client faham, dorang akan topup punya, sebab kalau dorang pergi sendiri pun kena bayar.. segala fee/kos tambahan boleh je maklumkan pada dorang direct, biasa dorang ni jenis tak kisah bab duit..

ni nanti hujung tahun/krismas/new year/year end sale biasanya demand boleh tahan padu..
Reply With Quote
  #46  
Old 22-07-2019, 08:52 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,166
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 176
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ooz View Post
takpo bos, register sebagai traveler dulu,
then post yang tiap minggu/tiap 2minggu/tiap bulan ke singapore..
walaupun takde request, at least company dan client dah biasa ternampak muka bos frequent traveller ke singapore..

isu sekarang (kena tanya dorang juga nanti):
1. adakah grabean akan minta bukti kita ke singapore pada date kita maksudkan?
2. adakah boleh kita post date travel dan hanya travel bila ada request.

sebarang kos tambahan client faham, dorang akan topup punya, sebab kalau dorang pergi sendiri pun kena bayar.. segala fee/kos tambahan boleh je maklumkan pada dorang direct, biasa dorang ni jenis tak kisah bab duit..

ni nanti hujung tahun/krismas/new year/year end sale biasanya demand boleh tahan padu..
den tak paham dgn soalan no 2 tu..

adakah maksudnya.. kita post date travel contoh 10/8/2019 - 20/8/2019, tapi kita tak travel lagi..

pastu bila ada request pada tarikh 15/8/2019 .. baru kita travel?

gitu kah?
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #47  
Old 22-07-2019, 09:41 AM
ooz ooz is offline
Active Plus

ooz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 2,747
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 249
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
den tak paham dgn soalan no 2 tu..

adakah maksudnya.. kita post date travel contoh 10/8/2019 - 20/8/2019, tapi kita tak travel lagi..

pastu bila ada request pada tarikh 15/8/2019 .. baru kita travel?

gitu kah?
oh sorry bos.
maksudnya, kita post expect travel date 27july...
kita post ja, tapi pada tarikh tu kita tak pergi (sebab tak ada job sebenarnya)..
tapi kalau dalam tempoh sekarang hingga 27july ada job, mesti la kita pergi..

kalau kita post date tiap minggu/tiap 2minggu/tiap bulan, dengan cara macam ni, hq tak kisah kot? sebab biasanya apps baru nak naik perlukan personal shopper yang consistent.
Reply With Quote
  #48  
Old 22-07-2019, 10:41 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 6,166
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 176
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ooz View Post
oh sorry bos.
maksudnya, kita post expect travel date 27july...
kita post ja, tapi pada tarikh tu kita tak pergi (sebab tak ada job sebenarnya)..
tapi kalau dalam tempoh sekarang hingga 27july ada job, mesti la kita pergi..

kalau kita post date tiap minggu/tiap 2minggu/tiap bulan, dengan cara macam ni, hq tak kisah kot? sebab biasanya apps baru nak naik perlukan personal shopper yang consistent.
soalan no 1..

tak perlu bukti pon, kita buh je dlm schedule bila trip kita..

nnt bila ada requester post barang yg dia nak kat negara yg kita letak dlm schedule kita tu.. kita sebagai traveller kene check kat apps untuk kita buat offer atau kalo ada requester yg pilih kita untuk belikan brg dia, kita akan dpt notification , sama ada nak offer untuk belikan ataupon tidak.. syarat dia mesti kene beli dlm tempoh 24jam selepas requester buat pembayaran... kalo tak akan cancel dan pegi pada traveler yg seterusnya..

soalan no 2..

bole je letak tarikh tu bila2 walaupon sbnrnya kita tak pergi,

sebab depa pon takde bukti yg kita dah pegi tempat tu ataupon tidak
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #49  
Old 22-07-2019, 11:38 AM
ooz ooz is offline
Active Plus

ooz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 2,747
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 249
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
soalan no 1..

tak perlu bukti pon, kita buh je dlm schedule bila trip kita..

nnt bila ada requester post barang yg dia nak kat negara yg kita letak dlm schedule kita tu.. kita sebagai traveller kene check kat apps untuk kita buat offer atau kalo ada requester yg pilih kita untuk belikan brg dia, kita akan dpt notification , sama ada nak offer untuk belikan ataupon tidak.. syarat dia mesti kene beli dlm tempoh 24jam selepas requester buat pembayaran... kalo tak akan cancel dan pegi pada traveler yg seterusnya..

soalan no 2..

bole je letak tarikh tu bila2 walaupon sbnrnya kita tak pergi,

sebab depa pon takde bukti yg kita dah pegi tempat tu ataupon tidak
cun boss.. daftar ja bos, post sampai muka bro asyik ke singapore..
Reply With Quote
  #50  
Old 26-07-2019, 06:00 PM
Dupey Dupey is offline
Junior

Dupey's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 67
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Besar jugak income FP neh. Seminggu je dah RM1.5K lebih
Attached Thumbnails
Screenshot_20190726-175911.jpg  
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump