Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 15-03-2012, 09:44 PM
THX THX is offline
Active Plus

THX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2008
Location: Melaka
Posts: 3,845
Thanks (Received): 40
Likes (Received): 23
Active Level
Default

banyak pulak company gold bumiputra tumbuh skang....
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 15-03-2012, 09:55 PM
ahchot ahchot is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Posts: 577
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

1. harga triplenine jual ikut harga fgjam ke?

2. nanti dah 6 bulan... cemana nak tebus? kena pakai duit sendiri ke tt?
Reply With Quote
  #13  
Old 16-03-2012, 02:44 PM
Lantak Lantak is offline
Regular

Lantak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 485
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahchot View Post
1. harga triplenine jual ikut harga fgjam ke?

2. nanti dah 6 bulan... cemana nak tebus? kena pakai duit sendiri ke tt?
Triplenine ada harga dia sendiri tapi harga mmg bwh dr fgjam.
sebaiknya anda renew sahaja sbb harga pasti akan naik kan so mungkin anda ade lebihan disitu selepas tolak upah..cuma kelebihan di sini klu kita direct beli sendiri dgn mn2 dealer pon ikut modal kita ada kan..tp triplenine bg extra dr modal yang kita ada..terpulang pd anda..
__________________
SUPERIOR TRADING
http://bit.ly/2DX2FXs
Reply With Quote
  #14  
Old 16-03-2012, 06:13 PM
pundiemas pundiemas is offline
Regular

pundiemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 516
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Lantak View Post
Triplenine ada harga dia sendiri tapi harga mmg bwh dr fgjam.
sebaiknya anda renew sahaja sbb harga pasti akan naik kan so mungkin anda ade lebihan disitu selepas tolak upah..cuma kelebihan di sini klu kita direct beli sendiri dgn mn2 dealer pon ikut modal kita ada kan..tp triplenine bg extra dr modal yang kita ada..terpulang pd anda..

Penjelasan kurang jelas tentang kaedah tebus semula.
Reply With Quote
  #15  
Old 16-03-2012, 11:39 PM
Lantak Lantak is offline
Regular

Lantak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 485
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pundiemas View Post
Penjelasan kurang jelas tentang kaedah tebus semula.
ok bg yg x arif tentang penebusan..contoh kita membuat pajakan di ar-rahnu(agrobank)..kita kena bayar semula pembiayaan dan upah simpan sekali utk ambil barang kembali..itu sebab sy suggest biarkan saja emas itu generate untung kita tahun demi tahun janji upah simpan dijelaskan.tahun pertama sy rs modal kita dah kembali.harap membantu.
__________________
SUPERIOR TRADING
http://bit.ly/2DX2FXs
Reply With Quote
  #16  
Old 16-03-2012, 11:43 PM
Lantak Lantak is offline
Regular

Lantak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 485
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pundiemas View Post
Penjelasan kurang jelas tentang kaedah tebus semula.
jika saudara ada pengalaman elok jika dikongsikan bersama agar sama2 mendapat manafaat..jika sy ada melakukan kesilapan harap ditegur..mana tau ada yg terlepas pandang..
__________________
SUPERIOR TRADING
http://bit.ly/2DX2FXs
Reply With Quote
  #17  
Old 20-03-2012, 06:31 PM
Skagway34 Skagway34 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Superb and amazing collection of nice jewlery it is
i love this a lot
__________________
Skagway Tours
Reply With Quote
  #18  
Old 20-03-2012, 06:43 PM
chealmy chealmy is offline
Regular

chealmy's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Posts: 844
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT kalau waktu nak tebus tu harga tengah turun gila2 dari harga pajak sebelum ni macam mana? company tolong bayarkan ker upah simpan semua ?Tak berapa jelas bahagian tebus balik kalau harga jatuh..macam bulan tiga nie
Reply With Quote
  #19  
Old 20-03-2012, 06:49 PM
freelancer777 freelancer777 is offline
Regular

freelancer777's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 455
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mcm berminat...tp byk lg yg xfhm...blh TT pm utk jelaskan?...
Reply With Quote
  #20  
Old 21-03-2012, 12:36 AM
my3a my3a is offline
Regular

my3a's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 667
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Apa sahaja konsep yang digunapakai dlm keadaan berhutang dgn arrahnu adalah amat merugikan. paling baik beli emas dgn duit yang ada. Jika anda seorg peniaga tuarkan wang anda dengan emas. jika perlukan modal pergilah ke rhnu utk buat gadaian. Hanya org berniaga sahaja yg sesuai berurusan dgn arrahnu. Simpanan melalui arrahnu amat merugikan. PERCAYALAH
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump