Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 30-04-2014, 11:38 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Yuha View Post
Ooooo ade Facebook page...Join sejak 2012...OK Ok
Ade ckit bleh caya...

Kenaf dah x tanam lgi ke?
Kenaf susah Tuan sebab perlu dapat approval dr gov sebelum tanam..macam tahun ni surat belum keluar lagi..saya ada 4 org pekerja..kalo saya tunggu kenaf jawabnya pekerja ni semua lari lah sebab xde keje dan xde gaji..sbb tu saya pilih stop kenaf dan buat sayur.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 30-04-2014, 11:41 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Yuha View Post
Ooooo ade Facebook page...Join sejak 2012...OK Ok
Ade ckit bleh caya...

Kenaf dah x tanam lgi ke?
Saya ingat org lain tak boleh tengok page kalo tidak di invite..tadi saya cuba search di carian fb ada page saya..maknanya org lain pun boleh tgk walau saya xinvite..sebab tu saya bagi nama page..senang dah xpayah upload photo kat sini..
Reply With Quote
  #23  
Old 03-05-2014, 12:14 AM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Alhamdulillah.. Rakan JV dari lembaga getah kota tinggi telah membantu modal tambahan sebanyak rm10k..In shaa Allah dimasa depan bila saya buka projek baru saya akan update disini..

Selalu lah lihat perkembangan kebun saya dengan melawat page saya J&Z Agrofarm Enterprise. Terima kasih kerana berminat utk JV projek saya.
Reply With Quote
  #24  
Old 04-05-2014, 12:08 PM
alberq alberq is offline
Legendary Member

alberq's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2009
Location: eastland, UK
Posts: 11,690
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

aku kenai la t.t..t.t ok ja..sapa2 ada modal join ler............
Reply With Quote
  #25  
Old 07-05-2014, 12:00 AM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alberq View Post
aku kenai la t.t..t.t ok ja..sapa2 ada modal join ler............
Terima kasih wan support aku..nanti akan datang aku buka JV pisang tanduk lak..utk perkembangan lawat la page kami yea..Thx
Reply With Quote
  #26  
Old 11-05-2014, 05:39 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Terima kasih pada yang masih PM saya untuk enjadi rakan JV. Buat masa sekarang saya sudah mendapat suntikan modal dari rakan JV juga. Jadi untuk projek sayur saya close dulu. Walaubagaimanapun akan datang in shaa Allah saya akan bukakan smla utk rakan JV dlm projek pisang tanduk. Buat masa sekarang kalo ada kelapangan lawat la page saya J&Z Agrofarm Enterprise. Thx
Reply With Quote
  #27  
Old 23-05-2014, 09:14 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

JV untuk tanaman sayur bendi sudah ditutup. Ini JV utk tanaman selingan cili besar

Assalam semua, ok disini saya nak buka projek kedua untuk Rakan JV di sini. Projek kedua ini adalah tanaman cili besar (cili kulai/leakat). Tanaman cili ini akan dijadikan selingan kepada sayur bendi dimana cili akan dimasukkan ke batas selepas 1 bulan sayur bendi dipetik. Jangka masa untuk mengeluarkan hasil adalah 50 hari selepas dimasukkan ke batas. Detail adalah seperti berikut :

Jangka mula : 1/6/2014 (semai benih)

Tanaman : Cili Besar (Kulai/Leakat)

Jangka masa tuaian : 50 hari selepas masuk batas

Jumlah tanaman : dalam 14k - 16k pokok

Jangka hasil tuaian : 1kg/pokok (14, 000kg)

Pulangan kasar : 14, 000kg x rm5.5 = rm77k

Pulangan bersih : rm77k - upah borong (rm0.80/kg) - modal (rm7500) - diesel = rm57.5k

** pulangan kasar dikira berdasarkan harga cili hijau dikebun sekarang. Harga kebun tidak tetap. Harga terendah pernah di catat rm1.80/kg.

Modal diperlukan dari Rakan JV sebanyak rm7500, berikut adalah pecahan penggunaan modal.

** Benih : 7 packet x rm100 = rm700

** Baja : rm120 x 4 bag x 8 minggu

** Racun : rm300 x 8 kali racun

** Lain2 : rm500

Jangkamasa pinjaman : 5 bulan

Pulangan kepada Rakan JV : 25-40% dari modal

*** saya tak boleh offer keuntungan 40% dari untung bersih sebab ni short term loan dan jumlah pinjaman bawah rm10k. Kalo long term loan untuk projek tanaman pisang dimana jumlah pinjaman besar dan jangka masa pinjaman lama (sehingga 3tahun) saya boleh berikan 40% dari untung bersih.

Risiko : Cili merupakan salah satu sayur yang susah utk ditanam. Setiap perkara yang kita lakukan pasti ada risiko. Jika berlaku sebarang masalah pada cili, saya akan pulangkan modal Rakan JV melalui keuntungan dari sayur bendi. Sayur bendi sudah masuk usia 3 minggu. Sila rujuk pada page saya J&Z Agrofarm Enterprise.
Reply With Quote
  #28  
Old 23-05-2014, 09:21 PM
eisz2021 eisz2021 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,317
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

bump untuk pelaburan...
Reply With Quote
  #29  
Old 23-05-2014, 09:25 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eisz2021 View Post
bump untuk pelaburan...
Terima kasih Tuan..ada masa datang lah kebun. Kalau jauh lawat page pun dah cukup.
Reply With Quote
  #30  
Old 23-05-2014, 09:30 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,033
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Info tambahan. RM7500 itu modal keseluruhan diperlukan. Minimum JV rm1500.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump