Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-01-2015, 07:14 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 132,040
Active Level
My Mood:
Default Honda Acura NSX dilancarkan di Detroit



DETROIT 13 Jan. – Pengeluar kenderaan terkemuka Jepun, Honda memperkenalkan model kereta super elektrik-gas hibrid baharunya NSX yang dijangka bakal berada di pasaran hujung tahun ini.

Ketua Jurutera NSX, Ted Klaus berkata, matlamat utama syarikat berkenaan adalah untuk mencipta sebuah kereta sport baharu yang menggabungkan elemen hibrid.

Katanya, Honda tidak pernah menganggap NSX sebagai sebuah model ‘lapuk’ biarpun dikritik hebat selepas ia dihentikan pengeluaran pada 2005.

“Konsep kereta sport hibrid adalah sesuatu yang baharu semasa kami mula-mula membangunkan model NSX,” katanya semasa Pameran Auto Antarabangsa Amerika Utara 2015.

Acura NSX 2016 baharu itu merupakan kereta dua tempat duduk dengan tiga motor elektrik, satu daripadanya bagi tayar belakang dan bakinya setiap satu bagi setiap tayar hadapan.

Klaus berkata, NSX 2016 itu dikuasakan oleh enjin Sport Hybrid Super-Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) dengan enjin turbo berkembar V6 yang disambungkan kepada transmisi dwi-klac automatik sembilan kelajuan dengan kuasa maksimum lebih 550 kuasa kuda (hp).

Spesifikasi prestasi NSX bagaimanapun tidak didedahkan namun ramai berpendapat kereta sport itu berkemungkinan sama dengan model lain dalam kelasnya seperti BMW i8. – AGENSI


- See more at: http://www.utusan.com.my/gaya-hidup/....F9eGOCDK.dpuf


Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-01-2015, 09:13 AM
benartzam benartzam is offline
Active Plus

benartzam's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 3,052
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

sporty betul. dengan merahnya.
Reply With Quote
  #3  
Old 14-01-2015, 09:14 AM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 72,620
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 285
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

wow!
wajah mirip odi TT je..
Reply With Quote
  #4  
Old 14-01-2015, 09:14 AM
coq_kodok coq_kodok is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,128
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Hrga brapa?
Reply With Quote
  #5  
Old 14-01-2015, 09:16 AM
wanman wanman is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 649
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

beli 1 bagi kat.....????
Reply With Quote
  #6  
Old 14-01-2015, 10:02 AM
2034 2034 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 294
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

pm best price...
Reply With Quote
  #7  
Old 14-01-2015, 10:06 AM
ameant ameant is offline
Super Active

ameant's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2007
Posts: 6,245
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 98
Active Level
My Mood:
Default

tenggelam terus ford GT time perlancaran, ramai yg pergi tgk nsx ni
__________________
ynwa.......
Reply With Quote
  #8  
Old 14-01-2015, 10:34 AM
wira_laju wira_laju is offline
Active Plus

wira_laju's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 3,353
Thanks (Received): 99
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kat luar harga nsx yg lama makin naik.satu2nyer keta jepon yg camtu.lejen keta tu.
__________________
pisang emas di bawa belayar...masak sebiji di atas peti...utang aku bile mau bayar...dh dpt duit wat xreti..
Reply With Quote
  #9  
Old 14-01-2015, 10:46 AM
xpmen xpmen is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,372
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku dah beli acura NSX 2005 kat asphalt 8 , hee. tak laju sangat pun
Reply With Quote
  #10  
Old 14-01-2015, 10:48 AM
mynameisdarn mynameisdarn is offline
Regular

mynameisdarn's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2014
Location: Dubai-Malaysia
Posts: 603
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pm price juga la tt
__________________
Celebrate your people’s success, not your own
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump