Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #91  
Old 30-03-2018, 11:21 AM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 8,403
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Irwan De Gea View Post
Sya baru jer terkena..
Rumah lewat dpt ccc...

Kelewatan dalam 275 hari..
Tuntutan LAD dlm RM31K..

Pemaju nak selesai luar, dgn membuat offer pertama RM6K shj..
Offer ke2, dia nak bg RM8K..

Sya tak terima dan cakap akan fail ke tribunal.... Sebab, dah double check dgn pihak bank dan lawyer, sya takde apa2 masalah penalti, dan yakin akan menang kes...

Pada mulanya, developer masih nak berdalih. dok cerita masalah dia utk dptkan ccc tu....Tp, sya counter balik, yg itu bukan masalah sya..
Dan sya bg tahu, sya sendiri pun ada masalah sebab rumah tak boleh masuk dekat setahun... dan terpaksa byr 2 biji rumah ( rumah sewa skrg + rumah baru nie )..

Ding dong, ding dong, dekat 2 jam jugak.... Akhirnya developor agree dgn jumlah yg sya nak.....
Skrg tunggu duit masuk.. Duit tak masuk, sya akan bawa kes ke tribunal...
File tribunal dahulu.. Jika dev bayar. Baru awak tarik balik dgn hantar surat kpd tribunal. Jgn percaya dgn dev
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #92  
Old 01-04-2018, 01:05 AM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,845
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
File tribunal dahulu.. Jika dev bayar. Baru awak tarik balik dgn hantar surat kpd tribunal. Jgn percaya dgn dev
Kes sya dan beberapa pembeli lain dah selesai... duit dah masuk dah ..

Tp, masih ada pembeli yg masih menunggu.. dan semua, dah sepakat utk file kes ke tribunal... report polis juga dah dibuat, sebab dev masih tak nak serah kunci pada diaorg..
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
  #93  
Old 01-04-2018, 08:35 AM
zerkz zerkz is offline
Super Active

zerkz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,996
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Irwan De Gea View Post
Kes sya dan beberapa pembeli lain dah selesai... duit dah masuk dah ..

Tp, masih ada pembeli yg masih menunggu.. dan semua, dah sepakat utk file kes ke tribunal... report polis juga dah dibuat, sebab dev masih tak nak serah kunci pada diaorg..
sekadar berkongsi jika salah betulkan yer..

secara legalnya rumah tu dah jadi rumah tuan punya.. tapi jgn redah je pecah pintu masuk rumah.. nanti warantty rumah burn (itulah yang pemaju nak korang buat supaya korang takleh claim kerosakan rumah tu).. tunggu je kunci yg sah dari pemaju yer..
__________________
-signature untuk di sewa-
Reply With Quote
  #94  
Old 02-04-2018, 09:11 AM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,845
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zerkz View Post
sekadar berkongsi jika salah betulkan yer..

secara legalnya rumah tu dah jadi rumah tuan punya.. tapi jgn redah je pecah pintu masuk rumah.. nanti warantty rumah burn (itulah yang pemaju nak korang buat supaya korang takleh claim kerosakan rumah tu).. tunggu je kunci yg sah dari pemaju yer..
Yerp.. itu semua dah sedia maklum... Skrg, pembeli kecewa tak dpt2 kunci selepas pembeli tak accept bayaran yg pemaju tawarkan, sebagai ganti utk LAD..
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump