Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 30-03-2010, 01:00 PM
nida142 nida142 is offline
Regular

nida142's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 116
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
Default loan

Quote:
Originally Posted by enzam View Post
Salam,

Kalau sesiapa berminat buat personal loan khas untuk kakitangan kerajaan (CIMB Awam-i) boleh contact saya. Berdasarkan konsep Al-Bainah (islamik) kadar keuntungan (flat rate/ tetap sepanjang tempoh pinjaman) cuma 4.99% setahun. Pinjaman maksimum RM150,000.00 dan pembiayaan maksimum 15 tahun. Untuk pertanyaan boleh hubungi saya di emel [email protected] atau tel/sms ke 019-4511774.
untuk swasta xder ker....
__________________
MENJUAL DAN MEMBELI EMAS BARU DAN TERPAKAI
MENJUAL MADU KELULUT ASLI
WASAP 01132737012

https://www.facebook.com/pages/ID-NI...41092879238727
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 30-03-2010, 01:02 PM
ketupatnasik ketupatnasik is offline
Junior

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Posts: 51
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bagus jugak niiiii...
Reply With Quote
  #23  
Old 05-04-2010, 02:52 AM
havrilsz havrilsz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,102
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

beli tanah byk2...nnti nak wat umah aku bleh tlg
Reply With Quote
  #24  
Old 05-09-2012, 08:18 PM
juweialhaj juweialhaj is offline
Super Active

juweialhaj's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,524
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 0
Active Level
Default

UP thread ni.

berkaitan dengan tajuk. ada tak yg dah pernah buat. harap bukan private loan.
Reply With Quote
  #25  
Old 05-09-2012, 09:45 PM
khg khg is offline
Active Member

khg's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,632
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

loan tanah ada kt bank, tapi bank bagi MOF kecik... buat lu PL.. lepas tu bila naik rumah, pegi buat loan rumah value sekali dengan tanah tu. jadi nnti dpt balik PL yg dah dibuat + markup lagi value...
Reply With Quote
Thanks sandaldm thanked for this post
  #26  
Old 11-09-2012, 07:25 PM
poknik poknik is offline
Legendary Member

poknik's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2007
Posts: 13,926
Thanks (Received): 267
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ahmadazam View Post
aku dah bt blh buat beli tanah n buat rumah serentak...

selagi kelayakan pinjaman tidak melebihi harga tanah + construction cost..
kalo kita buat loan govt beli tanah.. pastu nak buat loan lagi beli rumah kat lain (bukan atas tanah yg dibeli tadi).. boleh ke?
Reply With Quote
  #27  
Old 11-09-2012, 07:26 PM
aizat1612 aizat1612 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,451
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fadlie View Post
Salam semua,
Saya nak beli tanah berharga 75k. Masalahnya skrg, saya tak tau loan mana yang patut saya buat. Mak sedara saya suruh buat personal loan je.. Saya survey kat Bank Rakyat, CIMB, BIMB & BSN, BSN offer paling rendah, 5.2% untuk 15 tahun.

Ada ke loan lain untuk beli tanah? Actually saya kakitangan awam.. Nak tau ada tak loan lain yang interest rate dia lebih rendah.

P/S: kalau ada yg nak promote bank (ejen), just PM me directly.. jangan reply di sini. Cadangan dialu-alukan disini.. thanks
baik apply personal loan..then beli tanah. kan senang..
__________________
Guna EPF A/c 1 untuk beli saham DIGI,PETRONAS,GASMALAYSIA,TM etc. Ask Me How?
Tel/WhatsApp: +6019-238-3694 / +6012-2851606; BBM: 74E520E5
Skype: Aizat.Zainal
Reply With Quote
  #28  
Old 13-01-2013, 08:52 AM
Landinvest Landinvest is offline
Regular

Landinvest's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 661
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

menarik ni....lagipun dah ada buyer nk beli tanah aku...lepas buyer dh beli tanah, so buyer kena tukar syarat tanah dulu lah kalau tanah status pertanian untuk buat loan rumah pulak?
Reply With Quote
  #29  
Old 11-08-2014, 01:09 PM
alkhawarizmi alkhawarizmi is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,039
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bank mana ni
__________________
Islam Way of Life
Reply With Quote
  #30  
Old 13-03-2018, 05:34 PM
mie_amour mie_amour is offline
Active Member

mie_amour's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,785
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 23
Active Level
My Mood:
Default

Nak up thread ni.. ada x sapa2 yg tahu bank yg bole bg loan utk beli tanah n buat rumah? Tq
__________________
Belajar dan terus belajar...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump